Logo-youngadults-site

Verfilmingen en series om naar uit te kijken in 2024

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Steeds meer young of new adult boeken krijgen een verfilming. In dit artikel vind je boeken waarvan we binnenkort een serie of film mogen verwachten, zowel van nieuwe boeken die we op het scherm zullen zien als vervolgdelen.

It ends with us – juni 2024

Het populaire BookTok-new adult boek It ends with us (Nooit meer) wordt verfilmd. En daar kijken de fans al een tijd reikhalzend naar uit. In de film worden de rollen vertolkt door Blake Lively (als Lily) en Justin Baldoni (Ryle). De fans moeten helaas nog wel even wachten: initieel was de release gepland in februari, maar de verschijning werd verplaatst naar 21 juni.

It’s Not Summer Without You – juli 2024

Na de verfilming van de Aan alle jongens van wie ik hield-serie van Jenny Han, worden ook stelselmatig haar andere boeken verfilmd. Vanaf deze zomer is op Amazon Prime de verfilming te zien van It’s Not Summer Without You. Dat is het vervolg op The Summer I Turned Pretty en het tweede deel van de trilogie.

Heartstopper 3 – TBD

Goed nieuws voor de fans van Heartstopper: er wordt volop gewerkt aan het derde seizoen van Heartstopper. We wisten al een tijdje dat er een derde seizoen zou komen, zo werden het tweede én derde seizoen aangekondigd in mei 2022. In december 2023 werden de opnames afgerond.

Turtles All The Way Down – lente 2024

Van de boeken van John Green zagen we al heel wat verfilmingen, zoals bijvoorbeeld The Fault in Our Stars en Paper Towns. Turtles All The Way Down (Schildpadden tot in het oneindige), het boek van John Green dat in 2017 verscheen, kan binnenkort toegevoegd worden aan dat lijstje. De verfilming zal zo’n 5 jaar na het bekendmaken van de verfilming te zien zijn op HBO Max.

The Spiderwick Chronicles – TBD

The Spiderwick Chronicles van Holly Black en Tony DiTerlizzi krijgt een reboot. Daar schreven we eerder al over. In 2008 verscheen er al eens een verfilming van de serie. Die ging toen over de vijf boeken van de serie. Via deze serie zal er dieper worden ingegaan op het verhaal.

A Good Girl’s Guide to Murder – TBD

In 2022 werd bekendgemaakt dat de New York Times bestseller-trilogie van Holly Jackson over Pip die op onderzoek uitgaat naar een moord, ook een gelijknamige serie zal krijgen. Wanneer die te zien zal zijn is voorlopig nog niet geweten. Wat we wel al weten is dat Emma Myers, de actrice van Wednesday, en Zain Iqbal, de hoofdrollen zullen vertolken. In augustus 2023 doken er alvast enkele beelden op die genomen werden tijdens de opnames. De serie zal te zien zijn via BBC Three.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.