Logo-youngadults-site

Recensie: Zolang je van me houdt – Suzanne van Bilderbeek

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Zolang je van me houdt van Suzanne van Bilderbeek

Sinds bekend werd dat Suzanne van Bilderbeek bezig was met haar boek, ‘Zolang je van me houdt’, en hiervan regelmatig quotes op haar Instagram deelde, wist ik meteen dat dit een boek zou zijn wat ik wilde lezen. Weer een typisch gevalletje van: deze moet ik lezen.

Cover

Voor mij is een cover met ‘echte’ mensen altijd erop of eronder. Bij ‘Zolang je van me houdt’ heeft deze afbeelding, voor mij, positief uitgepakt. De kleuren zijn echt prachtig! Het geeft een beeld van de twee mensen waar het omdraait in het verhaal. Na het lezen van het boek, kan ik dan ook wel zeggen dat ik deze afbeelding heel mooi vond passen. Vanbinnen is er een klein detail wat ik ontzettend kon waarderen. Aan het begin van een hoofdstuk staat er duidelijk aangegeven vanuit wie er verteld wordt. Dit staat dan in hele mooie sierlijke letters aangegeven.

Verhaal

In ‘Zolang je van me houdt’ volg ik Daniël en Sasha. Jaren geleden besloten zij om friends with benefits te worden. Inmiddels zijn er wat jaren verstreken en zijn er gevoelens in het spel. Op dat moment wordt het moeilijk. Want gevoelens zijn op zich al lastig. Zeker in combinatie met een verleden wat je blijft achtervolgen en waarmee je geconfronteerd blijft worden. Maakt het leven samen dan wel een kans? Wanneer Dan en Sas dit samen aan durven te gaan, worden zij behoorlijk op de proef gesteld. Is hun relatie hier wel tegen bestand? Is de liefde sterk genoeg om dit te overwinnen?

Schrijfstijl

‘Zolang je van me houdt’ komt snel op gang. De schrijfstijl van Suzanne is vlot, fijn en ze neemt geen blad voor de mond. Hier en daar komen er ook behoorlijk sarcastische en vinnige opmerkingen voorbij. Ik kon dat wel waarderen en vond dat een personage daardoor nog een beetje echter voelde.

Toen het boek binnenkwam trok het meteen aan mij: lees mij, lees mij, lees mij! Ik zou snel wel één hoofdstukje lezen en daarna verder met het huishouden. Dat werden in totaal 15 hoofdstukken. Dit komt omdat het redelijk korte hoofdstukken zijn waardoor ik echt door het boek heen vloog. Elk hoofdstuk gaf aan vanuit wie er verteld werd. Hierdoor kreeg ik goed inzicht in zowel de gevoelens en emoties van Dan als van Sas. Het einde van een hoofdstuk maakte ook dat ik nieuwsgierig genoeg werd naar het volgende.

Doordat ik, in ‘Zolang je van me houdt’, kon lezen vanuit Dan en vanuit Sas maakte het dat ik soms lekker in een loyaliteitsconflict belandde. Het ene moment kon ik denken: ‘Jeetje Dan, doe toch niet zo enorm moeilijk!’ Terwijl ik het andere moment dacht: ‘Jaaaaa dag Sas, je doet het ook allemaal zelf’. Voor mij waren er twee echte personen beschreven en omschreven waardoor ik beide personages begreep.

Wat mij opviel is dat er veel gebruikgemaakt is van komma’s. Op sommige momenten had ik daar zelf liever een punt gehad. Om een zin nog sterker te maken. Of om een punt in zijn geheel te versterken. Misschien is dat gewoon een persoonlijke voorkeur. Hier en daar zitten nog wel wat taalfoutjes in het boek. Die paar foutjes deden voor mij niets af aan de leeservaring!

Ervaring

In ‘Zolang je van me houdt’ lijkt alles misschien wat snel te gaan en dacht ik weleens: dat ging wel heel vlot. Maar eigenlijk vond ik dat een verkeerde gedachte. Want je komt het verhaal van Dan en Sas halverwege binnen. Op het moment dat ik kennis maakte met hen, waren zij al een paar jaar friends with benefits. Dat vond ik best wel tof. Hierdoor maakte het dat er geen grote aanloop was naar de relatie.

Prepare for drama! In ‘Zolang je van me houdt’ zitten best wel wat dramatische momenten. Voor mij was dat precies in balans waardoor het realistisch bleef. Want af en toe een beetje drama doet je eigen drama voor even vergeten of laat je inzien dat jouw drama misschien helemaal niet dramatisch is. Meer drama had er, voor mij, niet in hoeven zitten, want dan was het over de top geweest. De schrijfster heeft die balans goed aangevoeld.

Ik heb echt genoten van het verhaal van Dan en Sas. Eigenlijk zat ik een beetje in een leesdipje en dit boek heeft ervoor gezorgd dat ik daar meteen weer uitkwam. In twee dagdelen heb ik dit boek uitgelezen! ‘Zolang je van me houdt’ is een goed debuut waar ik doorheen ben gevlogen. Het boek heeft van mij 4 sterren gekregen. Ik ben heel erg benieuwd wat Suzanne in petto heeft voor Dan en Sas in het volgende deel.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Patricia Ista

Patricia Ista

Patricia (30 jaar) woont samen met haar vriend in Brabant. In het dagelijks leven is zij pedagogisch werker op een dagopvang en buitenschoolse opvang. Met veel liefde voert zij dit werk uit, maar vindt het heerlijk om bij thuiskomst naar een andere wereld te verdwijnen met elk een mooi verhaal om in te verdrinken, een wijze levensles of om heerlijk te genieten. Dit deed ze al op jonge leeftijd, met een zaklamp onder de dekens, om de nieuwste boeken van Floortje Bellefleur te lezen. Deze liefde voor boeken brengt zij graag over in haar werk.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.