Logo-youngadults-site

Jason Reynolds krijgt rol in Banned Books Week

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Jason Reynolds is uitgeroepen tot de inaugurele erevoorzitten van de Banned Books Week 2021. De bestsellerauteur van de New York Times zal de jaarlijkse viering van het recht om te lezen leiden, die plaatsvindt van 26 september – 2 oktober.

Wie is Jason Reynolds?

Jason Reynolds (1983) is een Amerikaanse auteur geboren in Washington, DC en opgegroeid in Oxon Hill. Door de rapteksten van Queen Latifah begon hij al vanaf zijn negende met het schrijven van gedichten. Ondanks dat las hij pas voor het eerst een boek helemaal uit toen hij zeventien jaar was. Dat is omdat hij altijd dacht dat er geen boeken waren waar hij zichzelf in zou kunnen herkennen.

Jason studeerde aan de Universiteit van Maryland en ging door met het schrijven van poëzie .Tijdens zijn collegetijd had hij een bijbaantje bij Karibu Books, een boekwinkel die zich specialiseert in Afro-Amerikaanse literatuur. Hier maakte hij in korte tijd kennis met het genre en las hij alle boeken die hij maar kon vinden.

Jason Reynolds is een New York Times best-selling auteru. Zijn eerste boek voor jongeren, When I was the Greatest, verscheen in 2014. Reynolds heeft verschillende literaire prijzen gewonnen. As Brave As You (2016) won maar liefst drie prijzen! De NAACP Image Award voor Outstanding Literary Work for Youth/Teen én de 2017 Schneider Family Book Award, de Walter Dean Myers Award en de Edgar Award Winner for Best Young Adult Fiction

In 2018 werd Long Way Down vertaald naar het Nederlands door Blossom Books. Ook in 2018 verscheen 67 seconden, die als Beste Boek voor Jongeren genomineerd werd in 2019. In juni 2019 verscheen ook All American Boys in het Nederlands, als Echte Amerikaans jongens.

Wat is Banned Books Week?

De Banned Books Week Coalition is een internationale alliantie van diverse organisaties die zich hebben verbonden om het bewustzijn van de jaarlijkse viering van de vrijheid om te lezen te vergroten. De coalitie probeert verschillende gemeenschappen te betrekken. De deelname aan de Banned Books Week wordt gestimuleerd door middel van educatie, belangenbehartiging en het creëren van programma’s over het probleem van boekencensuur.

[Bron: Entertainment Weekly]

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.