Een kijkje bij het Spellenspektakel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Spel2Afgelopen weekend was alweer de 22e editie van het grootste spellenevenement van Nederland: Spellenspektakel. Hoewel dit event niet heel veel met boeken en films te maken heeft, vond het team van young-adults.nl het toch leuk om hier een kijkje te nemen – we zijn namelijk ook gek op spelletjes. En als gamefanaat is het Spellenspektakel the place to be!

Wat is het precies?

Het Spellenspektakel is een jaarlijks terugkomend event voor spelletjesfans, maar ook voor families en iedereen die op zoek is naar de beste spellen die in het najaar uitkomen. Op Spellenspektakel vinden bezoekers de nieuwste spellen als eerste, de laatste uitbreidingen van hun favoriete spellen en kan men demo’s en workshops bijwonen. Van bordspellen, tot miniatuur-, kaart- of gezelschapsspellen: het was er allemaal op Spellenspektakel.Spellenspektakel

Afgelopen zaterdag reden we af naar Eindhoven waar in het beursgebouw het event plaatsvond. Het was niet een gigantisch groot gebouw, maar binnenin stonden er verschillende standjes waar naast speldemonstraties ook verschillende workshops en wedstrijdtoernooien werden gehouden. Er waren tevens stands met erg veel en oude tweedehansspellen – hier hebben we ook even zitten neuzen, maar er zat niets voor ons bij – en voor kinderen was er een speciale kinderhoek ingericht. Erg leuk om te zien dat er ook wat voor de kleintjes was.

Wij hebben een aantal speldemonstraties bijgewoond die erg interessant waren, waaronder eentje van Pandemic. Pandemic is een bordspel waar je met je medespelers ten strijde moet trekken tegen dodelijke ziektes. Je speelt dus als ware tegen het bord en moet samenwerken om ervan te winnen. Weer eens wat anders dan tegen elkaar spelen. Dit spel hebben we ook gekocht, samen met Kingdom Builder – wat ons ook erg leuk leek. Na drie uur hadden we het wel gezien, toen hebben we een softijsje gehaald bij de ijskar die op het event stond. Lekkerrrr!! Daarna zijn we naar huis gegaan. Al met al was het een leuk dagje en we gingen niet met lege handen naar huis! We hebben ook een goodiebag gekregen met een leuke puzzel erin en wat kleine speldemonstraties en een kleine uitbreiding van een spel wat we toevallig al hadden! Wie weet gaan we volgend jaar weer :). 

 

SpellenspektakelSpellenspektakel

 

 

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Join us

Get your account today

BOOK BOX

1. Into the woods

2. Flames of Fire

Bestel vandaag jouw eerste boekenbox!

Young adults is begonnen met het samenstellen van onwijstoffe boekenboxen. De eerste twee boxen kun je al aanschaffen in onze shop!

Boekenboxen in maart:

Into the Woods 
Flames of Fire