Logo-youngadults-site

Get to know: Doreen Hendrikx

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Deze week kan je een interview met Doreen Hendrikx lezen voor onze wekelijkse rubriek Get to know.

Met welk boek debuteerde je?

Zout! Een YA roman over omgaan met social media en je zelfbeeld.

Ben je momenteel bezig aan een nieuw boek? Welk? Wat kan je ons er al over vertellen?

Ik loop altijd met meerdere ideeën in mijn hoofd rond. Jammer kan ik jullie op dit moment niet echt iets vertellen. Het is complex, maar met de keywords ‘band’, ‘tijdreizen’ en ‘vriendschap’ kan ik zo wel een heel vaag beeld geven van de drie voornaamste projecten waar ik aan het werken ben in de volgorde waarin ik schat dat ze zullen verschijnen.

Welke zijn jouw 3 favoriete Young Adult boeken van het moment?

Legendborn van Traycey Dion, geniale urban fantasy die volgens mij echt iedereen zou moeten lezen.

You should see me in a crown, Leah Johnson, omdat ik volgens mij de helft van het boek heb zitten wenen, van het lachen, van de schoonheid, of van de feels, ik ben niet meer helemaal zeker maar ik heb een hele bundel van gevoelens voor dat boek en ik vind ze allemaal geweldig.

En dan nog Zomerburen van Rianne Robben, het eerste Nederlandse boek dat voor mij in de buurt kwam van mijn zoektocht naar wie ik ben!

Wie is jouw grootste schrijfinspiratie?

Dat blijft nog steeds wel een beetje Victoria Schwab. Ik kreeg de kans om haar te interviewen een tijdje terug en ze is zo echt! Het is echt een verademing om iemand te zien die zo eerlijk is over hun struggle met schrijven en dan ook tegelijkertijd zo’n geniale fictie op de markt brengt. Ik ben echt fan van hun als persoon en ook van hun boeken, dus zij is een beetje een idool. (ze gebruikt she/they pronouns)

Doe je nog een andere job, naast schrijven?

Ik ben nog student en studeer handelsingenieur in de beleidsinformatica aan de universiteit van Antwerpen. Ik weet het, een hele mond vol en bijna niemand weet wat het betekent, maar eigenlijk is het leren om bedrijven te analyseren om in functie daarvan computerprogramma’s op maat te ontwerpen. Superinteressant, enorm breed en mijn wereld is echt een stukje verder opengegaan omdat we enorm diverse vakken hebben. Het is leuk om te leren over hoe de wereld werkt en om dat dan in je boeken te steken!

Hield je vroeger van lezen?

Ontzettend! Ik heb afgelopen jaar een vakantiejob bij de lokale bibliotheek gedaan en toen ter info gewoon eens opgezocht hoeveel boeken ik uitgeleend heb sinds ik op mijn 6 jaar de bib ontdekte en dat waren meer dan 1200! Het meeste daarvan las ik tussen mijn 6 en mijn 18 omdat ik mijn eigen boeken ben beginnen kopen sinds ik naar de unief ging omdat ik moeilijker in de bibliotheek geraakte daarna.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Goh, ik studeer binnen drie jaar af dus ik wil liever eerst dat overleven voor ik mezelf verder ga uitplannen. De droom is natuurlijk om full time bezig te zijn met schrijven en slam poetry, lezingen te doen, workshops en dergelijke. Dat is er maar weinigen gegeven, maar ik ben de laatste tijd goed op weg en met nog een paar jaar hard werken zou het zeker en vast kunnen lukken. Echter is een job in het ontwerpen van informatiesystemen ook iets dat ik ook heel erg graag zou doen, dus het is nu echt nog koffiedik kijken. 

DILEMMA

Liever een boek me een ijzersterke openingsscène en een gebrekkig einde of een boek met een gebrekkige openingsscène en een ijzersterk einde?

Einde! Sowieso. Een begin is goed om erin te komen, maar uiteindelijk geef ik de meeste boeken toch een paar honderd pagina’s de kans om zich te ontwikkelen en als het einde het dan waard is is de voldoening veeeeel groter dan als het andersom is, dan als het begin hoge verwachtingen creeert en het einde je teleurstelt… 

FUN FACTS

Geboortedatum: 20 mei, 1999
Lievelingseten: Ramen, niet de vierkantige, soort die je in huizen kan vinden, maar het gerecht met noedels uit Japan.
Lievelingsdier: Katten, waarom is dat zelfs een vraag?
Ochtend- of avondmens: Absoluut een ochtendmens. Ik ben die ene persoon die meestal na een uur of tien niet meer capabel is, maar die zeer weinig problemen heeft om als het nodig is om vijf à zes uur op te staan.
Teenage crush: Ik deed niet aan teenage crushes voor ik doorhad dat je ook verliefd kon worden op meisjes? Dus ik denk dat de eerste persoon waar ik een crush op had Viola Davis moet zijn geweest in de eerste seizoenen van How to get away with murder. The sexual awakening is pas een paar jaar later gekomen met Robin Wright in de serie House of cards. Ik denk niet zozeer dat ik val op het uiterlijk van mensen, maar op hun karakters. Die vrouwen waren sterk, machtig en enorm gecompliceerd en dat vond ik aantrekkelijk? Ik weet niet wat dat zegt over mij hahaha.
Favoriete serie: The morning show. Reese Witherspoon, Jennifer Aniston en al de rest spelen de pannen van het dak. Ze zijn echt en ingewikkeld en gecompliceerd op een geloofwaardige manier en ik moet elke keer wenen bij dat einde van seizoen een. Ik kan echt niet wachten op het vervolg. Als we lichter moeten gaan heb ik een enorm zwak voor series als the big bang theory en She-ra. Ik weet dat die zo hun issues hebben, maar TBBT maakt de wetenschapper in mij zo blij en She-ra is gewoon zo vreselijk mooi…
Favoriete film: Ik kijk niet zo gigantisch veel films op de MCU na (die volg ik religieus), maar toevallig keek ik eergisteren pride, een film over LSGM, lesbians and gays supporting miners en de problemen die ze tegenkwamen in hun doel om de mijnwerkers te steunen bij de grote staking in 1984. Ik heb echt zoveel geweend, niet normaal.
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.