Logo-youngadults-site

Recensie: Thin air – Kellie M. Parker

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Thin air is het vertaalde boek van Kellie Parker, een Amerikaanse YA-schrijfster. Het boek wordt aangeraden voor fans van Karen M. McManus, Mirjam Mous en Mel Wallis de Vries.

Wat zou jij doen voor een geldprijs waarmee je je studies zou kunnen betalen?

Thin air speelt zich af op een vliegtuig. Het hoofdpersonage is de 17-jarige Emily Walters. Wanneer ze de kans krijgt om in het buitenland te strijden om een royale studiebeurs, weet ze dat het een fantastische kans is die ze met beide handen moet grijpen. Met de geldprijs kan ze haar opleiding betalen én door het geldbedrag kunnen zij en haar moeder hopelijk uit de armoede ontsnappen.

Wanneer de twaalf deelnemers op het privévliegtuig naar Parijs stappen, blijkt al snel dat één iemand tot alles bereid is om te winnen. Ook het flirterige vriendje van haar beste vriendin is mee en die moet zij ook in de gaten houden. Ze moet ook haar eigen duistere geheimen zien te beschermen. Ze heeft geen idee hoe ze de wedstrijd – of zelfs deze vlucht – moet door komen. En dan valt de eerste dode …

Naarmate er steeds meer geheimen worden onthuld, beseft Emily dat ze razendsnel zal moeten ontdekken wie ze kan vertrouwen en wie hen allemaal probeert te vermoorden. En dat moet ze natuurlijk doen voor ze zelf het volgende slachtoffer wordt …

Het verhaal is geschreven vanuit de ik-persoon: Emily Walters. Haar leren we dus ook het beste kennen. We krijgen het verhaal dan ook te lezen vanuit haar gedachtes, en die gaan alle kanten op. Ik ergerde me soms als lezer aan Emily en hoe ze dacht… Bovendien leer je Emily beter kennen en komt ze over als iemand die heel erg bezig is met wat andere mensen van haar denken en een meisje dat veel bezig is met de jongens rondom haar. Dat laatste is vrij logisch voor een meisje van 17 jaar. Maar wanneer ze de hoofdverdachte is, blijven de twee jongens iets waar ze heel erg mee bezig blijft…

Thin air begint met een proloog waar de lezer onmiddellijk in het verhaal wordt getrokken door de spanning die erin zit. Vervolgens start het verhaal bij het begin en lezen we het verhaal chronologisch.

Beetje bij beetje leer je de andere kandidaten beter kennen en leer je ook hun motieven kennen om mee te doen aan de wedstrijd. Je leert niet alle kandidaten even goed kennen, want er waren wel veel personages. Sommige waren duidelijker dan anderen en sommige voelden vrij cliché aan. Het was soms ook een beetje verwarrend om te onthouden wie nu wie was.

Is het een aanrader?

Deze whodunnit bleef voor mij op een vrij laag pitje en ik ergerde me soms aan de personages… Je wordt als lezer wel een aantal keer op een verkeerd spoor gezet en er waren enkele plottwists aanwezig. Het boek krijgt van mij 3 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.