Logo-youngadults-site

Releasedatum verfilming De ballade van slangen en zangvogels is bekend

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

We wisten al een tijdje dat ook het nieuwste boek in de The Hunger Games-serie een verfilming zou krijgen. In augustus van vorig jaar maakten de makers reeds bekend dat de opnames gingen beginnen in 2022 en dat de film eind 2023 of begin 2024 in de zalen te zien zou zijn. Afgelopen week is die datum nog iets concreter geworden: vanaf 17 november 2023 zal de film te zien zijn in de Amerikaanse bioscopen. Dat werd bekendgemaakt op CinemaCon, een vakbeurs voor bioscoopfilmen. Daar kregen ze ook een eerste trailer te zien, maar die bevatte nog geen beelden van de film.

De ballade van slangen en zangvogels

De ballade van slangen en zangvogels - prequel The Hunger Games

Weinigen hadden het verwacht, maar tien jaar na de verschijning van het laatste deel in de trilogie, kwam Suzanne Collins met een nieuw boek dat zich afspeelt in Panem. Net zoals de trilogie werd dit boek instant een echte bestseller. Het was dan ook niet verrassend dat de prequel ook verfilmd zou worden.

In tegenstelling tot de initiële trilogie speelt de prequel zich af tijdens de 10de Hongerspelen terwijl het eerste boek in de trilogie over de 74ste Hongerspelen gaan. In het boek volgen we de achtienjarige Snow, die in de trilogie de president van Panem is. Hij de mentor is van het tribuut uit District 12, Lucy Gray. De vertaling verscheen in 2020 gelijktijdig met het origineel bij Best of YA en werd vertaald door Maria Postema.

Wat weten we er al over?

Over de verfilming is nog niet zoveel bekend. Wat we wel weten is dat de regisseur van de vorige films Francis Lawrence opnieuw de regie voor zijn rekening zal nemen. Het scenario schrijft hij samen met Michael Arndt. Daarnaast is ook schrijfster Suzanne Collins nauw betrokken bij de film als producer. Vermits er nog geen beelden getoond zijn, is ook nog niet geweten welke auteurs de hoofdrollen zullen vertolken. De kans lijkt klein dat de acteurs uit de oorspronkelijke films van de partij zullen zijn.

The Hunger Games - Filmkrant

Kijk jij uit naar de verfilming van de prequel?

Bron: Bookstr & Newsmonkey

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.