Logo-youngadults-site

Recensie: De laatste uren van Josephine Donkers – Daniëlle Bakhuis

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Het is de eerste keer dat ik een boek van Daniëlle Bakhuis las. Ik had al veel goeds gehoord over deze schrijfster en ook de korte inhoud spraken mij aan. Nogmaals bedankt, uitgeverij Best of YA, voor het recensie-exemplaar.

Korte inhoud

Waarover het verhaal gaat? De titel maakt het eigenlijk al meteen duidelijk: De laatste uren van Josephine Donkers. Josephine is op vakantie samen met twee vriendinnen. Op de laatste avond, wordt haar lichaam onderaan een klif gevonden. Wat is er gebeurd in de laatste uren voor haar dood?

Short story

De laatste uren van Josephine Donkers maakt deel uit van de Best of YA XS-serie. De boeken in deze reeks zijn korte verhalen geschreven door Nederlandse auteurs. Ik vind dit een goed concept, omdat deze boeken niet-lezers misschien sneller zullen aanspreken dan een heel dik boek.

Het verhaal telt maar 100 pagina’s, wat toch wel weinig is voor een spannend verhaal. Toch slaagt de auteur in haar opzet. Ik heb het boek in een aantal uren uitgelezen en vond het een leuk boek om te lezen. Helaas vond ik het niet echt spannend ondanks dat ik de korte inhoud echt spannend vond klinken. Ik wou wel weten wat er nu precies gebeurd was met Josephine.

De opzet van de verhoren door de politie, was ook echt een meerwaarde. Zo krijg je te lezen wat twee vriendinnen afzonderlijk vertellen over de laatste avond en wat er dan effectief gebeurde.

Verborgen tips

Zoals de schrijfster – Daniëlle Bakhuis – zelf zegt op het einde van het boek, zullen er als je het boek opnieuw leest, zeker dingen zijn die je opvallen. Dat zal zo zijn, maar ik weet zelf niet of ik dit boek nog een keer zou lezen om de kleine hints te weten te komen.

Conclusie

Een kort spannend verhaal dat je wil uitlezen. 3,5 sterren!


Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.