Logo-youngadults-site

Opnames prequel The Hunger Games in 2022 van start

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Vorig jaar was er veel te doen over de prequel van The Hunger Games: De ballade van slangen en zangvogels. Tien jaar na de verschijning van het laatste deel van de trilogie en zes jaar na de laatste film hadden weinigen zien aankomen dat er nog een deel zou verschijnen. Toen bekend raakte dat er een nieuw deel zou verschijnen, ontstond meteen de vraag ook dit deel verfilmd zou worden. Inmiddels werd het boek ook genomineerd voor het Beste Boek voor Jongeren 2021. Internationaal werd het boek genomineerd voor de Goodreads Choice Awards Best Young Adult Fantasy & Science Fiction.

Wat we tot nu toe weten over de verfilming

De ballade van slangen en zangvogels

Het boek waarop de film zich zal baseren speelt zich 64 jaar voor het eerste Hongerspelen-boek af en volgt de achttienjarige Snow. Hij is de mentor van de vrouwelijke tribuut van District 12, het laagste van het laagste.

De opnames van de verfilming van De ballade van slangen zangvogels gaan in 2022 van start. Vermoedelijk zal de film te zien zijn in de bioscoop aan het einde van 2023 of het begin van 2024. De regisseur die de eerdere films regisseerde zal opnieuw van de partij zijn. Ook schrijfster Suzanne Collins zal meewerken aan de verfilming. Over de cast is daarentegen voorlopig nog niets geweten. Verwacht wordt dat er weinig tot geen acteurs uit de oorspronkelijke films zullen opduiken aangezien vele personages nog niet geboren waren. Daarnaast zal Donald Sutherland, die president Snow speelt, moeilijk de rol van een achttienjarige kan spelen.

Toen bekend raakte dat de prequel over de jeugd van dictator Snow ging, zorgde dat voor gemengde reacties bij de fans. Zij argumenteerden dat er nog vele andere personages zijn waarover ze graag meer over hadden willen lezen.

Jennifer Lawrence als Katniss Everdeen in de verfilming van de trilogie.

Kijk jij uit naar de verfilming van de prequel van The Hunger Games?

Bron: Insider

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.