Logo-youngadults-site

Recensie: Love, Theoretically – Ali Hazelwood

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Elsie Hannaway is een wetenschapper dat rond komt van een armzalig loon waar ze lessen op diverse scholen voor moet geven en waar ze geen bal aan vindt. Het is een harde wereld voor vrouwen, maar gelukkig neemt haar mentor haar onder haar hoede. In haar vrije tijd verdiend ze wat geld door als plus one mee te gaan met mannen die geen relatie hebben. Eigenlijk fake dating dus. In de tussen tijd probeert ze als wetenschapper een betere baan te bemachtigen. Eindelijk wordt ze uitgenodigd op een sollicitatie gesprek, maar dan blijkt de man die haar moet beoordelen de knappe broer van een van haar nep daters te zijn.

Verhaallijn

Normaal ben ik eigenlijk niet zo fan van Hazelwoods werk. Ik zie het altijd als de Goede Tijden, Slechte Tijden van de boeken. Het is lekker om even na een lange werkdag te lezen, maar daar is alles mee gezegd. In het begin gaat alles goed, dan gaat er wat fout en eind goed algoed heeft het altijd een happy end. Maar niets is minder waar, dit boek heeft mij echt weten te verrassen. Dit boek was minder voorspelbaar dan ik gewend ben en had een goede aanloop richting cliffhangers. Ik heb hem dan ook in twee dagen uitgelezen (terwijl ik echt een langzame lezer ben). Een soort guilty pleasure dus?

Personages

De personages in dit boek vond ik allemaal erg leuk. Vooral de ontwikkelingen die Elsie doormaakt vond ik mooi om te lezen. Ik denk dat we allemaal wel eens hebben gezegd of gedaan waarvan we dachten dat de ander het wilde horen. Pleasen, maar dan enorm uitvergroot. We gaan natuurlijk niet onze hele persoonlijkheid aanpassen (al vind ik dat al een talent op zich als je dat wel kan). Dat Jack daar zo doorheen prikt zorgt toch een beetje voor vlinders in je buik. Iemand die je echt ziet staan om de persoon die jij bent. Dat is ook een beetje hoe je Jack het beste kan omschrijven.

Wat ik ook een mooie eigenschap van Elsie vindt is dat zij niet egoïstisch is. Zelfs als ze niet krijgt wat ze het allerliefste wil blijft ze de ander een warm hart toedragen. Daar kunnen veel mensen nog wat van leren!!!

Conclusie

Dit boek is eigenlijk vol ”get out of your comfort zone”. Elsie moet ook ineens mensen gaan vertrouwen die ze eigenlijk wantrouwt en wordt juist teleurgesteld door de mensen die ze wel vertrouwt. Dit is natuurlijk ook geen lange recensie, maar dat komt omdat er eigenlijk niet meer woorden aan vuil te maken zijn. Het is een heerlijke weglezer om in de zomer vanaf een picknick bankje te lezen. Een echte feelgood. Dit boek heeft mij toch wel nieuwsgierig gemaakt naar meer Ali Hazelwood 😀

P.s. zijn er hier wetenschappers in de comments die mij meer kunnen vertellen over hoe het er in Nederland aan toe gaat? Is het hier ook zo’n gevecht om een baan met vooral alfa eikels?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Jennifer Schoolenberg

Jennifer Schoolenberg

Jennifer was een tijdje actief op YouTube en Bookstagram onder de naam Booksbybookss, maar wegens haar studie en drukke leven staat dat momenteel op non-actief. De liefde voor boeken is echter nooit weggeweest, en ze wil graag haar mening over boeken geven middels recensies op Young Adults. Zo kan zij toch nog een beetje actief zijn in het boekenvak en ervaring opdoen. Ze is erg enthousiast en kan niet wachten om een volgende recensie te schrijven!

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.