Logo-youngadults-site

Get to know: Seren J. Smedts

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Deze week interviewde ik Seren J. Smedts. Lees hier het volledige interview.

Met welk boek debuteerde je?

Ik debuteerde in het najaar van 2020 met Kartonnen Sterren. Een romantische Young-Adult met een goede portie tienerdrama. Ik ben dus nog niet zolang lid van de “auteurs community” zoals ik het wel eens noem, maar het voelt geweldig om mijn eigen boek te hebben. 

Ben je momenteel bezig aan een nieuw boek? Welk? Wat kan je ons er al over vertellen?

Ja, hoor. Ben er momenteel mega enthousiast over en zelfs dat is nog een eufemisme, maar ik kan helaas nog geen titel verklappen. Die zal binnenkort opduiken samen met de cover. Het zal opnieuw een romantisch getinte Young-Adult zijn, maar er zullen iets donkerdere thema’s aan bod komen van het jongvolwassenzijn.

Wat zijn jouw 3 favoriete Young Adult boeken van het moment?

Op de eerste plaats: Voor verdriet heeft niemand tijd van mijn mede-Hamley-auteur Monica Haak.

Tweede: Het Schaduwjaar van Kim Leggit.

Plaats 3: Opnieuw eentje van een mede-auteur: Amina Laffet, Zwarte Vijvers.

Wie is jouw grootste schrijfinspiratie?

Goh, moeilijke vraag. Er is niet echt “een persoon” die ik als bron gebruik. Ik vind inspiratie in veel dingen, maar vooral in mijn omgeving. Ik schrijf Young-Adult en ben natuurlijk zelf nog in die leefwereld dus het is vrij eenvoudig voor mij om me in te leven. Mijn vriendengroep helpt me ook met hun uiteenlopende karakters of zelfs binnenin mijn gezin kan ik een momentje opvangen waarvan ik denk ‘oh, dit kan ik gebruiken.’

Doe je nog een andere job, naast schrijven?

Ik zit voorlopig nog in mijn laatste jaar secundaire, maar ben van plan om vanaf september 2021 aan mijn studies Rechten te starten in Gent. Ik werk ook doorheen de weekends in een nabij hotel en vul mijn tijd met wandelingetjes met de hond, piano, muziek, vriendenuitjes, tv-momentjes met de familie, enzovoort.

Hield je vroeger van lezen?

Eigenlijk niet nee… oeps. Ik ben zelfs nog steeds niet zo’n grote lezer, ik vind het dan ook zeer lastig om favoriete boeken op te lijsten aangezien ik er niet veel lees (toch niet buiten mijn “bereik”). Vroeger genoot ik er wel van als er mij werd voorgelezen, soms doet mijn oudere zus dit nog steeds op vakantie. Een beetje apart, maar ach… aan normaal zijn is ook niets, he?

DILEMMA

Zou je liever hebben dat er een film van je boek gemaakt wordt of een serie?

Een serie, gewoon omdat ik zo’n fantasierijk beeld heb van mijn personages en hen eigenlijk duizenden dingen zie doen. Ik heb zelfs even getwijfeld om mijn komende roman om te toveren in een reeks, maar heb uiteindelijk toch anders gekozen.

FUN FACTS

Geboortedatum: 17 april, 2003
Lievelingseten: Vegetarische schotels à la mama <3 (oké, ook frietjes…)
Lievelingsdier: Olifant
Ochtend- of avondmens: Ochtendmens
Teenage crush: Leonardo DiCaprio (nog steeds hoor…)
Favoriete serie: Grey’s Anatomy
Favoriete film: Mamma Mia
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.