Logo-youngadults-site

Get to know: Beau Charlotte

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Beau Charlotte

Deze week interviewde ik Beau Charlotte voor de rubriek Get to know.

Met welk boek debuteerde je?

Als ik er niet meer ben, een coming of age-verhaal over een Schotse jongen die het vaderlijk huis ontvlucht en zich bij het leger aanmeldt tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Ben je momenteel bezig aan een nieuw boek? Welk? Wat kan je ons er al over vertellen?

Ik ben druk bezig met het schrijven van een epische fantasytrilogie. Het eerste deel, Vleugels van de dood, verschijnt in het najaar bij Clavis Young Adult. Ik mag helaas nog niet veel over het verhaal kwijt, behalve dat het vol intriges en bijzondere figuren zit. Het is hard en tegelijk romantisch.

Wat zijn jouw 3 favoriete Young Adult boeken van het moment?

Op het moment lees ik voornamelijk historische fictie voor werk, maar een favoriet is Allerzielen van Deborah Harkness en onlangs genoot ik van de Truth or Dance-trilogie van Clavis-collega Chinouk Thijssen en De glazen troon van Sarah J. Maas.

Wie is jouw grootste schrijfinspiratie?

J.R.R. Tolkien. Zijn verhalen voeden mijn ziel, wakkeren mijn creativiteit aan en hij beschrijft mijn gevoel van escapisme als geen ander.

Doe je nog een andere job, naast schrijven?

Ik studeerde af als scenarioschrijver en vertrok naar Engeland voor een filmproject over koning Richard III. Daar schreef ik een nieuw boek en tegelijkertijd werkte ik voor de Church of England – Iets heel anders, maar het was een interessante baan en ik deed op allerlei vlakken kennis en ervaring op waar ik ook als schrijver veel aan heb – Ik kwam in aanraking met veel inspirerende mensen zoals sir Ian McKellen en Philippa Langley. Overdag werkte ik in een congrescentrum en ’s nachts bewaakte ik het graf van koning Richard III. Daarnaast bereidde ik me voor om een masteropleiding te gaan volgen, maar helaas heeft de pandemie alles overhoop gehaald. Ik ben naar Nederland teruggegaan om tijd met familie door te brengen en nieuwe plannen te maken.

Hield je vroeger van lezen?

Als kind was ik meer een film- en gameliefhebber dan een boekenwurm. Dankzij mijn opa ben ik meer gaan lezen. Hij gaf me boeken van Roald Dahl, Edgar Allan Poe en J.R.R. Tolkien en er gingen nieuwe werelden voor me open. Schrijven deed ik wel al heel graag.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Ik wil verder studeren, maar voorlopig ben ik heel druk met projecten. Over vijf jaar hoop ik de vruchten te mogen plukken van al het harde werk. Als alles volgens plan gaat, heb ik tegen die tijd meerdere boeken en filmscripts op mijn naam staan. Ik hoop mijn passie te kunnen blijven volgen en ooit van de pen te kunnen leven.

DILEMMA

Nooit zelf nog een boek kunnen lezen of nooit meer een boek kunnen schrijven?

Nooit zelf nog een boek kunnen lezen. Dan schrijf ik wat ik graag zou willen lezen!

[Foto: Marjolein van Ederen]

FUN FACTS

Geboortedatum: 7 april, 1992
Lievelingseten: Ik probeer zoveel mogelijk plantaardig te eten, maar een patatje dubbel mayo en een frikandel … daar zeg ik geen nee tegen!
Lievelingsdier: Hond
Ochtend- of avondmens: Avondmens
Teenage crush: Johnny Depp
Favoriete serie: The Tudors
Favoriete film: The Lord of the Rings
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (29) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.