Logo-youngadults-site

Recensie: Voor Yasmin – Esther Walraven

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Voor Yasmin

Onlangs begon uitgeverij Best of YA met een nieuwe reeks: Best of YA XL. Deze korte boekjes van om en bij de honderd pagina’s moeten jongeren aan het lezen krijgen. Het tweede boek in de serie is Voor Yasmin van Esther Walraven, die eerder onder andere al Daan & Nadia schreef.

Waarover gaat Voor Yasmin?

Voor Yasmin gaat over Myrthe wiens beste vriendin Yasmin in het ziekenhuis bezwijkt aan een onbekend virus. Myrthe kan niet vatten wat er gebeurd is en worstelt met veel vragen. Is het niet haar schuld dat het allemaal zo ver is gekomen? Ze trekt zich terug, spreekt niet meer af met haar vriendinnen en volgt de online lessen niet meer. De enige waarmee ze haar gevoelens wilt delen, is er niet meer, dus besluit ze haar een brief te schrijven.

Voor Yasmin - Esther Walraven

Je beste vriendin verliezen

Deze novelle van zo’n kleine honderd pagina’s die draait om het verliezen van haar beste vriendin tijdens het begin van een pandemie. Het verhaal is dan ook niet onlogisch gebaseerd op de coronapandemie. Het boek toont dan ook aan dat ook jongeren vatbaar zijn voor het virus. Esther Walraven weet de gevoelens van Myrthe goed over te brengen dankzij een simpele, maar fijne schrijfstijl. Toch bleef ik wat op mijn honger zitten. Er gebeurt namelijk niet zoveel in het boek, waardoor het boek weinig verrassing met zich meebrengt.

Een novelle over verlies en vriendschap

Voor Yasmin is een goed geschreven verhaal dat vriendschap centraal zet. Het kan dan ook een mooi verhaal zijn om boeken te ontdekken, maar voor een ervaren lezer mist het verhaal toch wat diepgang. Hoe dan ook is het een realistisch boek dat je snel uit hebt.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.