Geplaatst op Geef een reactie

Recensie: Duister Licht – Natasja Storm

Duister Licht door Natasja Storm

Natasja Storm ken je misschien wel van haar ‘My awesome reading journal”, maar pasgeleden kwam ook haar schrijversdebuut uit; Duister Licht! Of dit fantasy-verhaal wat voor je is? Dat lees je hieronder!

Het verhaal

Ariel Dawn is de enige overlevende van een ernstig auto-ongeluk. Een ongeluk waarbij zowel haar moeder als haar beste vriend overlijdt. Wanneer ze in ene in contact komt met haar vader, die in Rome woont, besluit ze om tijdelijk bij hem te gaan wonen. Ze doet haar best haar leven weer op te pakken, maar het ongeluk blijft haar achtervolgen. Ook in haar nachtmerries, waarbij dan ook telkens een mysterieuze jongen opduikt. 

Wanneer ze overdag de aantrekkelijke Luc D’Arcy ontmoet, die sprekend op de jongen uit haar dromen lijkt, is ze vastbesloten erachter te komen wie hij is. Niet wetende dat ze daarmee haar eigen leven en dat van de mensen om haar heen in gevaar brengt. 

Vormgeving

Duister Licht is echt een plaatje om te zien. De sierlijke letters, de kleurcontrasten en de sprayed edges; alleen daarom al wil je het boek een plekje geven in je boekenkast. En ook aan de binnenkant is echt aandacht besteed, qua afwerking, sierletters en lettertype! Maar is de inhoud net zo mooi? 

Slow Burn

Het verhaal van Duister Licht begint op full speed; als lezer beleef je het auto-ongeluk van Ariel en alle vraagtekens die er daarna overblijven heel intens. Want hoe heeft zij dit ongeluk kunnen overleven, zonder enig krasje en blauwe plek? Dat maakt dat je gelijk verder wil lezen en de geheimen wilt ontrafelen. 

Dat duurt alleen wel even; het is met recht een slow burn. Beetje bij beetje geeft de schrijfster iets van het verhaal weer, deelt ze kleine puzzelstukjes van het geheim en ontrafelt de relatie tussen Ariel en Luc zich. Zeker in het middenstuk van het boek wordt de tijd genomen door de schrijfster. Is dat erg? Niet per se, maar haalde er soms voor mij wel een beetje tempo uit. Dat wordt overigens het laatste deel van het boek anders, wanneer de gebeurtenissen zich sneller opvolgen en het serieus nog spannend wordt ook! 

Leuke sidenote; Duister Licht staat boordevol weetjes over Rome; voor zowel de kenner als niet-kenner leuk! 

Emoties

Wat Ariel allemaal heeft mee moeten maken is niet niks en ze probeert zich daar dapper door heen te slaan. De emoties die zij daarbij voelde, voelde ik als lezer helaas niet altijd. Misschien te verklaren omdat Duister Licht vanuit de ‘ik-vorm’ is geschreven. Maar op sommige momenten, zeker de stukken over rouw en verdriet, voelde ik die emotie wat minder en vond ik Ariel misschien juist wat te nuchter/stoicijns. 

Wat wel weer mooi weergegeven was is haar daadkracht en doorzettingsvermogen om de geheimen tot op de bodem uit te zoeken; best wel badass!

Conclusie

Een heel mooi debuut; van mij krijgt Duister Licht 4 sterren! Ben jij een romantasy lezer? Dan is dit er zeker een die je aan zal spreken! 

Geplaatst op Geef een reactie

Lang Leve de Keizer – Britt Zwijnenberg

Britt Zwijnenberg neemt ons mee naar het land Xaphan, waar magie lang geleden als een dreiging werd gezien en met harde hand werd uitgebannen door een moedige keizer. In haar spannende YA-roman, Lang Leve de Keizer, volgen we het verhaal van Usiu, een zestienjarig meisje dat ontdekt dat ze magie bezit. Ze moet haar lot onder ogen zien in een wereld waar magiërs worden opgespoord en naar heropvoedingskampen worden gestuurd. Britt Zwijnenberg ontrafelt een intrigerend verhaal vol strijd, magie en de zoektocht naar identiteit.

Een onverwacht oorlogsverhaal

Na het lezen van de synopsis had ik een dystopische fantasy verhaal verwacht, maar al snel ontvouwt zich een verhaal dat meer weg heeft van een meeslepend oorlogsverhaal met een tintje fantasy. Xaphan is geen typische magische wereld waar tovenaars met spreuken rondzwaaien zoals in Harry Potter. Het is een samenleving die gebukt gaat onder de angst voor magie en de keizer die de orde handhaaft. Zeker de scenes in het heropvoedingskamp deden me aan de concentratiekampen uit de oorlog denken. Deze onverwachte wending voegt een interessante laag toe aan het verhaal en maakt het uniek in het YA-genre.

De naïviteit van Xaphans bevolking

Helaas vond ik de heersende macht van de keizer in Xaphan niet heel geloofwaardig overkomen. Ik vind het onbegrijpelijk dat de bevolking zo blind vertrouwt op de keizer en zijn beweringen over magie en de heropvoedingskampen. Magie wordt gezien als een boosaardig iets wat de mensen overneemt en wat tot oorlog heeft geleid in het verleden. In de heropvoedingskampen zouden de tieners van hun magie worden afgeholpen waarna ze weer veilig terug kunnen keren in de samenleving.

Deze naïviteit roept bij mij vragen op over hoelang de keizer aan de macht is en waarom mensen zo naïef zijn om alles te geloven wat hij zegt. In het verhaal wordt namelijk ook beschreven dat er nog nooit iemand is teruggekeerd na succesvol in zo’n kamp te hebben gezeten. Bovendien weten ze dat in Ariuk (een ander land in deze fantasy wereld) mensen wel in vrede kunnen samenleven met magiërs. En toch heeft de keizer zoveel propaganda verspreid waardoor iedere bewoner met magie zichzelf aangeeft en uit vrije wil naar het kamp gaat. Dit laat wel zien dat de angst voor magie ontzettend groot is.

Gemiste kansen in de magische wereld

Hoewel het verhaal draait om magie, wordt deze kracht niet volledig benut. De magie dient slechts als een drijvende kracht voor het plot, zonder diepgaande verkenning van de mogelijkheden. Britt Zwijnenberg had hier de kans om een rijke, betoverende wereld te creëren, maar de focus ligt meer op de vlucht van magiërs dan op de magie zelf. Dit vond ik wel erg jammer, want het leek me juist gaaf om meer over bijvoorbeeld de elementenmagie en veranderingsmagie te leren. Het komt er wel een beetje in voor, zeker richting het einde, maar dit had voor mij meer uitgewerkt mogen zijn. Dat maakt het verhaal immers zo tof.

Personages

Als Usiu in het hervormingskamp aankomt krijgt ze samen met de andere nieuwelingen een nummer toegewezen. De personages mogen onder geen enkele omstandigheden elkaar aanspreken met hun werkelijke naam in plaats van het viercijferige nummer. Gelukkig kregen niet heel veel personages een nummer toegewezen in het verhaal, omdat dit niet zo lekker leest. Wat Britt Zwijnenberg hier erg goed doet, is het hoofdpersonage bijnamen laten kiezen voor haar medegevangenen. Dit leest een stuk prettiger dan al die nummers. Wat het voor mij wel wat verwarrend maakte is dat je later alsnog de echte namen leert. Zo moet je eerst van nummer naar bijnaam overschakelen, en later van bijnaam naar echte naam. Dat zijn voor mij iets teveel benamingen voor een en dezelfde personages. Hierdoor had ik wat moeite om me te verbinden met de personages.

Halverwege het verhaal komt Usiu een 10-jarige meisje tegen waarmee ze samen gaat vluchten. Persoonlijk vond ik dit maar een irritant personage wat verder niet veel toevoegde aan het verhaal. Ze verwijst continue naar dezelfdendingen die haar moeder heeft gezegd. Ook is ze als 10-jarig meisje vastberaden om de keizer te verslaan, wat zeer onelastisch is. Voor mij werd dit te vaak verhaald en voegde het weinig toe aan het verhaal.

Een positief aspect van het verhaal is de subtiele overgang van het hoofdpersonage. Usiu begint als iemand die zichzelf aangeeft om goed te doen uit liefde voor haar land, maar evolueert tot iemand die zich tegen de keizer keert. Dit wordt heel duidelijk doordat ze in het begin regelmatig ‘Keizer sta me bij’ zegt om zichzelf moed in te praten. Later spreekt ze niet meer over de keizer, maar een ander personage omdat ze niet meer in deze man gelooft. Deze subtiliteit in karakterontwikkeling voegt diepte toe aan het verhaal en vond ik een fijne ontwikkeling van het personage.

Conclusie

Hoe uitgebreid de vlucht van de magiërs wordt beschreven, zo gehaast lijkt het einde wel. Voor mijn gevoel zijn er een aantal belangrijke scenes overgeslagen. Een cruciaal moment in hun tocht naar Ariuk wordt nu niet verteld. Hierdoor blijf ik me afvragen hoe ze dat stuk met alle bewakers hebben afgelegd. Ook het einde in de epiloog vond ik een beetje een voorspelbaar cliché. Jammer, want als de uitslag anders was geweest had er een deur opengestaan voor een vervolg. Nu lijkt me dat een stuk lastiger.

Lang Leve de Keizer is een prima YA-roman. De gemiste kansen in het verkennen van de magische wereld en een aantal kleine irritatiepuntjes zorgde er voor mij voor dat de potentie er niet helemaal werd uitgehaald. Ondanks enkele sterke punten zoals de subtiele karakterontwikkeling, blijft het boek steken op een waardering van 3 sterren. Voor lezers die op zoek zijn naar een verfrissende kijk op magie en rebellie, is Lang Leve de Keizer wel een leuk boek om op te pakken.

Geplaatst op Geef een reactie

Recensie: Geld of liefde – Vi Keeland & Penelope Ward

Geld of liefde van Vi Keeland & Penelope Ward

Nadat ik eerder al onwijs had genoten van De perfecte huisgenoot en De tweede kans was ik heel nieuwsgierig geworden naar Geld of Liefde van schrijversduo Vi Keeland en Penelope Ward. 

Dit boek verscheen in 2016 al onder de titel Playboy Pilot als derde boek in de Cocky Bastard Serie. Benieuwd of ik hem net zo leuk vond als de andere boeken die ik las? Lees snel verder! 

Playboy Pilot vs. Rich Girl

Carter Clynes is piloot en, net als in alle stereotype verhalen, een echte versierder. Hij heeft ‘in elke stadje een andere schatje’ en is zeker niet op zoek naar iets blijvends. Tot hij op een van de vliegvelden rijkeluismeisje Kendall ontmoet. Er hangt meteen een spanning tussen de twee. Omdat Kendall geen idee heeft waar ze een vliegtuig heen wil pakken, alleen weet dat ze weg wil, haalt Carter haar over om hem te vergezellen op zijn komende vlucht naar Brazilië. 

Zo begint een romantisch en turbulent reisavontuur. Maar aan alle avonturen komt een keer een einde. En dan staan ze allebei voor een van de moeilijkste beslissingen van hun leven… Geld of liefde?

Clichés 

Geld of liefde begint met stevige clichés over piloten en de stewardessen; allemaal met elkaar het bed in gedoken tijdens de vlucht en de piloten zijn vooral womanizers. Zo ook Carter en het beeld wat Kendall van hem heeft. Gedurende het boek wordt dat beeld bijgesteld en blijkt Carter meer en meer de lieve en zachtaardige kleinzoon te zijn. Nogal een ommezwaai dus! 

Prettige schrijfstijl maar wat oppervlakkig

Laat ik vooropstellen; Geld of Liefde is een fijne feelgood. Lekker luchtig en je vliegt door de pagina’s heen. Dat maakt dat ik de boeken van Keeland & Ward ook zo fijn vind om (tussendoor) te lezen. Maar waar de meer recentere boeken van hen, meer diepgang in zich hadden, blijft deze veel meer aan de oppervlakte. Terwijl de issues waar ze voor staan, best wel heftig zijn. Ik voelde ze helaas niet; misschien omdat de omslag zo plotseling was en ik bepaalde situaties en gebeurtenissen niet geloofwaardig genoeg over vond komen.  

Leeservaring

Voor een lekker luchtig boek voor tussendoor is Geld of liefde zeker fijn om erbij te pakken. Wil je een feelgood met net iets meer diepgang, dan kun je naar mijn mening beter de meer recentere werken van dit schrijversduo oppakken! Omdat ik me er toch een avondje mee heb vermaakt, krijg dit boek van mij 3 sterren. 

Geplaatst op Geef een reactie

Recensie – The Graham effect – Elle Kennedy

The Graham effect van Elle Kennedy

Heb jij de Off Campus-serie van Elle Kennedy ook verslonden? Ik wel! Dus hoe tof dat ze nu een “next generation” verhaal (en serie!) heeft geschreven! The Graham effect is deel 1 van de Campus Diaries serie. Hierin staan Gigi, de dochter van Hannah en Garrett uit De Deal, en Ryder centraal. De Engelse versie is nu verschenen en hieronder lees je wat ik er vond! 

Verhaal

Gigi Graham heeft 3 doelen: kwalificeren voor het nationale ijshockeyteam, Olympisch goud winnen en uit de schaduw van haar beroemde vader stappen. Dat lijkt allemaal goed te gaan, op twee dingen na. Ze moet beter worden achter het net en daarvoor heeft ze de hulp nodig van Luke Ryder. Ryder die bijna 2 meter lang is, helemaal afgetraind, eigenwijs, onbeschoft en onwijs sexy. Oja, en de vijand. 

Brairs nieuwe co-captain heeft zelf ook het nodige aan zijn hoof. Het mannenteam van Briar U is net samengevoegd met een voormalig rivaliserend team. Als teamcaptain is het zijn taak het team bij elkaar te houden, terwijl iedereen elkaar lijkt te haten. En dan kan hij ook nog eens de felbegeerde zomerstage bij de legendarische Garret Graham, nadat hij een rampzalige eerste indruk heeft achtergelaten op zijn idool. 

Dan stelt Gigi hem een compromis voor; hij helpt haar het nationale team te halen, zij doet een goed woordje voor hem bij haar vader. Het lijkt een win-win situatie. Maar waar ze geen rekening mee hebben gehouden is hun intense chemie. Die lijkt met geen mogelijkheid te negeren en maakt het een gevaarlijk spel. Of is het alle risico’s waard? 

Cover

Het leuke aan de cover van The Graham effect vind ik dat hij echt even in een nieuwe stijl is dan de Off Campus serie. Lekker strak, maar je kunt wel gelijk zien dat het om een ‘sports romance’ gaat. De kleuren springen van de kaft af, net zoals de grootte van de titel. 

En ook aan de binnenkant van The Graham effect is aandacht besteed aan de afwerking. Met afwisselende lettertypes voor zowel het hoofdstuknummer en uit wiens perspectief je het hoofdstuk leest. Ook zijn app-berichtjes qua vormgeving mooi neergezet. En voor de details; elk hoofdstuk heeft ook een titel (love it!) en de verschillende scenes worden van elkaar gescheiden met een tekening van een ijshockeypuck. 

Schrijfstijl

Vanaf de eerste pagina is The Graham effect helemaal herkenbaar als de stijl van Elle Kennedy; heerlijk vlot, recht voor zijn raap, beeldend en met gevatte dialogen tussen de hoofdpersonages. De hoofdstukken worden afwisselend vanuit Gigi en Ryder verteld. Lang niet elke keer om en om; er wordt gewisseld wanneer het passend is voor het verhaal. Maar overall had ik wel het gevoel dat het 50/50 was. En wat fijn is; de stijl van schrijven is vanuit Gigi ook echt anders dan vanuit Ryder. Gigi is bijvoorbeeld wat beeldender/omschrijvender, Ryder meer kort en bondig. Dat maakt het ook dat je voelt alsof je vanuit twee personen leest. 

En waar Elle Kennedy echt heel goed in is, is het beschrijven van de chemie tussen personages. Die spat echt van de pagina’s af en op een manier die realistisch aanvoelt. En de spicy scenes zijn er ook in overvloed, maar zonder dat het too much wordt. En ook voor de zwijmelaars onder ons; daar is er genoeg van!

Always. You fall, I pick you up. Always ~ Luke Ryder

Zonder dat het de boventoon voert komen ook personages uit de Off Campus serie voorbij, uiteraard de ouders van Gigi; Hannah en Garrett. Maar ook Jake Connely komt aan de zijlijn voorbij. Dat maakt The Graham effect echt een next generation verhaal. En heel fijn voor de ‘ik wil weten hoe het verhaal verder gaat’-lezers onder ons! 

Wel waren de eerste hoofdstukken wat vol qua informatie over de andere personages. Daardoor haalde ik die namen nogal eens door elkaar. En richting het einde waren er wat gebeurtenissen die juist niet werden beschreven wat ik wel heel graag had gewild! (Lekker vaag he?! Maar ik wil natuurlijk geen spoilers geven). Maar dit zijn wel de enige minpuntjes die ik kan bedenken voor The Graham effect. 

Conclusie

Als je de Off Campus serie hebt verslonden, kun je je hart ophalen met The Graham effect. Maar ook als je die serie (nog) niet hebt gelezen, is dit echt een aanrader. Fijne, vlotte hoofdstukken met de nodige scherpe dialogen en steamy scenes. En een goede dosis sexy sportmannen. De Engelse versie van The Graham effect ligt al in de winkels maar mocht je liever de Nederlandse vertaling willen lezen; die verschijnt in maart 2024! 

Geplaatst op Geef een reactie

Recensie: De Kleuren van Licht (De Kleuren van Magie #3) – V.E. Schwab

‘Ben je sterk genoeg om te winnen?’

‘Ik weet het niet,’ antwoordde hij eerlijk.

‘Mooi,’ zei ze […] ‘Alleen idioten zijn zeker van hun zaak.’

Hier zijn we dan, de finale recensie over het finale boek in De Kleuren van Magie-trilogie van V.E. Schwab. Schwab heeft dit finale deel geschreven met vlijmscherpe zinnen en krachtige scenes die eer doen aan dit beest dat 654 pagina’s telt. Mijn dank gaat uit aan Boekerij die me van dit mooie exemplaar voorzien heeft, een limited edition heruitgave om u tegen te zeggen. Deze recensie bevat spoilers voor De Kleuren van Licht.

Verhaal

In dit derde deel van De Kleuren van Magie-serie volgen we het verhaal van Kell, Lila, Rhy, Alucard en Holland verder op de voet. Zonder enige wachttijd duiken we meteen verder in de actie waar boek twee was gebleven, de cliffhanger die ons op het puntje van onze stoel houdt wanneer Lila onderweg is om Kell te redden uit Wit Londen. Het boek begint met de reünie van mijn favoriete duo, om dan alle hel los te laten barsten zodra ze terug naar Rood Londen trekken. Waar in de vorige twee delen de problemen geleverd werden door machtzuchtige individuen uit de werelden van Wit, Grijs en Rood Londen. Hebben we in dit deel te maken met een verschijning als een god: Osaron.

Dit boek reist door de verschillende vier Londens in een poging om Rood Londen te redden nadat Osaron Rood Londen op stelten heeft gezet. Kell, Lila, Rhy, Alucard en Holland moeten samenwerken om Osaron te verslaan. En dit gebeurt niet zonder een paar hartaanvallen waarvan je denkt dat een van hen zal sterven. Het boek trekt je de hele tijd met zich mee, en valt op geen enkel moment echt stil. Echter, merkte ik voor mezelf wel dat dit van de drie boeken mijn minst favoriete deel was. Het was goed, en ondanks de hoge spanning, was de spanning niet zo hoog als hij was in de vorige twee delen, ondanks dat de rode draad in dit boek veel meer stress met zich mee zou moeten brengen. Ik denk dat dit komt door de manier waarop Schwab het gebracht heeft, en dat, ondanks de desolate staat van Rood Londen doorheen het boek, de stress bij de lezer om te weten wat er ging gebeuren niet altijd zo hoog lag, omdat je vanaf het begin wel een gevoel hebt dat het op het einde wel goed ging komen.

Personages

Naast Osaron maken we met niet zoveel meer personages kennis in dit boek. Het nieuwste personage dat mij het meeste bijbleef maar dat maar een korte verschijning had, was Maris. De kapitein van de Ferase Stras, een interessante nieuwe locatie: een markt/boot in het midden van de oceaan die Kell, Lila en Holland moeten bezoeken. Het is op deze locatie dat we Lila volledig in haar verschijning/rol als Antari zien groeien wanneer ze een zwart nep-oog krijgt.

Schrijfstijl

Ik heb het gevoel alsof ik best gewoon copy/paste kan doen als het aankomt op dat ik iets te zeggen heb over V.E. Schwabs schrijfstijl, want ik heb hier nooit iets slechts op te zeggen, alleen maar goed. Ze schrijft zoals iedereen zou willen schrijven, met een bewonderenswaardige vaardigheid. Ik heb me gewijd aan het lezen van haar volledige oeuvre om zelf een beter schrijver te worden, haar boeken verdienen het om bij creatief schrijven cursussen benaderd te worden om meer te leren over hoe goed te schrijven en hoe goed een verhaal te formatteren. I said what I said.

Limited Edition

Deze Limited Edition heruitgave van De Kleuren van Magie is er eentje om u tegen te zeggen. Zoals altijd is Boekerij een meester in het vormgeven van hun speciale edities, en ook hier hebben ze zichzelf wederom overtroffen. Waar de Engelse editie van deze boeken wit zijn, is deze Nederlandse editie een contrast ervan in een prachtig zwart matte kleur. De pagina’s zijn stained edges die de plattegrond van Rood Londen weergeven. En het is absoluut een droom om naar te kijken!

Als je de dust jacket eraf haalt zie je een prachtig witte onderkant met een embossed cover van een kroon en het woord “Anoshe” – en ik ga de pracht van dit woord aan de lezer laten om te ontdekken in het boek zelf, want om het hier roekeloos te omschrijven doet onder aan de kracht die het in het verhaal van het boek zelf draagt wanneer Schwab het binnen de narratief vertelt (dus ga het zeker lezen!). 

De dust jacket zelf is er eentje dat bestaat uit twee werelden. De cover van het boek langs de ene kant en een prachtige fanart van Rhy’s ouders langs de andere zijde (links) en Alucard (rechts).

Deze editie is een absolute droom en ik kan er niet over ophouden! Wow!

Ervaring

Ondanks dat dit boek niet mijn favoriet uit de trilogie bijkt te zijn, is het toch een van mijn favoriete series geworden. Een meesterlijk verhaal dat meesterlijk is geschreven door een meesterlijke schrijfster. Een ware droom van een literair werk. Dit is magie hoe magie hoort te voelen. Daarom geef ik dit boek vier sterren op Goodreads.

Geplaatst op Geef een reactie

Recensie: Op één voorwaarde – Lauren Asher

Op één voorwaarde van Lauren Asher

Deel 1 van de Dreamland Miljardairs-serie, Tussen de regels, heb ik in één dag verslonden. Dus ik kon niet wachten op de vertaling van deel 2 van de trilogie van Lauren Asher. Vorige week was het dan zo ver en lag Op één voorwaarde op de deurmat! Zou deze net zo leuk zijn? Lees snel door om daar antwoord op te krijgen!

Het verhaal

In Op één voorwaarde staat het verhaal van oudste ‘Kane-broer’ Declan centraal. Ruim 50 jaar geleden richtte zijn opa Brady Kane het nu immens populaire themapark Dreamland op. Na zijn overlijden heeft hij voor ieder zijn drie kleinzoons (Declan, Call en Rowan) een opdracht vastgelegd. Pas als ze die vervullen krijgen ze toegang tot de erfenis. Voor Declan geldt; pas als hij getrouwd is en een kind heeft wordt hij de CEO. Een probleem: hij mag dan wel onwijs knap en rijk zijn, Declan leeft voor zijn werk en is niet de makkelijkste (lees; menig werknemer is huilend weggerend). 

Iris is Declan zijn assistent en gewend om werkelijk alles voor hem te moeten regelen. Haar eigen leven staat op een zijspoor. Dus ook het zoeken van een echtgenote ziet ze als haar taak. Maar als Declan vlak voor het verlovingsdiner de ideale potentiele vrouw heeft weggejaagd, zit er niets anders op dan zelf met hem te trouwen. 

Het lijkt het perfecte plan; het enige wat ze ervoor hoeven te doen is spelen dat ze dolverliefd zijn. Ze zijn allebei vastbesloten om het zakelijk te houden en geen gevoelens voor elkaar te krijgen. Maar wat gespeeld is en wat echt wordt al snel steeds lastiger te onderscheiden.

De cover

De cover van Op één voorwaarde is helemaal passend bij het eerste deel! Maar hoewel je bij deel 1 gezien het sprookjeskasteel direct een idee had wat het voor moest stellen, is dat bij deze cover niet gelijk duidelijk. Maar gedurende het boek, valt dat puzzelstukje op zijn plek! 

En ook de afwerking aan de binnenkant van het boek heeft de nodige aandacht gekregen. Het start met een playlist, die je tijdens het lezen aan kan zetten. Zelf doe ik dat niet, want dan ben ik meer aan het meezingen dan lezen, maar wie weet is het wel wat voor jou! 

Verder start elk hoofdstuk met een deels zwarte pagina en (afhankelijk of het vanuit Iris of Declan is geschreven) een bruidsjurk of maatpak als tekening. En voor de kleine details: de verschillende scenes in een hoofdstuk worden gescheiden door een kleine tekening van trouwringen. Voor dit soort mooie details krijgt Op één voorwaarde extra credits! 

De schrijfstijl

Deel 1 las ik in een dag uit, met Op één voorwaarde deed ik ietsje langer. Maar dat had vooral met mijn eigen drukke dagen te maken. Want qua schrijfstijl vlieg je er doorheen! Korte hoofdstukken, zowel vanuit Declan als Iris geschreven. Zo krijg je goed mee welke gevoelens en gedachten zij hebben. Als lezer heb je dan al sneller door dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze zelf denken. Natuurlijk weet je al wel een beetje welke kant het verhaal op gaat. Maar toch zorgt de stijl van Lauren Asher er oor dat het verhaal nergens saai of te voorspelbaar wordt. Ook vond ik dit boek qua diepgang mooier dan het eerste deel. Er is meer aandacht voor de ervaringen in het verleden van Iris en Declan en hoe dat doorwerkt in hun relatie. Ook hun beiden keerpunten “het moet anders” zijn heel fijn om te lezen, je ziet hoe ze groeien en daardoor hoop je nog meer op een happy end.

Maar bovenal heb ik ook volop gezwijmeld bij Op één voorwaarde, vooral door die norse Declan met zijn kleine hartje die stapje voor stapje de liefde toe laat. Genoeg romantiek en steamy scenes in dit boek, maar Lauren Asher weet het goed te doseren. En dat einde; zo mooi en vol liefde! 

Oja, voor de lezers die ook de ‘Dirty Air’ serie van Lauren Asher hebben gelezen; een aantal keren verwijst ze daar met een knipoog naar! Zo leuk!

Conclusie

Wat een heerlijke serie! Op en top zwijmelen, maar zonder dat het tè wordt. Van mij krijgt Op één voorwaarde van Lauren Asher daarom 4,5 ster. Nu wachten tot oktober, want dan komt de vertaling van het laatste deel van deze serie, De laatste kans, uit!

Geplaatst op Geef een reactie

Recensie: Misfit – Elle Kennedy

Misfit van Elle Kennedy

Schrijfster Elle Kennedy is onder andere bekend van haar populaire series ‘Briar U’ en ‘Off-Campus’ (hier valt ook mijn eigen favoriet De deal onder). Misfit is het eerste deel van haar nieuwste serie; Sandover Prep.

Verhaal

Als je moeder je ‘out of the blue’ meldt te gaan trouwen met een rijke man die jij nog nooit hebt ontmoet, zou dat voor elke 18-jarige een shock zijn. Maar RJ Shaw krijgt nog meer voor zijn kiezen: hij wordt naar Sandover Prep gestuurd. Een dure kostschool voor jongens, waar zijn nieuwe stiefbroer Fenn ook op zit. Totaal niet passend voor een ‘Misfit’ zoals RJ. Bovendien is zijn eerste indruk van klasgenoten zoals Lawson en Silas dat het nogal bijzondere types zijn.

En daarom is zijn insteek vooral; geen vrienden maken of proberen erbij te horen, want je bent toch zo weer weg. Dat plan om anti-sociaal te zijn is hij vergeten zodra hij op het terrein van Sandover Prep Sloane ontmoet; een knap meisje met een scherpe tong. Een probleem. Ze is de dochter van de directeur en daarmee compleet verboden terrein. Om nog naar te spreken over de ex van Sloane…

Cover

Hoewel de cover van Misfit is niet de mooiste die de afgelopen maanden is uitgebracht, trekt hij wel de aandacht. De combinatie van geel/goud met zwart, de rozenstruik met doorns (passend bij de soms stekelige karakters) en de sierlijke letters en wapen van Sandover Prep, maken je nieuwsgierig naar de inhoud van het boek! Leuk detail is ook dat het wapen van Sandover Prep bij elk nieuw hoofdstuk terug komt. 

Schrijfstijl

De stijl van schrijven van Elle Kennedy is ook in Misfit vlot en beeldend, met korte hoofdstukken. Hierdoor kun je je gelijk een goede voorstelling van de setting van het verhaal. Ik kon me een levendige voorstelling maken van Sandover Prep; een statige kostschool gevuld met opstandige (en heel knappe) jongens. 

In Misfit is elk hoofdstuk vanuit een ander personage geschreven. Zo krijg je het verhaal mee vanuit het perspectief van RJ, Fenn, Sloane, Silas en Lawson. En hoewel ik het heerlijk vind om vanuit meerdere personages te lezen, vond ik dit wat veel om me ècht goed in te kunnen leven in de personen en karakers van het verhaal. Bovendien maakte het dat de snelheid wat uit de verhaallijn dreigde te raken. Het verhaal was naar mijn mening sterker en vlotter geweest als het bijvoorbeeld alleen vanuit perspectief van RJ en Sloane geschreven zou zijn.

Zorgde dit ervoor dat Misfit geen leuk boek was? Zeker niet! Want zoals we gewend zijn van Elle Kennedy zit ook Misfit boordevol scherpe dialogen en spicy scenes! Bovendien eindigt het met een (kleine) cliffhanger waardoor ik ook al ben begonnen in deel twee: Rogue. Helaas is het tweede deel nog niet vertaald, dus als je liever geen Engels leest moet je nog even geduld hebben! 

Conclusie

Misfit is niet mijn nieuwe favoriete boek van Elle Kennedy. Maar ik heb me er zeker een aantal fijne uurtjes mee vermaakt! Het boek krijgt van mij 3,5 ster!

Geplaatst op Geef een reactie

Rijk van licht en sterrenstof

S. Christina

Wauw, wat een einde! Een mooie afsluiter van de Lara Polaris trilogie. Het boek bevat avontuur, spanning en een vleugje romantiek. In het begin had ik wat moeilijkheden om terug in het verhaal te komen. Het was ook even geleden dat ik ‘Heks van vuur en oorlog’ en ‘Leger van schaduw en storm’ had gelezen. Wanneer het verhaal vorderde, kon ik niet meer stoppen met lezen en heb ik het boek ‘Rijk van licht en sterrenstof’ in twee dagen tijd uitgelezen.

Korte inhoud van ‘Rijk van licht en sterrenstof’

Het verhaal speelt zich verder af na de Nacht van Walgraaf. Solvenia leeft in chaos waarbij de kloof tussen heksen en mensen groter is geworden. Lara krijgt de rol van rijksbestuurder en moet het land weer opbouwen. Op verschillende vlakken wordt ze tegenwerkt door mensen en heksen. Hierbij spelen ze zelf voor strafpleiter en zijn ze opzoek naar gerechtigheid voor de ernstige daden tegen de heksen in de tijd van Walgraaf. 

Lara en haar vrienden proberen te leven met de littekens die de oorlog heeft achtergelaten en werken samen om het land weer op te bouwen. Terwijl ze dit doen komen ze meer over zichzelf te weten en worden er vriendschappen gesloten uit onverwachte hoeken. 

Kalyna, de machtige duister heks is teruggekeerd uit de dood en houdt de touwtjes op de achtergrond in handen. Terwijl Lara bezig is met de wederopbouw van het land, is Kalyna samen met het rode leger naar iets op zoek….

Naarmate Lara meer ontdekt over het duister plan van Kalyna moet ze meer en meer zaken opofferen om de duistere heks te stoppen. Zal ze er in slagen om het plan te ontdekken en Kalyna te stoppen…?

Mijn standpunt ‘Rijk van licht en sterrenstof’

Het boek ‘Rijk van licht en sterrenstof’ is heel spannend. Naarmate het boek vorderde was ik heel nieuwsgierig wat het duistere plan van Kalyna is en moest ik weten hoe het eindigde. Zoals hierboven vermeld is vond ik het een goed boek en een waardig afsluiter van de Lara Polaris trilogie.

Ik zou de boekenreeks; ‘Heks van vuur en oorlog’, ‘Leger van schaduw en storm’ en ‘Rijk van lucht en sterrenstof zeker aanraden aan iedereen die van spanning, magie en een vleugje romantiek houdt. Ik ben benieuwd naar wat S. Christina nog in petto heeft. 

‘Rijk van licht en sterrenstof’ krijgt 4 sterren.

Geplaatst op Geef een reactie

Recensie: Grijs – Carlie van Tongeren

Het leven is niet zwart-wit

Ieder verhaal kent twee kanten. Dat komt heel erg duidelijk naar voren in Grijs. Chaja en Wes draaien al de hele zomer lang om elkaar heen. Ze flirten met elkaar en op het laatste strandfeestje van de zomer zoenen ze. Wes neemt Chaja mee naar een rustig plekje in de duinen. Zij verwacht dat ze daar elkaar beter zullen leren kennen, samen zullen knuffelen en misschien ook wel kussen. Wes heeft er hele andere gedachtes over. Ze is toch zelf mee gegaan naar een plekje weg van de rest? De avond eindigt voor Wes in de slechtste seks die hij ooit heeft gehad en Chaja voelt zich enorm misbruikt en aangerand. De gebeurtenissen van deze avond hebben beide jongeren allebei anders ervaren.

Knap geschreven

Grijs is ontzettend goed geschreven. Je leest vanuit de perspectieven van zowel Chaja als van Wes. Af en toe zit er nog een hoofdstukje tussendoor vanuit het perspectief van een van hun vrienden die er die bewuste avond ook bij waren. Wat ik erg uniek vind aan dit boek, is dat Wes en Chaja écht als twee andere personages voelen. Het zijn geen stam-personages met toevallig andere ervaringen en interesses. Nee, het zijn echt twee totaal verschillende personen en dat is ontzettend knap geschreven.

Waar Carlie nog meer complimenten over mag krijgen, is haar inzet om het verhaal vanuit beide kanten te vertellen. In het nawoord lees je dat ze zelf een vergelijkbare nare ervaring heeft gehad. Dat wetende, is het zeer indrukwekkend dat ze zich zo goed heeft weten in te leven in de andere kant van het verhaal. Het verhaal van de jongen die zich niet bewust was dat hij een grens over is gegaan.

Geen verrassingen

Grijs is heel rechttoe-rechtaan. De achterflap van het boek wekt waarschijnlijk enkele verwachtingen op over het verhaal. Die worden helemaal waargemaakt, maar het boek heeft verder niets extra’s. Ja, Chaja’s passie voor dansen komt terug en Wes die een sportmiddag voor bejaarden organiseert. Maar het boek heeft verder geen verrassende elementen in het plot verwerkt zitten. Heeft dit boek dat nodig? Ik vind van niet. Wel heeft het boek een zeer passend open einde. De impact van seksueel geweld is namelijk veel groter dan de 132 bladzijdes die dit boekt telt. Hiermee laat Carlie van Tongeren de ruimte open om hierover na te denken en met elkaar te praten.

Het boek heeft, zoals alle andere shorties van Blossom Books, korte hoofdstukken en leest daarom erg vlot. Zoals de naam ‘shortie’ je al doet vermoeden, het boek is ontzettend kort! Het telt maar 132 bladzijdes en is daarom erg geschikt om te lezen door jongeren die geen zin hebben in een dik boek. Een aanrader is het zeker wel. Het boek beschrijft een ontzettend belangrijk onderwerp en zou beschikbaar moeten zijn op iedere middelbare school.

Geplaatst op Geef een reactie

Filmen Percy Jackson seizoen één klaar

Het filmen van het eerste seizoen van Percy Jackson zit erop. Dat laat Rick Riordan, auteur van de Percy Jackson-serie weten via zijn Instagram-account met deze grappige video:

https://www.instagram.com/reel/CoNcgK_uCbh/?utm_source=ig_web_copy_link

Hier zien we hoe Walker Scobell, de acteur die Percy Jackson speelt in de Disney+ serie, aankondigt dat het filmen van het eerste seizoen erop zit. Of er een tweede seizoen komt is nog niet bekend, maar Riordan en de cast zijn al enthousiast en zien het positief in. Op zijn website laat hij dit weten: “More later, demigods, but I am pleased to tell you we are in a very good place as we look ahead to a (not-yet-greenlit-but-fully-anticipated) season two!

Dit geeft ons in ieder geval hoop dat er een seizoen twee zal komen en de show niet al gecanceld wordt voordat seizoen één goed en wel geland is (zoals bij Vampire Academy gebeurde).

Wanneer de serie precies op Disney+ te zien zal zijn is nog niet bekend, maar het zal waarschijnlijk begin 2024 zijn. Nog even geduld hebben dus!