Logo-youngadults-site

Recensie: Thieves’ gambit: de dievenspelen – Kayvion Lewis

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

De dievenspelen van Kayvion Lewis is de nieuwste hype in de boekenwereld. Het is het eerste boek van een nieuwe serie, waarvan de filmrechten al verkocht zouden zijn.

Het verhaal

In De dievenspelen van Kayvion Lewis volgen we het hoofdpersonage Rosalyn Quest. Ze komt uit een legendarische familie van meesterdieven. De enige regel binnen de familie is: vertrouw niemand. Rosaly (Ros) ziet echter toch een andere toekomst voor zich dan het leven van een dief. Ze wil daarom ook graag ontsnappen aan haar familie. Ze zet dan ook een plan op poten om weg te gaan van haar familie en te zien wat het leven te bieden heeft. Op dat moment heeft Rosalyn ook al een uitnodiging gekregen om mee te doen aan De dievenspelen. Zij kent het spel niet, maar blijkbaar kent haar familie het wel…

Het plan om haar familie te verlaten gaat ze uitvoeren, tot haar moeder gekidnapt wordt. De dievenspelen is een dodelijke wedstrijd waaraan alleen de grootste oplichters mogen meedoen. De hoofdprijs: alles wat je je maar kunt wensen. Ze ziet dus maar één uitweg om haar moeder te helpen: de Dievenspelen winnen.

Om haar moeder te kunnen redden, moet ze winnen van haar vroegere aartsrivale en van een gevaarlijk verleidelijke tegenstander… Er kan maar één winnaar zijn. Wie is de beste dief van de wereld?

Wat vond ik ervan?

Het is een interessant verhaal en toch een best vernieuwend plot dat ik nog niet eerder heb gelezen. In het begin leer je alle deelnemers kennen. Op dat moment krijg je als lezer veel informatie te verwerken…

De hoofdstukken hebben een goede lengte en eindigen enorm vaak met een kleine ‘cliffhanger’ waardoor je al snel zegt ‘nog één hoofdstuk’. Het boek bevat enorm veel actie en spanning, maar er zit toch ook wat romantiek in het verhaal. Het hoofdpersonage is een stoere meid, maar tegelijkertijd een doodnormale tiener die wil weten wat de wereld te bieden heeft.

De dievenspelen bestaat uit drie rondes en iedere ronde moet Rosalyn een object stelen. Soms moet ze dat alleen doen, andere keren in een team. Omdat ze nog nooit heeft moeten samenwerken en al haar hele leven te horen heeft gekregen dat ze niemand kan vertrouwen, is dat soms lastig. Elke opdracht wordt uitvoerig beschreven zodat je het je zeer levendig kan voorstellen als lezer.

Raad ik het boek aan?

Op het einde komt alles samen en ik zag het niet volledig aankomen. Je kan het waarschijnlijk wel voorspellen als je goed oplet op alle details. Het einde van het boek is toch een cliffhanger waardoor ik graag wil verder lezen in het vervolg dat nog niet uit is… Ik geef het boek alvast 4 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.