Logo-youngadults-site

Recensie: Op één voorwaarde – Lauren Asher

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Op één voorwaarde van Lauren Asher

Deel 1 van de Dreamland Miljardairs-serie, Tussen de regels, heb ik in één dag verslonden. Dus ik kon niet wachten op de vertaling van deel 2 van de trilogie van Lauren Asher. Vorige week was het dan zo ver en lag Op één voorwaarde op de deurmat! Zou deze net zo leuk zijn? Lees snel door om daar antwoord op te krijgen!

Het verhaal

In Op één voorwaarde staat het verhaal van oudste ‘Kane-broer’ Declan centraal. Ruim 50 jaar geleden richtte zijn opa Brady Kane het nu immens populaire themapark Dreamland op. Na zijn overlijden heeft hij voor ieder zijn drie kleinzoons (Declan, Call en Rowan) een opdracht vastgelegd. Pas als ze die vervullen krijgen ze toegang tot de erfenis. Voor Declan geldt; pas als hij getrouwd is en een kind heeft wordt hij de CEO. Een probleem: hij mag dan wel onwijs knap en rijk zijn, Declan leeft voor zijn werk en is niet de makkelijkste (lees; menig werknemer is huilend weggerend). 

Iris is Declan zijn assistent en gewend om werkelijk alles voor hem te moeten regelen. Haar eigen leven staat op een zijspoor. Dus ook het zoeken van een echtgenote ziet ze als haar taak. Maar als Declan vlak voor het verlovingsdiner de ideale potentiele vrouw heeft weggejaagd, zit er niets anders op dan zelf met hem te trouwen. 

Het lijkt het perfecte plan; het enige wat ze ervoor hoeven te doen is spelen dat ze dolverliefd zijn. Ze zijn allebei vastbesloten om het zakelijk te houden en geen gevoelens voor elkaar te krijgen. Maar wat gespeeld is en wat echt wordt al snel steeds lastiger te onderscheiden.

De cover

De cover van Op één voorwaarde is helemaal passend bij het eerste deel! Maar hoewel je bij deel 1 gezien het sprookjeskasteel direct een idee had wat het voor moest stellen, is dat bij deze cover niet gelijk duidelijk. Maar gedurende het boek, valt dat puzzelstukje op zijn plek! 

En ook de afwerking aan de binnenkant van het boek heeft de nodige aandacht gekregen. Het start met een playlist, die je tijdens het lezen aan kan zetten. Zelf doe ik dat niet, want dan ben ik meer aan het meezingen dan lezen, maar wie weet is het wel wat voor jou! 

Verder start elk hoofdstuk met een deels zwarte pagina en (afhankelijk of het vanuit Iris of Declan is geschreven) een bruidsjurk of maatpak als tekening. En voor de kleine details: de verschillende scenes in een hoofdstuk worden gescheiden door een kleine tekening van trouwringen. Voor dit soort mooie details krijgt Op één voorwaarde extra credits! 

De schrijfstijl

Deel 1 las ik in een dag uit, met Op één voorwaarde deed ik ietsje langer. Maar dat had vooral met mijn eigen drukke dagen te maken. Want qua schrijfstijl vlieg je er doorheen! Korte hoofdstukken, zowel vanuit Declan als Iris geschreven. Zo krijg je goed mee welke gevoelens en gedachten zij hebben. Als lezer heb je dan al sneller door dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze zelf denken. Natuurlijk weet je al wel een beetje welke kant het verhaal op gaat. Maar toch zorgt de stijl van Lauren Asher er oor dat het verhaal nergens saai of te voorspelbaar wordt. Ook vond ik dit boek qua diepgang mooier dan het eerste deel. Er is meer aandacht voor de ervaringen in het verleden van Iris en Declan en hoe dat doorwerkt in hun relatie. Ook hun beiden keerpunten “het moet anders” zijn heel fijn om te lezen, je ziet hoe ze groeien en daardoor hoop je nog meer op een happy end.

Maar bovenal heb ik ook volop gezwijmeld bij Op één voorwaarde, vooral door die norse Declan met zijn kleine hartje die stapje voor stapje de liefde toe laat. Genoeg romantiek en steamy scenes in dit boek, maar Lauren Asher weet het goed te doseren. En dat einde; zo mooi en vol liefde! 

Oja, voor de lezers die ook de ‘Dirty Air’ serie van Lauren Asher hebben gelezen; een aantal keren verwijst ze daar met een knipoog naar! Zo leuk!

Conclusie

Wat een heerlijke serie! Op en top zwijmelen, maar zonder dat het tè wordt. Van mij krijgt Op één voorwaarde van Lauren Asher daarom 4,5 ster. Nu wachten tot oktober, want dan komt de vertaling van het laatste deel van deze serie, De laatste kans, uit!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Debbie Jonker

Debbie Jonker

Debbie woont samen met haar vriend en twee honden in Zwolle (daar waar de mooiste boekwinkel staat!). In het dagelijks leven werkt ze als beleidsadviseur en projectleider. Er gaat geen dag voorbij of ze leest; op elke bank of tafel in huis ligt wel een boek. Haar favoriete genres zijn YA, Feelgood en Romans.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.