Logo-youngadults-site

Nieuwe young adult boeken in mei 2024

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

De komende maand verschijnen er heel wat nieuwe boeken in de boekhandel, zowel van lokale als internationale auteurs!

Radiostilte

Goed nieuws voor de fans van de boeken van Heartstopper-auteur Alice Oseman. Best of YA brengt namelijk een nieuwe vertaling van een werk van haar, namelijk van het in 2016 verschenen Radio Silence.

Frances heeft haar hele leven gewijd aan school: ze is klassenoudste en haalt uitstekende cijfers. Haar enige hobby die niet aan school gerelateerd is, is fan art tekenen voor haar favoriete podcast. Als ze op een dag door de maker van die podcast wordt benaderd, blijkt ze hem tot haar verrassing te kennen: Aled Last woont tegenover haar. Ze beginnen een hechte vriendschap, waarin Frances begint te twijfelen aan haar keuzes: waarom werkt ze eigenlijk zo hard? En is studeren wel écht wat ze wil?

Schuld

Ook bij Best of YA: een boek voor fans van korte boeken. Zo is er volgende maand Schuld, een nieuw boek in de Best of YA XS-serie waar eerder onder andere al boeken van Esther Walraven (Voor Yasmin) en Daniëlle Bakhuis (De laatste uren van Josephine Donkers) in verschenen.

Esmay heeft het niet makkelijk thuis, met ouders die op het punt staan om te gaan scheiden. Gelukkig kan ze altijd terecht bij Sam, haar beste vriend.

Maar dan, na een uit de hand gelopen avond, gebeurt er iets wat het leven van Sam en Esmay op zijn kop zet. Ze zijn compleet in paniek, al is Sam de enige die zich nog kan herinneren wat er precies is gebeurd. Hij wil koste wat het kost zwijgen over het incident terwijl Esmay wordt verscheurd door schuldgevoel. Als ook Sams broer Lenn zich ermee gaat bemoeien, dreigt de situatie helemaal te escaleren. Hoe gaat Esmay zich hieruit redden en hoe ver gaat ze in haar vriendschap voor Sam?

De helft van mij

Nog een boek van eigen bodem is het nieuwste boek van Nadine Swagerman, het eerste boek in de nieuwe serie ‘Jij doet ertoe’ van Kluitman waarover we eerder schreven. Die serie zal zich focussen op fictie- en non-fictie boeken over maatschappelijke en sociale thema’s.

Sara woont samen met haar vader en hond Spot in een klein dorp waar nooit iets gebeurt. Als Sara voor school een opdracht krijgt die haar dwingt te kijken naar het verlies van haar moeder en de leegte die zij heeft achtergelaten, wordt haar zorgvuldig opgebouwde alles-gaat-oké-houding volledig overhoopgegooid.

Sara komt terecht in een draaikolk van vragen, gemis, verdriet en woede. Ze voelt zich alleen en totaal onbegrepen. Er is één iemand door wie ze zich wel gezien voelt: Jen. Maar wat moet ze met al die verwarrende gevoelens die omhoogkomen?

De verloren troon

Meer fan van fantasyboeken? Dan is de nieuwste van Holly Black wellicht iets voor jou. Het is het vervolg op De gestolen erfgenaam dat vorig jaar verscheen.

Een gevangen prins. Een wraakzuchtige koningin. En een strijd die de toekomst van Elfhame zal bepalen.

Prins Eik moet boeten voor zijn verraad. Als hij wordt gevangengenomen in het ijskoude Noorden wordt hij onderworpen aan de wil van een monsterlijke nieuwe koningin. Hij zal al zijn sluwheid en charme in de strijd moeten gooien om zijn lot te ontlopen.

Koning Cardan en Koningin Jude zullen er alles aan doen om hun gestolen erfgenaam terug te krijgen. Terwijl aan de andere kant van Elfhame Eik een belangrijke keuze moet maken: gaat hij proberen het vertrouwen terug te winnen van het meisje van wie hij altijd heeft gehouden, of blijft hij Elfhame trouw en overhandigt hij de noodzakelijke middelen om een einde te maken aan de oorlog? Ook als dat het einde van Wren betekent?

Nu er een nieuwe oorlog aan de horizon opdoemt draait het niet langer om wat Eik kan doen om iedereen van wie hij houdt in leven te houden. De vraag is eerdere wie hij zal verdoemen om er heelhuids aan te ontsnappen.

De ongeschikte erfgenaam

Een ander fantasyboek dat we komende maand kunnen verwachten is De ongeschikte erfgenaam van Danielle L. Jensen die we kennen van Het koninkrijk der bruggen en De koningin van verraad.

Zarrah, een soldaat die is opgevoed als erfgenaam van een groot rijk, weet twee dingen. Ten eerste dat de familie Veliant haar moeder heeft vermoord. En ten tweede dat haar streven naar wraak hen allemaal in hun graf zal doen belanden.

De oorlog tussen Maridrina en Valcotta woedt al generaties lang, waarbij duizenden van Zarrah’s volk om het leven zijn gekomen en talloze anderen wees zijn geworden. Dus wanneer ze het bevel krijgt over de stad Nerastis, is Zarrah bereid alles te doen wat nodig is om de Maridriniaanse strijdkrachten die haar tegenwerken te vernietigen. En om de prins van de familie Veliant, die hen leidt, te doden.

Maar een toevallige ontmoeting met een anonieme en knappe Maridriniaan zorgt ervoor dat Zarrah zich afvraagt of het geweld dat ze heeft gepleegd gerechtvaardigd is. Terwijl ze de naamloze man elke avond blijft ontmoeten, komt ze erachter dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze aanvankelijk dacht, waaronder de vurige passie die de twee voor elkaar voelen.

De zoon van de zee

Eerder op zoek naar een boek dat zich in het verleden afspeelt? Dan zit je goed bij het nieuwste boek van Davide Morosinotto, de schrijver van onder andere De allergrootste.

Pietro is veertien jaar oud, hij leidt een rustig leventje en heeft een baan die hem prima bevalt. Maar op een dag verschijnt er een boodschapper met een belangrijk bericht: de Hunnen komen eraan! Het is 452 na Christus en de strijdkrachten van Attila de Grote zijn de valleien binnengedrongen op weg naar Mediolanum, Ravenna, Rome, vastberaden om het Romeinse Rijk, of wat ervan over is, te veroveren. En zo staat Pietro’s leventje plotseling op zijn kop: hij moet zich bij het leger melden. Tijdens dat nieuwe avontuur sluit Pietro vriendschap met Giustina, een meisje van een adellijke familie, met wie hij in zijn vroegere leven nooit een woord zou kunnen wisselen. En hij zal een rol spelen bij het ontstaan van een stad die is voorbestemd om de beroemdste stad van de wereld te worden: Venetië.

Legendes & lattes

De Booktok-hit Legendes & lattes is vanaf het begin van komende maand ook beschikbaar in het Nederlands. Uitgeverij Zomer & Keuning brengt een limited edition uit van het boek.

De avontuurlijke ork Viv besluit haar zwaard in te ruilen voor een koffiebar in een klein dorp. Rivalen proberen haar plannen te dwarsbomen, maar met nieuwe vrienden, vertrouwen en geluk lijkt Viv niets meer in de weg te staan. Of is ze zelf haar grootste vijand?

Wat ik je niet kon vertellen

Lees je graag eens een YA romance? Wat ik je niet kon vertellen wordt beschreven als een verslavende, romantische thriller die je niet loslaat. Het boek wordt aangeraden voor de fans van de boeken van Colleen Hoover.

Ella’s beste vriendin Hayley is dood en dat is haar schuld. Zij zat tenslotte achter het stuur die avond. Nu, maanden later, herinnert nog steeds alles haar aan Hayley. Ook Sawyer, Hayleys vriendje. Ze vinden elkaar in hun verdriet en er groeit al snel meer tussen hen.

Verscheurd door schuldgevoel wendt Ella zich tot Hayleys dagboek. Maar de geheimen die ze daar aantreft maken haar doodsbang. Hayley blijkt een heel leven verzwegen te hebben en de Sawyer op de pagina’s lijkt in niets op de lieve jongen die ze kent en voor wie ze als een blok is gevallen. Is alles wat ze dacht te weten over haar beste vriendin niet waar? En waarom voelt ze zich nog steeds zo aangetrokken tot Sawyer? Ella moet een keuze maken. Maar dan blijkt dat de verkeerde keuze fatale gevolgen kan hebben…

Naar welke van deze boeken die in mei 2024 verschijnen kijk jij het meeste uit?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.