Logo-youngadults-site

Recensie: Geld of liefde – Vi Keeland & Penelope Ward

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Geld of liefde van Vi Keeland & Penelope Ward

Nadat ik eerder al onwijs had genoten van De perfecte huisgenoot en De tweede kans was ik heel nieuwsgierig geworden naar Geld of Liefde van schrijversduo Vi Keeland en Penelope Ward. 

Dit boek verscheen in 2016 al onder de titel Playboy Pilot als derde boek in de Cocky Bastard Serie. Benieuwd of ik hem net zo leuk vond als de andere boeken die ik las? Lees snel verder! 

Playboy Pilot vs. Rich Girl

Carter Clynes is piloot en, net als in alle stereotype verhalen, een echte versierder. Hij heeft ‘in elke stadje een andere schatje’ en is zeker niet op zoek naar iets blijvends. Tot hij op een van de vliegvelden rijkeluismeisje Kendall ontmoet. Er hangt meteen een spanning tussen de twee. Omdat Kendall geen idee heeft waar ze een vliegtuig heen wil pakken, alleen weet dat ze weg wil, haalt Carter haar over om hem te vergezellen op zijn komende vlucht naar Brazilië. 

Zo begint een romantisch en turbulent reisavontuur. Maar aan alle avonturen komt een keer een einde. En dan staan ze allebei voor een van de moeilijkste beslissingen van hun leven… Geld of liefde?

Clichés 

Geld of liefde begint met stevige clichés over piloten en de stewardessen; allemaal met elkaar het bed in gedoken tijdens de vlucht en de piloten zijn vooral womanizers. Zo ook Carter en het beeld wat Kendall van hem heeft. Gedurende het boek wordt dat beeld bijgesteld en blijkt Carter meer en meer de lieve en zachtaardige kleinzoon te zijn. Nogal een ommezwaai dus! 

Prettige schrijfstijl maar wat oppervlakkig

Laat ik vooropstellen; Geld of Liefde is een fijne feelgood. Lekker luchtig en je vliegt door de pagina’s heen. Dat maakt dat ik de boeken van Keeland & Ward ook zo fijn vind om (tussendoor) te lezen. Maar waar de meer recentere boeken van hen, meer diepgang in zich hadden, blijft deze veel meer aan de oppervlakte. Terwijl de issues waar ze voor staan, best wel heftig zijn. Ik voelde ze helaas niet; misschien omdat de omslag zo plotseling was en ik bepaalde situaties en gebeurtenissen niet geloofwaardig genoeg over vond komen.  

Leeservaring

Voor een lekker luchtig boek voor tussendoor is Geld of liefde zeker fijn om erbij te pakken. Wil je een feelgood met net iets meer diepgang, dan kun je naar mijn mening beter de meer recentere werken van dit schrijversduo oppakken! Omdat ik me er toch een avondje mee heb vermaakt, krijg dit boek van mij 3 sterren. 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Debbie Jonker

Debbie Jonker

Debbie woont samen met haar vriend en twee honden in Zwolle (daar waar de mooiste boekwinkel staat!). In het dagelijks leven werkt ze als beleidsadviseur en projectleider. Er gaat geen dag voorbij of ze leest; op elke bank of tafel in huis ligt wel een boek. Haar favoriete genres zijn YA, Feelgood en Romans.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.