Logo-youngadults-site

Kluitman lanceert nieuwe Kluitman-lijn ‘Jij doet ertoe’

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

We kennen Kluitman van heel wat Young Adult boeken en novelles. In de zomer komen ze met een nieuwe lijn van boeken: Jij doet ertoe. Ze maakten ook bekend wie het eerste boek in de serie zal schrijven.

Jij doet ertoe

De nieuwe lijn zal zich focussen op boeken met maatschappelijke en sociale thema’s. Het zal zowel gaan om fictie- als om non-fictieboeken. De bedoeling is dat jongeren zich in de boeken herkennen, zich ermee kunnen inleven in anderen en daardoor meer begrip ontwikkelen voor elkaar. De boeken krijgen een eigen logo en zullen steeds een lesbrief bevatten zodat het boek ook in de klas besproken kan worden.

De helft van mij

Het eerste boek dat in de serie zal verschijnen is De helft van mij van Nadine Swagerman. In dit boek volgen we Sara, die samenwoont met haar vader en hun hond Spot in een klein dorpje. Wanneer ze voor school een opdracht moet doen die haar confronteert met het verlies van haar moeder, krijgt ze het moeilijk. Ze komt terecht in een draaikolk van vragen, gemis, verdriet en woede en voelt zich eenzaam. De enige waardoor ze zich gezien voelt is Jen. De helft van mij is een verhaal over ontdekken wie je bent en waar je vandaan komt. Een verhaal over vriendschap, liefde en verlies.

Nadine Swagerman is geen onbekende auteur voor Kluitman. Eerder verschenen van haar ook al Een waarheid, Maar ik ben jou niet, Aan de andere kant van geluk en Wat we niet zeggen bij de uitgeverij. In 2019 won ze met haar debuut ook de Jonge Jury debuutprijs.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.