Logo-youngadults-site

Recensie: Mystery guest – Maren Stoffels

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

In maart kwam het nieuwste boek van Maren Stoffels uit: Mystery guest. Maren Stoffels schrijft jeugdtrillers en ook Mystery guest is een jeugdtriller.

Waar gaat Mystery guest over?

Mystery guest vertelt het verhaal over Mirza. Al op de eerste bladzijde lezen we dat Mirza vermoord is. De grote vraag van het hele boek: wie heeft Mirza vermoord? Drie personen bekennen de moord op Mirza, maar slechts één van hen is de dader.

Mirza woont in een klein dorp, heeft een relatie met Pip, maar toch verveelt ze zich wel eens. Op een dag krijgt Mirza een berichtje van Mystery guest. Op de foto is enkel een masker te zien en één oog. In het berichtje wordt gevraagd of Mirza zich verveelt. Wanneer Mirza zegt dat ze zich altijd verveelt, stelt Mystery guest voor om een spelletje te spelen. Dat is wanneer het verhaal écht begint. Mirza moet allerlei vreselijke opdrachten uitvoeren, met alle gevolgen van dien. Verder leert ze ook Cody kennen, een leuke jongen. Ook Mels, waar Mirza niets meer mee te maken wil hebben, is opeens terug in het dorp.

Wat vond ik ervan?

Het boek leest énorm vlot, mede door de vlotte schrijfstijl en door de zeer korte hoofdstukken. Mystery Guest en Mirza communiceren via berichtjes en er is gekozen om dat weer te geven in de vorm van tekstballonnetjes, zoals het er op jouw telefoon ook uitziet. Dat is zeker een aantrekkelijke keuze geweest voor de doelgroep van het boek. Als geconcentreerde lezer lees je dit boek op een drietal uur zeker uit, wat het zeer aantrekkelijk maakt voor jonge lezers.

De hoofdstukken hebben geen titels, maar er is te lezen door wie het verteld wordt en wie de personages zijn die in het hoofdstuk aan bod komen, bv. Mirza & Pip of Mirza & Mystery guest.

Je voelt gedurende het hele boek aan dat er iets niet klopt, alleen weet je als lezer helemaal niet wat. Op het einde komt er een plottwist en lezen we ook een aantal hoofdstukken uit de andere personages hun perspectieven, bv. Pip & Mirza.

Doordat we vanaf de eerste pagina al weten dat Mirza vermoord is, blijf je geboeid als lezer. In het begin krijgen we drie bekentenissen te lezen. Deze bekentenissen worden nog uitgebreid doorheen het boek. Daardoor blijf je je afvragen: wie heeft Mirza vermoord? De plottwist die Stoffels in het boek heeft gestoken, zie je als lezer absoluut niet aankomen! Deze plottsiwst maakt het boek dan ook zeer sterk.

Conclusie

Zoek je een boek dat niet te dik is? Zoek je een boek waar je snel doorheen vliegt maar toch spannend is? Dan is Mysery guest van Maren Stoffels zeker iets voor jou! Ik raad het zeker aan aan jongeren tussen 13 en 15 jaar. Het boek krijgt door de plottwist die je als lezer niet ziet aankomen dan ook 4 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.