Logo-youngadults-site

Taylor Swift The Eras Tour Concert Film

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest


Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik een immense Taylor Swift-fan bena Swiftie if you will. Dus daarom ben ik op vrijdag 13 oktober 2023 (heel passend, I know) naar de première van Taylor Swift The Eras Tour Concert Film gegaan om The Eras Tour al eens mee te maken voor ik hem volgend jaar live ga zien. Maar nu, wat ik vond van Taylor Swift The Eras Tour Concert Film – let me tell you, het voldeed zeker en vast aan al mijn wildest dreams. Opgepast, dit artikel bevat spoilers voor Taylor Swift The Eras Tour Concert (Film).

Performance

Een performance van drie uur en vijfenveertig minuten zonder pauzes is dat je niet veel artiesten zal zien doen. Maar Taylor Swift was ready for it. Voor de film hebben ze natuurlijk wel de kostuum-wissels eruit gehaald alsook enkele nummers (RIP “cardigan”, “The Archer” en zoveel goede andere), waardoor de film zelf een goede twee en een half uur is. Echter voel je dit tijdens het kijken van de film allesbehalve.

Taylor neemt je meer door elk album van haar carrière met een passende setlist en setting, prachtige kostuums, bijpassende microfoons en outfits, en een sfeer om u tegen te zeggen. Dit bindt ze allemaal samen met een ster-precisie en performance die kijkers helemaal enchanted laat.

De manier waarop Taylor haar publiek bespeelt en elke persoon in de zaal laat voelen alsof ze bewust is van hun aanwezigheid, trekt zich ook door het zilveren scherm. Het voelt voor de toeschouwer in de cinema ook helemaal aan alsof Taylor tegen je praat en samen met jou door haar leven en herinneringen gaat met elk lied dat ze zingt, en de chants die het publiek zowel in de opname als in de zaal meezingt. Het is een groepsgebeuren, en het is briljant. De Swifties weten hoe ze elkaar een hart onder de riem moeten steken, een Swiftie moet nog maar horen van iemand anders dat zij ook fan zijn van Dr. Swift en ze beslissen al snel dat you belong with me.

Liedjes

Natuurlijk kan Taylor niet elk lied uit haar discografie zingen, maar ze is er wel in geslaagd om de nummers te kiezen waar iedereen fan van is in de vaste setlist. Natuurlijk geeft ze ook aandacht aan de nummers die ze niet in de vaste set heeft gestoken door middel van een akoestische set waarbij ze alleen met piano en gitaar zichzelf begeleidt en twee verassingsnummers speelt. Voor de opname werden “You’re On Your Own Kid” (Midnights) en “Our Song” (Taylor Swift) gebruikt.

Met elk lied dat Swift speelt, neemt de zaal meteen de juiste attitude aan en zingt luidkeels mee. Waaronder ikzelf ook. Champange Problems (evermore) en All Too Well (10 minute version) (Red Taylor’s Version) waren bij mij de twee liedjes die me in een huilend hoopje verdriet veranderden in de beste manier mogelijk. Taylor Swift doet wat ze het beste kan met haar muziek: ze laat je je emoties voelen op de beste manier mogelijk. Naast huil-liedjes, kreeg ik kippenvel van Willow (evermore) en de magische setting die ze hiervoor heeft opgebouwd. En, ja – Vigilante S*** (Midnights) was gewoon perfect door de bijhorende burlesque act en voelde heel erg empowering.

Kostuums

Voor elke Era zijn er bijpassende kostuums gekozen, alsook complementaire instrumenten en microfoons en settings. Het voelt alsof je je telkens in een andere Taylor Swift wereld waant. Wat ook exact de bedoeling is, want elk Swift album bouwt een ander narratief op – een eigen ideologie getekend door bepaalde esthetiek waar de luisteraars het album mee associëren, en dit is ook doorgetrokken tot The Eras Tour. Mijn favoriete kostuum was de evermore jurk en de bijhorende groene cape. Taylor draagt meer dan alleen één nice dress, het zijn stuk voor stuk kunstwerken waarmee ze op het podium verschijnt.

Ervaring

Als je vraag is zou ik de Taylor Swift The Eras Tour Concert Film kijken in de cinema? Mijn antwoord is volmondig ja. Kijk hem zelfs meerdere keren als je hier de kans toe hebt. Het is gewoon machtig en zo goed in een film gegoten dat het voelt alsof je er echt bij was, zeker als je zaal gevuld is met enthousiaste Swifties die de sfeer helemaal afmaken. It was rare, I was there, I remember it all too well.

Als de vraag is of je de film kan kijken voor je het concert gaat zien (mits je The Great War hebt overleefd en dus tickets hebt kunnen bemachtigen), is mijn antwoord – baby just say yes! De kans is groot dat je al zoveel filmpjes en livestreams op Instagram en TikTok hebt zien passeren dat je jezelf het beste kan trakteren op een kwalitatieve versie ervan. Het kijken van de film maakt je zelfs alleen maar meer enthousiast om naar het concert te gaan, dit was toch zeker mijn ervaring! Dus ja, say yes instead of no en ga de Taylor Swift The Eras Tour Concert Film zeker kijken! Je zal de zaal verlaten in een lavender haze.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Catherine Cuypers

Catherine Cuypers

Catherine leest en ademt woorden, met een Master in taal- en letterkunde, het volgen van een tweede Master in Creative Writing én een studentenjob in een boekenwinkel, is ze maar al te graag een verpersoonlijking van literatuur zelve. Naast het proberen overwinnen van haar oneindige tbr-stapel, beoefent Catherine schermen als sport, waarbij ze op zowel degen als floret schermt – ze zou elke dag op de piste staan als het mogelijk was. Wanneer Catherine geen geld uitgeeft aan boeken en toebehoren voor de oneindige verhalen die in haar hoofd opkomen neer te pennen, is het wel aan een goede kop matcha; ze heeft zichzelf dan ook benoemt tot “matcha- connaisseur”.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.