Geplaatst op Geef een reactie

Er komt een nieuw boek én film in The Hunger Games-serie

Er kwam leuk nieuws afgelopen week. Suzanne Collins werkt aan een nieuw boek in de The Hunger Games-serie. Na de verschijning van De ballade van slangen en zangvogels in 2020 komt er dus nog een boek dat zich afspeelt in de wereld van The Hunger Games. De bijbehorende film is ook al meteen aangekondigd!

Sunrise on the Reaping

Op 18 maart 2025 is het zo ver: dan verschijnt de nieuwste prequel in de serie. In het boek zullen we lezen hoe de Hongerspelen van Haymitch, de mentor van Katniss in de oorspronkelijke trilogie, verliepen tijdens de 50ste Hongerspelen. Het speelt zich dus af tijdens de tweede quarter quell. In die editie nemen er 48 in plaats van 24 deelnemers deel. Toen het vorige boek in de serie werd aangekondigd, hoopten veel fans dat we zouden lezen over de Hongerspelen van Haymitch. Die wens wordt nu dus ingewilligd.

Verfilming

Op dezelfde dag als de aankondiging van het boek werd ook meteen bekendgemaakt dat er ook opnieuw een verfilming zal volgen. Lionsgate meldt dat de film zal volgen in november 2026.

Geplaatst op Geef een reactie

Verfilmingen en series om naar uit te kijken in 2024

Steeds meer young of new adult boeken krijgen een verfilming. In dit artikel vind je boeken waarvan we binnenkort een serie of film mogen verwachten, zowel van nieuwe boeken die we op het scherm zullen zien als vervolgdelen.

It ends with us – juni 2024

Het populaire BookTok-new adult boek It ends with us (Nooit meer) wordt verfilmd. En daar kijken de fans al een tijd reikhalzend naar uit. In de film worden de rollen vertolkt door Blake Lively (als Lily) en Justin Baldoni (Ryle). De fans moeten helaas nog wel even wachten: initieel was de release gepland in februari, maar de verschijning werd verplaatst naar 21 juni.

It’s Not Summer Without You – juli 2024

Na de verfilming van de Aan alle jongens van wie ik hield-serie van Jenny Han, worden ook stelselmatig haar andere boeken verfilmd. Vanaf deze zomer is op Amazon Prime de verfilming te zien van It’s Not Summer Without You. Dat is het vervolg op The Summer I Turned Pretty en het tweede deel van de trilogie.

Heartstopper 3 – TBD

Goed nieuws voor de fans van Heartstopper: er wordt volop gewerkt aan het derde seizoen van Heartstopper. We wisten al een tijdje dat er een derde seizoen zou komen, zo werden het tweede én derde seizoen aangekondigd in mei 2022. In december 2023 werden de opnames afgerond.

Turtles All The Way Down – lente 2024

Van de boeken van John Green zagen we al heel wat verfilmingen, zoals bijvoorbeeld The Fault in Our Stars en Paper Towns. Turtles All The Way Down (Schildpadden tot in het oneindige), het boek van John Green dat in 2017 verscheen, kan binnenkort toegevoegd worden aan dat lijstje. De verfilming zal zo’n 5 jaar na het bekendmaken van de verfilming te zien zijn op HBO Max.

The Spiderwick Chronicles – TBD

The Spiderwick Chronicles van Holly Black en Tony DiTerlizzi krijgt een reboot. Daar schreven we eerder al over. In 2008 verscheen er al eens een verfilming van de serie. Die ging toen over de vijf boeken van de serie. Via deze serie zal er dieper worden ingegaan op het verhaal.

A Good Girl’s Guide to Murder – TBD

In 2022 werd bekendgemaakt dat de New York Times bestseller-trilogie van Holly Jackson over Pip die op onderzoek uitgaat naar een moord, ook een gelijknamige serie zal krijgen. Wanneer die te zien zal zijn is voorlopig nog niet geweten. Wat we wel al weten is dat Emma Myers, de actrice van Wednesday, en Zain Iqbal, de hoofdrollen zullen vertolken. In augustus 2023 doken er alvast enkele beelden op die genomen werden tijdens de opnames. De serie zal te zien zijn via BBC Three.

Geplaatst op Geef een reactie

Update: The Spiderwick Chronicles Reboot

Sinds mijn vorige artikel over The Spiderwick Chronicles Reboot (deze kan je hier lezen), is er heel wat veranderd in het rijk van de vernieuwde Spiderwick-adaptatie. Onder andere een annulering van de reboot, en een sprankeltje hoop voor een andere studio die het project wil overnemen en continueren.

26 augustus 2023: Disney+ laat van zich afweten

Op 26 augustus 2023 schreven verscheidene (Amerikaanse) news outlets (Deadline, Variety, Yahoo) dat Disney + het laat afweten om hun adaptatie reboot van The Spiderwick Chronicles van Holly Black en Tony DiTerlizzi tot het kleine scherm te brengen. Dit onder het mom van kostenbesparingen en een strategie wissel; Paramount tracht nu het programma aan een andere verdeler te verkopen (Deadline 2023).

De artikels zelf zijn verdeeld over hoeveel afleveringen er nu in de serie zijn, Yahoo en Variety zeggen dat er zes afleveringen zijn, en Deadline zegt dat het er acht zijn. Dus het zal van de succesvolle verkoop van de serie afhangen voor we echt weten hoeveel afleveringen de serie zal bevatten (ikzelf hoop op acht, natuurlijk).

Ook auteurs van de boekenserie, Tony DiTerlizzi en Holly Black, postten een dag nadat Deadline het artikel uitbracht, dat Disney+ zelf de serie niet zou uitzenden. De belangrijkste take away van deze hele situatie is dat de serie dus wél volledig verfilmd is, maar er wordt gewoon een uitzendplatform voor gezocht. Dus de serie zal zeker en vast te zien zijn, we weten alleen nog niet op welke streamingdienst.

10 oktober 2023: Serie vindt nieuw tehuis

Op 10 oktober 2023 publiceerde Deadline een artikel waarin het schreef dat The Spiderwick Chronicles, nadat Disney+ de samenwerking niet wilde voortzetten, een nieuw tehuis heeft gevonden. Namelijk, Roku gaat The Spiderwick Chronicles uitzenden. Ook Tony DiTerlizzi en Holly Black stelden dit vast op hun Instagram.

Wat nu?

Tony DiTerlizzi en Holly Black hun Instagram posts vertelden dat Roku The Spiderwick Chronicles gaat uitzenden en ze bespraken ook al dat verdere details nog volgen.  De première zal voor vroeg volgend jaar zijn.

Geplaatst op Geef een reactie

Taylor Swift The Eras Tour Concert Film


Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik een immense Taylor Swift-fan bena Swiftie if you will. Dus daarom ben ik op vrijdag 13 oktober 2023 (heel passend, I know) naar de première van Taylor Swift The Eras Tour Concert Film gegaan om The Eras Tour al eens mee te maken voor ik hem volgend jaar live ga zien. Maar nu, wat ik vond van Taylor Swift The Eras Tour Concert Film – let me tell you, het voldeed zeker en vast aan al mijn wildest dreams. Opgepast, dit artikel bevat spoilers voor Taylor Swift The Eras Tour Concert (Film).

Performance

Een performance van drie uur en vijfenveertig minuten zonder pauzes is dat je niet veel artiesten zal zien doen. Maar Taylor Swift was ready for it. Voor de film hebben ze natuurlijk wel de kostuum-wissels eruit gehaald alsook enkele nummers (RIP “cardigan”, “The Archer” en zoveel goede andere), waardoor de film zelf een goede twee en een half uur is. Echter voel je dit tijdens het kijken van de film allesbehalve.

Taylor neemt je meer door elk album van haar carrière met een passende setlist en setting, prachtige kostuums, bijpassende microfoons en outfits, en een sfeer om u tegen te zeggen. Dit bindt ze allemaal samen met een ster-precisie en performance die kijkers helemaal enchanted laat.

De manier waarop Taylor haar publiek bespeelt en elke persoon in de zaal laat voelen alsof ze bewust is van hun aanwezigheid, trekt zich ook door het zilveren scherm. Het voelt voor de toeschouwer in de cinema ook helemaal aan alsof Taylor tegen je praat en samen met jou door haar leven en herinneringen gaat met elk lied dat ze zingt, en de chants die het publiek zowel in de opname als in de zaal meezingt. Het is een groepsgebeuren, en het is briljant. De Swifties weten hoe ze elkaar een hart onder de riem moeten steken, een Swiftie moet nog maar horen van iemand anders dat zij ook fan zijn van Dr. Swift en ze beslissen al snel dat you belong with me.

Liedjes

Natuurlijk kan Taylor niet elk lied uit haar discografie zingen, maar ze is er wel in geslaagd om de nummers te kiezen waar iedereen fan van is in de vaste setlist. Natuurlijk geeft ze ook aandacht aan de nummers die ze niet in de vaste set heeft gestoken door middel van een akoestische set waarbij ze alleen met piano en gitaar zichzelf begeleidt en twee verassingsnummers speelt. Voor de opname werden “You’re On Your Own Kid” (Midnights) en “Our Song” (Taylor Swift) gebruikt.

Met elk lied dat Swift speelt, neemt de zaal meteen de juiste attitude aan en zingt luidkeels mee. Waaronder ikzelf ook. Champange Problems (evermore) en All Too Well (10 minute version) (Red Taylor’s Version) waren bij mij de twee liedjes die me in een huilend hoopje verdriet veranderden in de beste manier mogelijk. Taylor Swift doet wat ze het beste kan met haar muziek: ze laat je je emoties voelen op de beste manier mogelijk. Naast huil-liedjes, kreeg ik kippenvel van Willow (evermore) en de magische setting die ze hiervoor heeft opgebouwd. En, ja – Vigilante S*** (Midnights) was gewoon perfect door de bijhorende burlesque act en voelde heel erg empowering.

Kostuums

Voor elke Era zijn er bijpassende kostuums gekozen, alsook complementaire instrumenten en microfoons en settings. Het voelt alsof je je telkens in een andere Taylor Swift wereld waant. Wat ook exact de bedoeling is, want elk Swift album bouwt een ander narratief op – een eigen ideologie getekend door bepaalde esthetiek waar de luisteraars het album mee associëren, en dit is ook doorgetrokken tot The Eras Tour. Mijn favoriete kostuum was de evermore jurk en de bijhorende groene cape. Taylor draagt meer dan alleen één nice dress, het zijn stuk voor stuk kunstwerken waarmee ze op het podium verschijnt.

Ervaring

Als je vraag is zou ik de Taylor Swift The Eras Tour Concert Film kijken in de cinema? Mijn antwoord is volmondig ja. Kijk hem zelfs meerdere keren als je hier de kans toe hebt. Het is gewoon machtig en zo goed in een film gegoten dat het voelt alsof je er echt bij was, zeker als je zaal gevuld is met enthousiaste Swifties die de sfeer helemaal afmaken. It was rare, I was there, I remember it all too well.

Als de vraag is of je de film kan kijken voor je het concert gaat zien (mits je The Great War hebt overleefd en dus tickets hebt kunnen bemachtigen), is mijn antwoord – baby just say yes! De kans is groot dat je al zoveel filmpjes en livestreams op Instagram en TikTok hebt zien passeren dat je jezelf het beste kan trakteren op een kwalitatieve versie ervan. Het kijken van de film maakt je zelfs alleen maar meer enthousiast om naar het concert te gaan, dit was toch zeker mijn ervaring! Dus ja, say yes instead of no en ga de Taylor Swift The Eras Tour Concert Film zeker kijken! Je zal de zaal verlaten in een lavender haze.

Geplaatst op Geef een reactie

De trailer van Red White & Royal Blue

rood wit

Een tijdje terug lieten we weten dat Rood wit & koningsblauw van Casey McQuiston verfilmd werd en 11 augustus op Amazon Prime zou verschijnen. Nu is de trailer van deze film vrijgegeven! Heb jij ‘m al gezien?

De trailer

Waar gaat de film over?

We volgen de jongens Alex en Henry. Alex is de zoon van de Amerikaanse president en Henry een Britse prins. Ze hebben ruzie met elkaar, maar wanneer journalisten aandacht aan ze beginnen te geven moeten ze doen alsof ze bevriend zijn. Maar deze nepvriendschap leidt tot iets wat ze niet verwacht hadden.

Ben je ook zo benieuwd naar de film? Wij wel!

Geplaatst op Geef een reactie

The Ballad of Songbirds & Snakes

Het komt steeds dichterbij! Afgelopen weekend werd de trailer van de nieuwste The Hunger Games film gedeeld. Heb jij ‘m al gezien?

Waar gaat het over?

De nieuwe The Hunger games film is gebaseerd op het boek ‘The Ballad of Songbirds & Snakes’. Dit boek volgt President Snow wanneer hij nog geen president is. Hij is een 18-jarige jongen die gekozen is als mentor om de vrouwelijke tribuut van district 12 te begeleiden. Aangezien het de 10e Hongerspelen zijn gaat het er allemaal heel anders aan toe dan wij gewend zijn uit de films en boeken. We gaan dus de geschiedenis bekijken.

Trailer

Bekijk de trailer hier:

Trailer

Zelf heb ik de trailer al meerdere keren gekeken en ik kan echt niet wachten tot de film uitkomt. Wat vinden jullie ervan?

Geplaatst op Geef een reactie

Red, White & Royal Blue heeft een releasedatum

De verfilming van Red, White & Royal Blue heeft een releasedatum! Vanaf vrijdag 11 augustus zal de film van het boek van Casey McQuiston te zien zijn op streamingplatform Amazon Prime. Dat nieuws werd gisteren bekendgemaakt.

Rood, wit en koningsblauw

Het boek verscheen in 2019 in het Engels en als vertaling bij Zomer & Keuning in 2020. We volgen Alex, de zoon van de Amerikaanse president, en Henry, Britse prins. Ze liggen in de clinch met elkaar en wanneer de tabloids hen in het vizier hebben, moeten ze er alles aan doen om te lijken alsof ze wel bevriend zijn. Maar dan leidt een nepvriendschap opeens tot veel meer.

Over de film

Heel wat bekende acteurs en actrices zullen meespelen in de film. Zo zullen Taylor Zakhar Perez (bekend van The Kissing Booth 2) en Nicholas Galitzine (bekend van Purple Hearts) de hoofdrollen van Alex en Henry spelen. Uma Thurman (Suspicion) speelt de president en Alex’ moeder. Ook Rachel Hilson (Love, Victor), Thomas FLynn (Bridgerton), Stephen Fry (Bones) en Sarah Shahi (Sex/Life) vertolken een rol in de film.

Kijk jij uit naar de verfilming van Red, White & Royal Blue?

Geplaatst op Geef een reactie

The Spiderwick Chronicles Disney+ Reboot

Holly Black

Holly Black is een auteur die globaal boekenkasten en harten van lezers heeft weten te veroveren. Ze was al bekend door haar samenwerking met Cassandra Clare voor de Magisterium serie (Scholastic, 2014-2018), alsook kennen veel lezers haar van boeken zoals The Darkest Part of the Forest (Little Brown, 2015) (als je deze nog niet gelezen hebt, hij past perfect in de Elfhame-serie atmosfeer en heeft zelfs enkele personages van deze serie die voorkomen), The Modern Faerie Tales (Simon & Schuster, 2002-2007) (insgelijks voor deze serie dat er personages van de Elfhame-serie in voorkomen), en The Coldest Girl in Cold Town (Little Brown, 2013), haar Elfhame-serie, en nog veel meer – Black schrijft alsof ze zelf bewitched is door faerie, het is dan ook niet vreemd dat Holly Black the Queen of Faerie zelf wordt genoemd.

De Vergeten Serie

Een serie van Black die in de vroege jaren 2000 heel bekend was en ook een Nickelodeon adaptatie mocht kennen in 2008, is The Spiderwick Chronicles. Een serie die gaat over de Grace-familie wanneer ze naar een oud landhuis verhuizen en hier de wereld van de fae ontdekken, alsook de problemen die zich bij deze kennis betrekken.

De serie kende een vertaling van de eerste twee delen naar het Nederlands bij Uitgeverij Prometheus : De Spiderwick Kronieken, Deel 1: Het Geheime Boek (2003) en De Spiderwick Kronieken, Deel 2: De Toversteen (2004). Naast de film-adaptatie was er ook een videogame adaptatie voor verschillende platformen, onder andere: Playstation 2, Windows, WII, Nintendo, en Xbox 360. Ik heb zelf de versies voor de Playstation 2 en Nintendo gespeeld. De Playstation 2 versie is meer getrouw aan de film, en de Nintendo versie is er een die meer getrouw is aan de boeken, waarvoor ik heel dankbaar ben. Ik heb onlangs de serie opnieuw gelezen en de film herbekeken, alsook de videogames opnieuw gespeeld en het valt me op hoeveel er uit de boeken is weggelaten. Hierdoor voelt de Nickelodeon adaptatie veel minder fantasierijkaan dan in de boeken. In de boeken is faerie aanwezig in de manier waarop we faerie kennen, speels, onvoorspelbaar, en overal. De Nickelodeon film isoleert de faerie wereld heel erg, alsof het een ingebeeld iets wordt. Wat spijtig is. Maar, er is hoop!

Tony DiTerlizzi

Belangrijk om aan te geven is dat The Spiderwick Chronicles niet alleen door Holly Black gecreëerd is. Neen, zeker niet, deze serie kent twee ouders: Holly Black en illustrator/auteur Tony DiTerlizzi. Tony DiTerlizzi is bekend van onder andere The Spiderwick Chronicles (Simon & Schuster 2003-2004), Arthur Spiderwick’s Field Guide fort he Fantastical World Around You (Simon & Schuster 2005), Beyond the Spiderwick Chronicles (Simon & Schuster 2007-2009), de Wondla boeken (2010-2014), Kenny & the Dragon (Simon & Schuster 2008) en nog véél meer. Beide DiTerlizzi en Black hebben respectievelijk heel grote schrijf-oeuvres, hun samenwerking was er een die smaakt naar meer, en The Spiderwick Chronicles is er eentje die dit des te meer aansterkt. 

Disney+ Reboot

Op 12 November 2021 maakte Diterlizzi de aankondiging op zijn Instagram dat niemand minder dan Disney+ een reboot gaat maken van The Spiderwick Chronicles, dit meer dan tien jaar na de Nickelodeon film uit 2008. DiTerlizzie schreef dat “Disney+ heeft een nieuwe live-actie serie aangekondigd, “De Spiderwick Kronieken,” een modern coming-of-age en fantasie avontuur door Paramount Television Studios en 20th Television, één van de Disney Television Studios. De serie, gebaseerd op de geliefde, best-selling boeken [door Black en Diterlizzi] volgt de Grace Familie – tweelingbroers Jared en Simon, hun zus Mallory en moeder Helen – wanneer ze verhuizen naar een vervallen landhuis van een voorouder. Hier ontrafelen ze een duister mysterie over hun over-groot-Oom die ooit de geheime en soms gevaarlijke faerie wereld heeft ontdekt” (vertaling door de redactie).

Op de Disney+ website is er nog niet veel informatie te vinden betreffende de reboot. Op de webpagina staat “coming soon” alsook een korte samenvatting waar de serie over zal gaan. Deze leest: “Gebaseerd op de wild-populaire best-selling boekenserie door Tony DiTerlizzi en Holly Black, “De Spiderwick Kronieken: volgt de Grace-familie wanner ze van New York naar Michigan verhuizen naar een vervallen landhuis van een voorouder, Het Spiderwick Landhuis. Tweelingbroers Jared en Simon, samen met hun zus Mallory en hun moeder Helen, ontdekken dat magische wezens zoals faires, ogers, trollen, boggarts en meer zich verstoppen in de wereld rondom ons” (vertaling door de redactie). De cast bestaat uit Lyon Daniels als Jared Grace, Noah Cottrell als Simon Grace, Mychala Lee als Mallory Grace, Joy Bryant als Helen Grace, Jack Dylan Grazer als Thimbletack, en Christian Slater als Mulgarath.

Productie

Op de aankondiging van 12 November 2021 werd er ook al wat van het doek gelicht naar de productie van de serie. Aron Eli Coleite zou de schrijver en showrunner van de serie zijn, Kato Coiro werkt mee als executive producer en is regisseur voor de eerste twee afleveringen. Het echte werk aan de serie begon in februari van 2022, terwijl het filmen begon in september van hetzelfde jaar, in Vancouver, Canada. Het filmen zou ingepland zijn tot januari 2023. Dus nu is het afwachten voor verder nieuws betreffende de adaptatie door Disney+. Een ding is alvast zeker, ik ben meer dan enthousiast voor verder nieuws hieromtrent!

Geplaatst op Geef een reactie

The Ballad of Songbirds & Snakes – wat we tot nu toe weten

Fans van The Hunger Games wachten inmiddels al een tijdje op de nieuwe The Hunger Games film. Sinds bekend gemaakt is dat er een film gaat komen van het nieuwste Hongerspelen boek is er al wat tijd verstreken maar nu is de filmposter online verschenen. 

Wat is er tot nu toe bekend? 

De film zal 17 november in de bios verschijnen en gaat over de jonge president Snow. 

De film volgt een jonge Coriolanus (Tom Blyth) die de laatste hoop is voor zijn falende afkomst, de eens zo trotse Snow-familie die uit de gratie is geraakt in een naoorlogs Capitool. Nu zijn levensonderhoud wordt bedreigd, wordt Snow met tegenzin toegewezen aan mentor Lucy Gray Baird (Rachel Zegler), een eerbetoon uit het verarmde District 12. Maar nadat Lucy Gray’s charme het publiek van Panem boeit, ziet Snow een kans om hun lot te veranderen. Nu alles waar hij voor heeft gewerkt op het spel staat, verenigt Snow zich met Lucy Gray om de kansen in hun voordeel te keren. Snow vecht tegen zijn instinct voor zowel goed als kwaad en begint aan een race tegen de klok om te overleven en te onthullen of hij uiteindelijk een zangvogel of een slang zal worden.

Eerder werd al deze teaser trailer gedeeld:

En nu ook dit filmposter:

Ik ben heel benieuwd naar de film en kan niet wachten. Hoe excited zijn jullie?

Geplaatst op Geef een reactie

Shadow and Bone seizoen 2 – Trailer

Wist je dat het nieuwe seizoen van ‘Shadow and Bone’ op 16 maart op Netflix zal verschijnen? Yes! Kijk hier alvast de onlangs verschenen trailer en ontdek waar dit nieuwe seizoen over zal gaan.

Waar gaat Shadow and Bone over?

Het eerste seizoen van de serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Leigh Bardugo (in het Nederlands ‘Schim en schaduw’) en het eerste boek uit ‘De Kraaien’-duologie (‘Six of Crows’). Hierin maken we onder andere kennis met Alina, Kaz, Jesper en – uiteraard – The Darkling. Het eerste seizoen eindigde met de cliffhanger dat The Darkling nog niet verslagen is en dat hij ontdekt heeft hoe hij de volcra kan beïnvloeden en sturen…

Wat kunnen we verwachten van het tweede seizoen van ‘Shadow and Bone’?

Het tweede seizoen zal losjes gebaseerd zijn op het tweede deel in de ‘Grisha’-trilogie, Siege and Storm (‘Dreiging en Duisternis’). Ook zal het verhaal van ‘Six of Crows’ verder verteld worden. De schrijfster van de boeken, Leigh Bardugo, heeft wel al gewaarschuwd dat sommige personages zich iets anders zullen ontwikkelen in de serie dan in de boeken…

Er zullen een aantal nieuwe acteurs (en bijbehorende personages) in dit seizoen geïntroduceerd worden. Zo zal Patrick Gibson de rol van Nikolai Lantsov gaan vertolken. Jack Wolfe zal de cast gaan aanvullen als Wylan Hendriks/Van Eck en Lewis Tan en Anna Leong Brophy zullen te zien zijn als de tweeling Tolya Yul-Battar en Tamar Kir-Battar.

Vanaf 16 maart is het nieuwe seizoen van ‘Shadow and Bone’ te bingen op Netflix!