Logo-youngadults-site

Recensie: Het koninkrijk der bruggen – Danielle L. Jensen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Het koninkrijk der bruggen vertelt het verhaal van Lara. Zij is een van de vijftien dochters van de koning van Maridrina. Vijftien jaar geleden heeft haar vader een verdrag gesloten met de koning van Ithicana waarin staat dat hij een prinses aflevert aan het koninkrijk. Sindsdien trainen Lara en haar zussen als krijgers, zodat degene die gekozen wordt, als spion het koninkrijk kan infiltreren en waardevolle informatie naar haar vader terug kan sturen. Wanneer Lara wordt uitgehuwelijkt aan de knappe Koning Aren, komen haar gevoelens voor hem al snel in de weg te staan van haar missie. Hoe meer ze over het Koninkrijk der bruggen leert, hoe meer ze begint te twijfelen aan de verhalen die haar als kind zijn verteld. Wie spreekt de waarheid? En welk koninkrijk zal ze van de ondergang gaan redden?

Lara & Aren

Het verhaal wordt verteld vanuit de perspectieven van Lara en Aren. Vanaf het eerste hoofdstuk is te merken dat Lara er alles aan doet om hetgeen waar zij in geloofd te beschermen. Ook als dat betekent dat ze achter de rug van een ander om moet handelen. Ze doet dit omdat zij ervan overtuigd is dat dit het enige juiste is om te doen. Als ze eenmaal getrouwd is en een tijdje op Middenwacht woont, begint ze te twijfelen aan de waarheid. Ze is opgegroeid met het idee dat Ithicana haar vijand is, maar hier is ze niet meer zo zeker van. Als lezer merk je de worsteling die ze doorstaat en de keuze die ze uiteindelijk maakt.

Aren daarentegen vermoedt dat Lara een spion is, die gestuurd is om de geheimen van de brug door te spelen aan haar vader. In het begin is hij heel voorzichtig met haar. Hij laat Lara bewust op een afstandje en blinddoekt haar bijvoorbeeld als ze naar een ander eiland gaan. Naarmate ze elkaar beter leren kennen kan hij dit wat meer loslaten omdat hij Lara begint te vertrouwen.

Weinig romance en veel spanning

De achterflap van het verhaal doet vermoeden dat Het koninkrijk der bruggen een fantasy boek met een romantisch tintje is. In het begin voelt het zo ook aan, doordat Lara is getraind om de koning te verleiden. Ze doet meerdere pogingen om toenadering tot Aren te zoeken. Daarna zakt dit in en zit er nog maar weinig van de beloofde romantiek in het boek. Er zit net voldoende romantiek in om fans van een slow burn enemies to lovers tevreden te houden, maar niet zoveel dat lezers die niet van romantiek houden zich hier aan zullen storen. Ondanks dat er niet zoveel liefdesscenes in het boek zitten, speelt het wel een belangrijke rol in het plot. Lara zal uiteindelijk moeten kiezen tussen haar vader en haar man. Welke van de twee zal ze verraden?

Spanning zit er wel meer dan genoeg in. Tien maanden per jaar stormt het op de eilanden en kunnen ze alleen het water betreden met gevaar voor eigen leven. In de twee maanden dat het weer kalm is, worden de brug en omliggende eilanden door andere koninkrijken aangevallen. Zij willen ook toegang tot deze handelsbrug. Hierdoor is het verhaal altijd in beweging en is het geen moment saai. Er gebeurt heel veel in deze nieuwe wereld waar Lara instapt.

Conclusie

Het koninkrijk der bruggen is een prachtige limited edition uitgave die sowieso staat te pronken in jouw boekenkast. Ook met de inhoud is niets mis. Ik ben echt om de personages gaan geven en hoopte op een goede afloop voor hen. Het eerste deel van deze serie eindigt redelijk voorspelbaar. Desondanks kan ik niet wachten om het tweede deel te lezen. Ik ben onwijs benieuwd hoe het verder zal aflopen tussen Lara en Aren. Ik geef het Het koninkrijk der bruggen dan ook 4 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Sandra Fonken

Sandra Fonken

Sandra (28) woont in Eindhoven en heeft een hele leuke baan in de marketing. Haar dag begint ze het liefst met een rondje hardlopen, zodat ze 's avonds zonder schuldgevoel op de bank kan ploffen met een kopje thee en een goed boek. Haar favoriete genres zijn YA, contemporary romance, fantasy, thrillers en feel good.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.