Logo-youngadults-site

Update: The Spiderwick Chronicles Reboot

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Sinds mijn vorige artikel over The Spiderwick Chronicles Reboot (deze kan je hier lezen), is er heel wat veranderd in het rijk van de vernieuwde Spiderwick-adaptatie. Onder andere een annulering van de reboot, en een sprankeltje hoop voor een andere studio die het project wil overnemen en continueren.

26 augustus 2023: Disney+ laat van zich afweten

Op 26 augustus 2023 schreven verscheidene (Amerikaanse) news outlets (Deadline, Variety, Yahoo) dat Disney + het laat afweten om hun adaptatie reboot van The Spiderwick Chronicles van Holly Black en Tony DiTerlizzi tot het kleine scherm te brengen. Dit onder het mom van kostenbesparingen en een strategie wissel; Paramount tracht nu het programma aan een andere verdeler te verkopen (Deadline 2023).

De artikels zelf zijn verdeeld over hoeveel afleveringen er nu in de serie zijn, Yahoo en Variety zeggen dat er zes afleveringen zijn, en Deadline zegt dat het er acht zijn. Dus het zal van de succesvolle verkoop van de serie afhangen voor we echt weten hoeveel afleveringen de serie zal bevatten (ikzelf hoop op acht, natuurlijk).

Ook auteurs van de boekenserie, Tony DiTerlizzi en Holly Black, postten een dag nadat Deadline het artikel uitbracht, dat Disney+ zelf de serie niet zou uitzenden. De belangrijkste take away van deze hele situatie is dat de serie dus wél volledig verfilmd is, maar er wordt gewoon een uitzendplatform voor gezocht. Dus de serie zal zeker en vast te zien zijn, we weten alleen nog niet op welke streamingdienst.

10 oktober 2023: Serie vindt nieuw tehuis

Op 10 oktober 2023 publiceerde Deadline een artikel waarin het schreef dat The Spiderwick Chronicles, nadat Disney+ de samenwerking niet wilde voortzetten, een nieuw tehuis heeft gevonden. Namelijk, Roku gaat The Spiderwick Chronicles uitzenden. Ook Tony DiTerlizzi en Holly Black stelden dit vast op hun Instagram.

Wat nu?

Tony DiTerlizzi en Holly Black hun Instagram posts vertelden dat Roku The Spiderwick Chronicles gaat uitzenden en ze bespraken ook al dat verdere details nog volgen.  De première zal voor vroeg volgend jaar zijn.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Catherine Cuypers

Catherine Cuypers

Catherine leest en ademt woorden, met een Master in taal- en letterkunde, het volgen van een tweede Master in Creative Writing én een studentenjob in een boekenwinkel, is ze maar al te graag een verpersoonlijking van literatuur zelve. Naast het proberen overwinnen van haar oneindige tbr-stapel, beoefent Catherine schermen als sport, waarbij ze op zowel degen als floret schermt – ze zou elke dag op de piste staan als het mogelijk was. Wanneer Catherine geen geld uitgeeft aan boeken en toebehoren voor de oneindige verhalen die in haar hoofd opkomen neer te pennen, is het wel aan een goede kop matcha; ze heeft zichzelf dan ook benoemt tot “matcha- connaisseur”.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.