Geplaatst op Geef een reactie

Filmen Percy Jackson seizoen één klaar

Het filmen van het eerste seizoen van Percy Jackson zit erop. Dat laat Rick Riordan, auteur van de Percy Jackson-serie weten via zijn Instagram-account met deze grappige video:

https://www.instagram.com/reel/CoNcgK_uCbh/?utm_source=ig_web_copy_link

Hier zien we hoe Walker Scobell, de acteur die Percy Jackson speelt in de Disney+ serie, aankondigt dat het filmen van het eerste seizoen erop zit. Of er een tweede seizoen komt is nog niet bekend, maar Riordan en de cast zijn al enthousiast en zien het positief in. Op zijn website laat hij dit weten: “More later, demigods, but I am pleased to tell you we are in a very good place as we look ahead to a (not-yet-greenlit-but-fully-anticipated) season two!

Dit geeft ons in ieder geval hoop dat er een seizoen twee zal komen en de show niet al gecanceld wordt voordat seizoen één goed en wel geland is (zoals bij Vampire Academy gebeurde).

Wanneer de serie precies op Disney+ te zien zal zijn is nog niet bekend, maar het zal waarschijnlijk begin 2024 zijn. Nog even geduld hebben dus!

Geplaatst op Geef een reactie

Tv-serie Liefdestips aan mezelf vanaf vandaag op GoPlay

In 2020 brachten we op Young-Adults al het nieuws dat het boek van Sylvia Van Driessche een verfilming zou krijgen. Nu kunnen we ook eindelijk het eindresultaat bekijken! Dat is namelijk vanaf vandaag te bekijken op GoPlay.be.

Liefdestips aan mezelf

Liefdestips aan mezelf verscheen in 2017 bij Moon Young Adult. Het werd geschreven door Sylvia Van Driessche, die een hele tijd lang hoofdredacteur van jongerenblad Joepie was. Daarnaast schreef ze eerder ook al een boekenserie die begon met het boek Tussen de sterren. In Liefdestips aan mezelf volgen we het leven van Olivia die noodgewongen moet verhuizen naar de villa van haar vader, stiefmoeder en stiefzus. Ze is verliefd op Max en wilt er alles aan doen om in de buurt van hem te komen, samen met haar beste vriendin Billie. Olivia wilt leren hoe de liefde werkt en besluit daarom om haar liefdestips in een dagboek te schrijven, in de hoop haar boek ooit te publiceren bij een uitgeverij. Ter ere van de release van de serie werd het boek ook opnieuw uitgegeven met een nieuwe cover.

De cast

In de serie wordt de hoofdrol vertolkt door Gloria Monserez, die we onder andere kennen van Hotel Romantiek en die gisteren nog een Kastaar in de wacht sleepte. Haar beste vriendin wordt gespeeld door Jean Janssens. Verder worden er ook rollen vertolkt door Maïmouna Badjie, Hanna Mensink en Nathan Naenen . Tot slot speelt Jelle De Beule, de echtgenoot van schrijfster Sylvia van Driessche, de rol van de vader van Olivia.

Geplaatst op Geef een reactie

Jason Reynolds krijgt rol in Banned Books Week

Jason Reynolds

Jason Reynolds is uitgeroepen tot de inaugurele erevoorzitten van de Banned Books Week 2021. De bestsellerauteur van de New York Times zal de jaarlijkse viering van het recht om te lezen leiden, die plaatsvindt van 26 september – 2 oktober.

Wie is Jason Reynolds?

Jason Reynolds (1983) is een Amerikaanse auteur geboren in Washington, DC en opgegroeid in Oxon Hill. Door de rapteksten van Queen Latifah begon hij al vanaf zijn negende met het schrijven van gedichten. Ondanks dat las hij pas voor het eerst een boek helemaal uit toen hij zeventien jaar was. Dat is omdat hij altijd dacht dat er geen boeken waren waar hij zichzelf in zou kunnen herkennen.

Jason studeerde aan de Universiteit van Maryland en ging door met het schrijven van poëzie .Tijdens zijn collegetijd had hij een bijbaantje bij Karibu Books, een boekwinkel die zich specialiseert in Afro-Amerikaanse literatuur. Hier maakte hij in korte tijd kennis met het genre en las hij alle boeken die hij maar kon vinden.

Jason Reynolds is een New York Times best-selling auteru. Zijn eerste boek voor jongeren, When I was the Greatest, verscheen in 2014. Reynolds heeft verschillende literaire prijzen gewonnen. As Brave As You (2016) won maar liefst drie prijzen! De NAACP Image Award voor Outstanding Literary Work for Youth/Teen én de 2017 Schneider Family Book Award, de Walter Dean Myers Award en de Edgar Award Winner for Best Young Adult Fiction

In 2018 werd Long Way Down vertaald naar het Nederlands door Blossom Books. Ook in 2018 verscheen 67 seconden, die als Beste Boek voor Jongeren genomineerd werd in 2019. In juni 2019 verscheen ook All American Boys in het Nederlands, als Echte Amerikaans jongens.

Wat is Banned Books Week?

De Banned Books Week Coalition is een internationale alliantie van diverse organisaties die zich hebben verbonden om het bewustzijn van de jaarlijkse viering van de vrijheid om te lezen te vergroten. De coalitie probeert verschillende gemeenschappen te betrekken. De deelname aan de Banned Books Week wordt gestimuleerd door middel van educatie, belangenbehartiging en het creëren van programma’s over het probleem van boekencensuur.

[Bron: Entertainment Weekly]

Geplaatst op Geef een reactie

Jennefer Mellink tekent boekcontract voor jongerenroman

YA-thrillerauteur Jennefer Mellink heeft het boekcontract getekend voor een YA-roman bij uitgeverij Kluitman. Opgepast zal in het voorjaar 2020 verschijnen in de Kluitman novelle-lijn. Eerder schreven auteurs Marion Pauw en Stine Jensen een novelle voor deze lijn.

In deze succesvolle boekenlijn van Kluitman verschijnen mooie, gebonden en spannende boeken met een toegankelijke prijs. Voor lezers die niet zo’n groot budget hebben, zijn deze ‘onder de tien euro’ boeken uitermate geschikt. Hiermee probeert de uitgeverij het lezen te stimuleren en jongeren te verleiden tot het lezen van meer boeken. Niet te dik, wél een boeiend verhaal.

De uitgeverij wil bevlogen auteurs aan deze lijn koppelen die voor jongeren een gezicht en een inspiratie kunnen zijn.

Jennifer Mellink schreef eerder al Gebroken (2014, debuut). Gebroken is een zenuwslopend spannende young adult-thriller die lovend werd ontvangen en tevens werd genomineerd voor “beste young adult thriller 2014” (Hebban). Haar tweede young adult thriller Kwaad Bloed verscheen in juni 2015. Ook over dit boek zijn de recensies en reacties zeer positief. Haar derde boek, Gevarenzone, verscheen in juli 2016. Vermoorde onschuld verscheen eind mei 2018 bij Luitingh-Sijthoff. Momenteel werkt ze aan haar vijfde young adult thriller en diverse andere schrijfprojecten.

Geplaatst op Geef een reactie

Harry Potter-acteur Alan Rickman overleden

 Acteur Alan Rickman, bekend om zijn rol in Harry Potter als professor Severus Snape is op 69-jarige leeftijd overleden aan kanker.

Zijn familie verklaart het volgende: “De acteur en regisseur Alan Rickman is overleden aan kanker op de leeftijd van 69. Hij werd omringd door familie en vrienden.” Zijn agent bevestigde dit tragische nieuws aan de BBC.

Rickman werd een van de meest geliefde acteurs van Engeland, dankzij zijn rol in o.a. Harry Potter, Die HardTruly Madly Deeply en Robin Hood: Prince of Thieves.

Rickman won ook een Bafta (British Academy Film Award) voor het spelen van de Sheriff van Nottingham in Robin Hood.

Voor een van zijn laatste projecten ontleende Rickman zijn stem aan de nog te verschijnen film Alice through the Looking Glass, waar hij de voice-over heeft gedaan voor de blauwe rups.

 

 

Geplaatst op Geef een reactie

YA Book Bash

book bash
book bash

YA Book Bash is dit jaar het winterevenement van Storm Publishers. Tijdens dit feestje maken we de winnaar(s) van de YA- en NA-schrijfwedstrijd die in 2015 werd georganiseerd bekend. Daarnaast is er een dj die de hele avond leuke muziek draait waarop boekenliefhebbers samen uit hun dak kunnen gaan.
Maar dat niet alleen! Je krijgt een welkomstdrankje en een leuk winters presentje. Wil je even een break van het dansen? Er is ook de gelegenheid om samen met je vrienden een magisch fotomoment vast te leggen. Zo houd je ook een mooie herinnering over om terug te kijken op een geweldig feestje!
Wat krijg je allemaal?
– een spetterend feestje voor boekenliefhebbers;
– een uniek winterpresentje;
– een welkomstdrankje;
– een unieke Winter Wonderlandfoto van jezelf of met vrienden (verschijnt op Facebook). Wanneer: Vrijdag 15 januari Waar: ’t Blok, IJsermanpad 1, 2911 PH Nieuwerkerk aan den IJssel Hoe laat: 19:00 – 01:00 uur (Inloop tot 19:45)

Koop nu snel je ticket: http://www.youngadultshop.com/shop/tickets/ticket-ya-book-bash-winter-storm/

Geplaatst op Geef een reactie

Is Serverus Snape een held?

snape

snapeZoals elk toegewijde Harry Potter fan weet, er wordt veel gedebatteerd over de moraliteit van Serverus Snape.

Veel fans beweren dat, omdat Snape is gestorven tijdens een gevecht tegen Voldermort namens de toverwereld, hij één van de grootste helden van de serie is.

Zijn liefde voor Harry’s moeder – na haar dood – heeft hem gemotiveerd om samen te werken met De orde van de Feniks om het kwaad te verslaan.

Andere fans beweren dat Snape simpelweg zijn liefde voor Lily Potter heeft gebruikt als een excuus om misbruik te maken van zijn studenten. En dan niet te vergeten dat hij een Death Eater is geworden.snape

Snape heeft keer op keer misbruik gemaakt van Harry zonder een echte reden. We weten allemaal dat hij dit deed omdat Harry zo op zijn vader lijkt. Snape was zo’n verschrikkelijk persoon dat, wanneer Neville naar Boggart kwam, het de vorm van Snape aannam. De reden hiervoor is dat Snape degene was die Neville het meest vreesde.

Het is dus logisch dat het debat maar door bleef gaan. Maar we zijn gezegend met de mening die het er meest toe doet, namelijk die van J.K. Rowling.

Rowlingtweet

Nu zijn wij natuurlijk wel benieuwd hoe jullie over Snape denken? 

Geplaatst op Geef een reactie

Live chat op Skype met young adultauteur Sara Raasch

snowlikeashes

snowlikeashesOp zaterdag 16 december is er bij The ABC Treehouse een live chat op Skype met young adultauteur Sara Raasch. Het evenement begint om 14:30 uur, en om 15:00 uur zal Sara Raasch vragen beantwoorden over Snow Like Ashes series.

Over Sara Raasch

Sara Raasch wist al vanaf haar vijfde dat ze in de toekomst bookish dingen wilde doen. Terwijl haar vrienden limonade verkochten, verkocht Sara handgetekende prentenboeken. Sindsdien is er niet veel veranderd. Haar vrienden trekken nog steeds een wenkbrauw op als ze wat tekent en haar enthousiasme voor schrijven drijft haar nog steeds tot het extreme.

Over Snow Like Ashes

Het koninkrijk van Winter is al zestien jaar lang veroverd. Hierbij werden de burgers tot slaven gemaakt, waardoor ze zowel geen magie als geen koning meer hadden. Acht Winterians wisten te ontsnappen en de achtergebleven bevolking hoopt dat zij hen weten te bevrijden. De acht overlevers wachten sinds de verovering van hun koninkrijk zestien jaar geleden op een mogelijkheid om hun magie terug te stelen en hun koninkrijk weer op te bouwen.

Meira leeft al haar hele leven als vluchteling sinds ze zestien jaar geleden wees werd. Sir Training, de generaal van Winter, heeft haar opgevoed en opgeleid tot krijger. Meira is hopeloos verliefd op haar beste vriend, de toekomstige koning Mather. Ze zou dan ook alles doen om ervoor te zorgen dat haar koninkrijk haar macht weer terugkrijgt.

Dan ontdekt een verkenner de locatie van een eeuwenoude ketting die zou kunnen helpen bij het herstellen van de magie van Winter. Meira besluit op pad te gaan om de ketting te vinden en zo hopelijk de magie voor haar koninkrijk terug te winnen.

Eindelijk doet ze waar ze altijd van heeft gedroomd: vechten tegen vijandelijke soldaten en haar koninkrijk dienen. De missie gaat echter niet zoals Meira verwacht had. Voor ze het wist bevindt ze zich in een wereld voor slechte magie en gevaarlijke politiek. En dan komt Meira er ook nog eens achter dat haar lot wellicht helemaal nooit van haar zelf geweest is…

The ABC Treehouse, Amsterdam

Zaterdag 19 december – 14:30 

 

Geplaatst op Geef een reactie

Harry Potter fans opgelet: Starbucks maakt boterbier!

harrypotterboterbier

harrypotterboterbierJaren voordat Universal’s first Wizarding World of Harry Potter werd geopend in Orlando, waren fans al bezig met het brouwen van brouwsels om boterbier te repliceren. Een nu legendarisch drankje waarvan fans kunnen genieten zonder of met een scheutje alcohol. Er is zijn namelijk twee nieuwe toevoegingen op de geheime menukaart van Starbucks… namelijk boterbier.

Als je naar de kassa gaat bij Starbucks kan je vragen naar de volgende twee nieuwe toevoegingen op de geheime menukaart:

Boterbier Frappucino

starbucks-butterbeer-frappuccino

Hot Butterbeer Latte

hot-butterbeer-latte

Wat denken jullie? Gaan jullie de geheime recepten proberen of niet? 

Bron: Moviepilot | foto’s: Starbucks secret menu 

Geplaatst op Geef een reactie

Een kijkje bij het Spellenspektakel

Spel2

Spel2Afgelopen weekend was alweer de 22e editie van het grootste spellenevenement van Nederland: Spellenspektakel. Hoewel dit event niet heel veel met boeken en films te maken heeft, vond het team van young-adults.nl het toch leuk om hier een kijkje te nemen – we zijn namelijk ook gek op spelletjes. En als gamefanaat is het Spellenspektakel the place to be!

Wat is het precies?

Het Spellenspektakel is een jaarlijks terugkomend event voor spelletjesfans, maar ook voor families en iedereen die op zoek is naar de beste spellen die in het najaar uitkomen. Op Spellenspektakel vinden bezoekers de nieuwste spellen als eerste, de laatste uitbreidingen van hun favoriete spellen en kan men demo’s en workshops bijwonen. Van bordspellen, tot miniatuur-, kaart- of gezelschapsspellen: het was er allemaal op Spellenspektakel.Spellenspektakel

Afgelopen zaterdag reden we af naar Eindhoven waar in het beursgebouw het event plaatsvond. Het was niet een gigantisch groot gebouw, maar binnenin stonden er verschillende standjes waar naast speldemonstraties ook verschillende workshops en wedstrijdtoernooien werden gehouden. Er waren tevens stands met erg veel en oude tweedehansspellen – hier hebben we ook even zitten neuzen, maar er zat niets voor ons bij – en voor kinderen was er een speciale kinderhoek ingericht. Erg leuk om te zien dat er ook wat voor de kleintjes was.

Wij hebben een aantal speldemonstraties bijgewoond die erg interessant waren, waaronder eentje van Pandemic. Pandemic is een bordspel waar je met je medespelers ten strijde moet trekken tegen dodelijke ziektes. Je speelt dus als ware tegen het bord en moet samenwerken om ervan te winnen. Weer eens wat anders dan tegen elkaar spelen. Dit spel hebben we ook gekocht, samen met Kingdom Builder – wat ons ook erg leuk leek. Na drie uur hadden we het wel gezien, toen hebben we een softijsje gehaald bij de ijskar die op het event stond. Lekkerrrr!! Daarna zijn we naar huis gegaan. Al met al was het een leuk dagje en we gingen niet met lege handen naar huis! We hebben ook een goodiebag gekregen met een leuke puzzel erin en wat kleine speldemonstraties en een kleine uitbreiding van een spel wat we toevallig al hadden! Wie weet gaan we volgend jaar weer :). 

 

SpellenspektakelSpellenspektakel