Logo-youngadults-site

Rijk van licht en sterrenstof

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

S. Christina

Wauw, wat een einde! Een mooie afsluiter van de Lara Polaris trilogie. Het boek bevat avontuur, spanning en een vleugje romantiek. In het begin had ik wat moeilijkheden om terug in het verhaal te komen. Het was ook even geleden dat ik ‘Heks van vuur en oorlog’ en ‘Leger van schaduw en storm’ had gelezen. Wanneer het verhaal vorderde, kon ik niet meer stoppen met lezen en heb ik het boek ‘Rijk van licht en sterrenstof’ in twee dagen tijd uitgelezen.

Korte inhoud van ‘Rijk van licht en sterrenstof’

Het verhaal speelt zich verder af na de Nacht van Walgraaf. Solvenia leeft in chaos waarbij de kloof tussen heksen en mensen groter is geworden. Lara krijgt de rol van rijksbestuurder en moet het land weer opbouwen. Op verschillende vlakken wordt ze tegenwerkt door mensen en heksen. Hierbij spelen ze zelf voor strafpleiter en zijn ze opzoek naar gerechtigheid voor de ernstige daden tegen de heksen in de tijd van Walgraaf. 

Lara en haar vrienden proberen te leven met de littekens die de oorlog heeft achtergelaten en werken samen om het land weer op te bouwen. Terwijl ze dit doen komen ze meer over zichzelf te weten en worden er vriendschappen gesloten uit onverwachte hoeken. 

Kalyna, de machtige duister heks is teruggekeerd uit de dood en houdt de touwtjes op de achtergrond in handen. Terwijl Lara bezig is met de wederopbouw van het land, is Kalyna samen met het rode leger naar iets op zoek….

Naarmate Lara meer ontdekt over het duister plan van Kalyna moet ze meer en meer zaken opofferen om de duistere heks te stoppen. Zal ze er in slagen om het plan te ontdekken en Kalyna te stoppen…?

Mijn standpunt ‘Rijk van licht en sterrenstof’

Het boek ‘Rijk van licht en sterrenstof’ is heel spannend. Naarmate het boek vorderde was ik heel nieuwsgierig wat het duistere plan van Kalyna is en moest ik weten hoe het eindigde. Zoals hierboven vermeld is vond ik het een goed boek en een waardig afsluiter van de Lara Polaris trilogie.

Ik zou de boekenreeks; ‘Heks van vuur en oorlog’, ‘Leger van schaduw en storm’ en ‘Rijk van lucht en sterrenstof zeker aanraden aan iedereen die van spanning, magie en een vleugje romantiek houdt. Ik ben benieuwd naar wat S. Christina nog in petto heeft. 

‘Rijk van licht en sterrenstof’ krijgt 4 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Saar

Saar

Dit is Saartje, maar haar vrienden/familie noemen haar Saar. Ze is 23 jaar oud. Ze spendeert haar vrije tijd door te lezen, bakken/koken, serie/films kijken en dingen doen met vrienden/familie. Op dit moment studeert ze sociaal readaptatiewetenschappen in Leuven. Het liefste leest ze graag boekenreeksen, haar favorieten zijn ‘The Hunger games’, ‘de Selectie’ en nog veel meer. Karen McManus, Suzanne Collins, Kiera Cass, Tahereh Mafi, … zijn haar favorieten schrijfsters, maar ze ontdekt graag nieuwe schrijvers/schrijfsters. Ze leest verschillende genres. Ze heeft geen specifieke keuze als de verhaallijn maar goed/spannend is. Ze vindt het heel spannend om te beginnen bij Young Adult. Ze kijkt er heel erg naar uit om voor hen te recenseren.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.