Logo-youngadults-site

15 dikke YA-boeken om de zomervakantie mee door te komen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Met die talloze dagen thuis op de bank in het vooruitzicht, is er genoeg tijd om te lezen. Wat precies, zul je vragen. Nou, deze dikke pillen bijvoorbeeld. Iedere ‘zware jongen’ hieronder bevat meer dan 400 pagina’s. Als je je TBR met deze boeken aanvult, garanderen we je dat je je deze zomervakantie niet hoeft te vervelen.

Illuminae (The Illuminae Files, deel 1)  – Amie Kaufman en Jay

Illuminae (ebook), Amie Kaufman | 9781780748382 | Boeken | bol.com

608 pagina’s

Het is het jaar 2575 en twee rivaliserende megabedrijven voeren oorlog over een planeet die niets meer is dan een stipje aan de rand van het universum. Nu vijandelijk vuur op hen regent, worden ex-geliefden Kady en Ezra gedwongen te evacueren. De problemen beginnen; een vijandig oorlogsschip zet de achtervolging in, een plaag is uitgebroken en muteert met angstaanjagende gevolgen; de AI van de vloot is misschien wel hun vijand; en niemand van de leiding wil zeggen wat er echt aan de hand is. Terwijl Kady een web aan gegevens hackt om de waarheid te achterhalen, is het duidelijk dat de enige persoon die haar kan helpen Kady is. Kady met wie ze zwoer dat ze nooit meer zou praten.

Impulse – Ellen Hopkins

Impulse, Ellen Hopkins | 9781416903574 | Boeken | bol.com

688 pagina‘s

Na een poging tot zelfmoord door verschillende redenen, bevinden drie tieners zich in Aspen Springs, het psychiatrische ziekenhuis waar ze de behandeling krijgen die ze nodig hebben en de vriendschappen vinden waar ze naar hunkeren om de persoonlijke uitdagingen aan te gaan waarmee ze te maken krijgen in de tumultueuze periode die voor hen ligt.

Betoverd – Kami Garcia en Margaret Stohl

Libris | Betoverd, Kami Garcia ; Margareth Stohl

528 pagina’s

Lena Duchannes is geen gewoon tienermeisje, zoals er zovelen rondlopen in het kleine zuidelijke stadje Gatlin. Ze probeert wanhopig haar macht te verbergen, en ze heeft te maken met een vloek die haar familie al generaties lang achtervolgd. Maar zelfs binnen de verwilderde tuinen, troebele moerassen, en overwoekerde begraafplaatsen van het vergeten zuiden kan een geheim niet eeuwig verborgen blijven.

Ethan Wate, die het juiste moment afwacht om te ontsnappen uit Gatlin wordt geplaagd door dromen over een mooi meisje dat hij nog nooit heeft ontmoet. Wanneer Lena naar de oudste en meest beruchte plantage van de stad verhuist, voelt Ethan zich op onverklaarbare wijze tot haar aangetrokken. Hij is vastbesloten om te ontdekken waarom zij met elkaar verbonden zijn.

De Boekendief – Markus

De boekendief, Markus Zusak | 9789044353297 | Boeken | bol.com

552 pagina’s

Nazi-Duitsland, 1939. Liesel is negen jaar oud wanneer zij en haar broertje Werner naar een pleeggezin worden gebracht. Werner sterft onderweg. Als ze bij het graf van haar broer een zwart boekje vindt, het zogenaamde Doodgravershandboek, begint haar liefdesaffaire met boeken en woorden. Liesel leert met hulp van haar pleegvader lezen en al spoedig steelt ze boeken uit de boekverbrandingen van de nazi’s, uit bibliotheken; overal waar er ook maar boeken te vinden zijn. Maar dit zijn gevaarlijke tijden…

Het onzichtbare leven van Addie LaRue – V.E.

Het onzichtbare leven van Addie LaRue (ebook), V.E. Schwab | 9789402315929  | Boeken | bol.com

576 pagina’s

Frankrijk, 1714. Als Adeline LaRue wordt uitgehuwelijkt, smeekt ze om meer tijd en een leven in vrijheid. Haar wens gaat in vervulling, maar tegen een vreselijke prijs. Addie zal eeuwig leven, en is gedoemd te worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar hun huis uit. Ontheemd en alleen begint Addie aan een betoverend avontuur dat eeuwen en continenten omspant. Van de achttiende-eeuwse salons van Parijs tot de straten van het moderne New York: Addie leert overal overleven. Maar terwijl haar tijdgenoten de geschiedenisboeken in gaan, blijft Addie onopgemerkt bestaan. Dag na dag, jaar na jaar. Tot ze op een dag een boekhandel in stapt en iemand haar voor het eerst in driehonderd jaar herkent…

Grave Mercy (His Fair Assasin, deel 1) – Robin

Grave Mercy, Robin LaFevers | 9781783448234 | Boeken | bol.com

496 pagina’s

Jong, mooi en dodelijk. Ismae, opgeleid als huurmoordenaar door de god van de Dood, wordt naar het hof van Bretagne gestuurd, waar ze merkt dat ze niet goed voorbereid is – niet alleen voor de spelletjes van intriges en verraad, maar ook voor de onmogelijke keuzes die ze moet maken. Want hoe kan ze de wraak van de Dood leveren aan een doelwit dat, tegen haar wil, haar hart heeft gestolen?

Zonderling (Zonderling, deel 1) – Laini Taylor

Zonderling, Laini Taylor | 9789000365463 | Boeken | bol.com

464 pagina’s

Al sinds zijn vijfde is juniorbibliothecaris Lazlo Zonderling geobsedeerd door de mythische stad Ween, die tweehonderd jaar geleden gescheiden werd van de rest van de wereld. Het vergt echter meer moed dan Lazlo in zich heeft om zijn vertrouwde leven om te gooien en naar de stad op zoek te gaan. Dan doet zich een prachtige kans voor: een groep legendarische krijgers uit Ween heeft zijn hulp nodig bij het oplossen van een mysterieus probleem. Lazlo moet deze kans grijpen of zijn droom voor altijd verliezen.

Vuurvolk – Joanne Harris

Vuurvolk, Joanne Harris | 9789026132308 | Boeken | bol.com

479 pagina’s

Malin woont in een afgelegen vallei in de Middenwerelden. De Orde overheerst: Chaos, magie en bijgeloof zijn ten strengste verboden. Maar Malin weet dat niet alles verloren is gegaan. Hun runenteken dat zij op haar hand heeft, bewijst dat. De dorpelingen denken dat het een teken van hekserij is.

Carry On: De opkomst en ondergang van Simon Snow (Simon Snow, deel 1) – Rainbow

Carry On, Rainbow Rowell | 9789000349395 | Boeken | bol.com

504 pagina’s

Simon Snow wil gewoon relaxen en genieten van zijn laatste jaar op de Watford School of Magicks, maar iedereen valt hem lastig. Zijn vriendin heeft het uitgemaakt, zijn beste vriend is een plaaggeest, en zijn mentor probeert hem in de bergen te verstoppen, waar hij misschien veilig zal zijn. Simon kan niet eens blij zijn met het feit dat zijn kamergenoot en oude rivaal spoorloos verdwenen is, omdat hij zich zorgen blijft maken over het kwaad. En er zijn spoken. En vampiers. En verschrikkelijke, duivelse dingen die proberen om Simon neer te halen. Als je ’s werelds krachtigste magiër bent, kun je nooit even relaxen en genieten.

Duin – Frank Herbert

Duin, Frank Herbert | 9789021407678 | Boeken | bol.com

592 pagina’s

Hertog Leto van Atreides heeft de positie van gouverneur van de planeet Arrakis aangeboden gekregen. Een bijzondere kans, want deze woestijnplaneet is de enige plek waar de ontzettend waardevolle specie melange kan worden gedolven. Op zijn thuisplaneet Caladan bereidt Leto zijn vertrek voor. Hij, zijn concubine Jessica en hun zoon Paul vermoeden dat de benoeming een valstrik is van hun aartsrivalen, de Harkonnens. Desondanks besluit Leto dat ze toch gaan – de kans om alle productie van melange in de hand te hebben is simpelweg te waardevol. Ze vertrekken richting Arrakis, maar van alle kanten dreigt gevaar.

Stad van Beenderen (Kronieken van de Onderwereld, deel 1) – Cassandra

Stad van beenderen (ebook), Cassandra Clare | 9789044337624 | Boeken |  bol.com

480 pagina’s

De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer zij wordt ontvoerd, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?

Verlaten (Gone, deel 1) – Michael Grant

GONE - VERLATEN, Michael Grant | 9789000332656 | Boeken | bol.com

494 pagina’s

Tijdens een doodgewone schooldag ziet de veertienjarige Sam tot zijn verbijstering zijn leraar pal voor zijn ogen verdwijnen. Algauw blijkt dat iedereen die ouder is dan vijftien jaar op hetzelfde moment is verdwenen. Bovendien is er een ondoordringbare barrière rond de stad opgetrokken, waardoor internet, televisie en mobieltjes geen enkel signaal meer ontvangen. Een enorme chaos breekt uit. Er zijn geen artsen en politieagenten meer. En wie zorgt er voor de achtergebleven baby’s?

Net buiten de stad neemt Caine de leiding over zijn internaat en daarna ook over het stadje. In het begin weet hij enige orde te scheppen, maar gaandeweg voert hij met een aantal volgelingen een waar schrikbewind. Hoewel Sam helemaal geen leidende rol wíl, besluit hij ten slotte toch dat hij de kwaadaardige Caine en zijn terreurbende moet tegenhouden. En dat kan alleen als hij Caine uitschakelt. Maar intussen komt de dag dat hij zelf vijftien jaar zal worden steeds dichterbij…

The Death and Life of Zebulon Finch: At the Edge of Empire (The Death and Life of Zebulon Finch, deel 1) – Daniel Kraus

The Death and Life of Zebulon Finch, Volume One (ebook), Daniel Kraus |  9781481411417... | bol.com

672 pagina’s

7 mei 1896. Schemering. Een opschepperige zeventienjarige gangster genaamd Zebulon Finch wordt neergeschoten aan de oevers van Lake Michigan. Na slechts enkele minuten in de leegte wordt hij echter op mysterieuze wijze herrezen. Zijn tweede leven zal in niets lijken op zijn eerste. Het nieuwe bestaan van Zebulon begint als een bijzaak in een reizende medicijnshow, waar hij wordt onderzocht door een wetenschapper die geobsedeerd is door het beheersen van de geheimen van de dood. Zebulon zal vechten in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog. Hij zal vluchten voor zijn nachtmerries – en voor armoede – in New York City uit het depressietijdperk. En hij wordt de metgezel van de mooiste vrouw in Hollywood. Liefde, haat, hoop en afschuw – Zebulon krijgt er allemaal mee te maken. Maar zal hij ooit verlossing vinden?

De laatste magiër (Magiër, deel 1) – Lisa Maxwell

De laatste magiër (ebook), Lisa Maxwell | 9789402310399 | Boeken | bol.com

528 pagina’s

In New York is magie allesbehalve uitgestorven. De Mageus – de laatsten die nog magische krachten hebben – leven in de schaduwen en verbergen wie ze zijn. Maar als ze Manhattan binnentreden, verliezen ze hun krachten en worden ze voor altijd gevangen gehouden op het eiland. Soms verliezen ze hun leven…

Esta is een getalenteerde dief, opgeleid om magische kunstvoorwerpen te stelen van de sinistere Orde. Met haar aangeboren talent om de tijd te manipuleren, kan Esta deze kostbare voorwerpen laten verdwijnen voordat de Orde zelfs maar beseft dat ze er is. Haar training bereidde haar voor op het ultieme doel: terugreizen in de tijd om een eeuwenoud boek te stelen dat de geheimen van de Orde bevat, voordat het vernietigd wordt en de Mageus een hopeloze toekomst tegemoet gaan.

The Diviners (The Diviners, deel 1) – Libba

Libris | The Diviners, BRAY, Libba

800 pagina’s

Evie O’Neill is verbannen uit haar saaie oude geboortestad en vertrekt naar de drukke straten van New York City van 1926, waar ze intrekt bij haar oom Will die een ongezonde obsessie heeft voor het occulte. Evie is bang dat haar oom haar duisterste geheim zal ontdekken: een bovennatuurlijke kracht die haar tot nu toe alleen maar problemen heeft gebracht. Maar wanneer de politie een vermoord meisje vindt waarop een cryptisch symbool staat en Will ter plaatse wordt geroepen, realiseert Evie zich zij met haar gave kan helpen om een seriemoordenaar te pakken te krijgen.

Succes met kiezen! Breng ons vooral op de hoogte als je een van deze dikke pillen uit hebt.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Mei-yun Boswinkel

Mei-yun Boswinkel

Mei-yun Boswinkel (17) leest alles wat ze maar te pakken kan krijgen: van etiketten op pindakaaspotten tot tumblr fanfiction tot manga. Sinds kort beoefent ze zelf het schrijversvak aan kunstacademie ArtEZ in Arnhem.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.