Geplaatst op Geef een reactie

Playlist op Spotify van De roos uit het beton

De roos uit het beton van Angie Thomas kwam normaal in februari 2021 uit in het Nederlands. Door Corona en de lockdown in België en Nederland is deze datum verschoven naar april 2021. Nog eventjes wachten dus. Maar er is goed nieuws: er is een playlist op Spotify van het boek.

Eerdere playlisten

Angie Thomas maakte een playlist op Spotify voor haar boek On The Come Up en nu maakte ze er ook eentje voor haar nieuwste boek Concrete Rose (De roos uit het beton). Muziek is heel belangrijk in ons leven en dat is niet anders voor Angie Thomas.

Het boek: De roos uit het beton

De roos uit beton speelt zich af voor The Hate U Give en zal rond Maverick Carter gaan. Maverick kennen we als de vader van Seven en Starr. Starr is het hoofdpersonage in The Hate U Give. Maverick Carter is zeker een favoriet personage van vele lezers; zijn familie komt altijd op nummer één. In De roos uit beton is Maverick 17 jaar. Zijn leven is lang niet perfect, maar hij denk wel dat hij het allemaal onder controle heeft. Tot hij erachter komt dat hij vader zal worden. Hij krijgt de kans om opnieuw te starten, maar als er King Lords bloed door je aderen loopt, is dat niet zo gemakkelijk…

Hieronder kan je alvast de booktrailer (nog eens) bekijken.

De playlist op Spotify

Wil je meer weten over het boek? Dat kan je hier lezen. Het is dus nog twee maanden wachten tot de vertaling in het Nederlands uit komt, maar tot dan kan je al naar de muziek luisteren die Angie Thomas zelf heeft samengesteld.

Geplaatst op 2 Reacties

Jennifer Lawrence over The hanging tree

jennifer-lawrence-the-hunger-games-mockingjay-467-750x400

Ended soon

jennifer-lawrence-the-hunger-games-mockingjay-467-750x400Jennifer Lawrence wilde eigenlijk absoluut niet zelf zingen in Mockingjay part 1. Het was zelfs zo erg dat ze in tranen uitbarstte toen ze uiteindelijk wel begon met het opnemen, zo zenuwachtig was ze.
Zelf bekende ze dat zingen voor een groot publiek haar allergrootste angst is. Steeds als de betreffende scene nu voorbijkomt stopt ze haar vingers in haar oren, om het maar niet te hoeven horen. Wat toch wel bijzonder is, aangezien The hanging tree een absolute hit is. De tekst ervan is door Suzanne Collins geschreven, maar de uiteindelijke muziek is door The Lumineers gemaakt. En vrijwel iedereen die ik over het nummer heb horen praten vond het prachtig.
Hieronder kun je het nummer (nog een keer) beluisteren. Wat vinden jullie ervan?

Geplaatst op 3 Reacties

All of the stars – Ed Sheeran voor The fault in our stars

All of the stars Ed Sheeran

All of the stars Ed SheeranEd Sheeran heeft een nummer geschreven voor de film The fault in our stars, naar het gelijknamige boek van John Green.
Persoonlijk vind ik het nummer prachtig en past hij ook erg goed bij de sfeer van het boek. Het nummer zal aan het einde van de film te horen zijn, wat vinden jullie? Kippenvel?

Verder lezen All of the stars – Ed Sheeran voor The fault in our stars

Geplaatst op Geef een reactie

Muziek bij The Maze Runner

MazeRunnerSTILL1

MazeRunnerSTILL1De eerste trailer was mooi, zenuwslopend en spannend. De muziek leek wel perfect verweven met de tekst van de acteurs, alles liep precies op het ritme. “What’s out there?” “The maze.”
Misschien ligt het aan mij, maar ik vond het erg goed gedaan en het gaf nog net dat beetje extra spanning.
Maar nu kunnen we dus naar de muziek zelf luisteren en onze eigen fantasie erop los laten. Zie je al voor je hoe ze door het doolhof moeten met dit op de achtergrond?

Verder lezen Muziek bij The Maze Runner

Geplaatst op 4 Reacties

De soundtrack van Divergent!

divergent-movie2

divergent-movie2Een van de songs op de soundtrack van Divergent is van Zedd. Voor mij is deze nog onbekend, maar het nummer klinkt wel aardig. Met Find you begint de track list van Divergent dan ook. Voor die rest staat de bekende zangeres Ellie Goulding op de soundtrack. Ze heeft werkelijk een prachtige stem en de nummers roepen meteen een mooie en “geheimzinnige” sfeer op.

Verder lezen De soundtrack van Divergent!

Geplaatst op 7 Reacties

De soundtrack van ‘The Mortal Instruments: City of Bones’

Over iets meer dan een maand zullen we naar ‘The Mortal Instruments: City of Bones’ kunnen gaan kijken. De release in Nederland staat immers gepland voor 22 augustus, twee daagjes later dan in Amerika en Groot-Brittannië. Om de fans tijdens deze laatste maand toch nog een nieuwtje te geven om jullie vingers bij af te likken, hebben Screen Gems en Public Records besloten om de soundtrack van de film bekend te maken. Het album zal in de winkels verschijnen op 22 augustus. Ook wat betreft downloaden zullen jullie moeten wachten tot dan! De muziek van de film bevat heel veel ’tweenfriendly’ artiesten. Zo maken Jessie J, Demi Lovato Verder lezen De soundtrack van ‘The Mortal Instruments: City of Bones’

Geplaatst op 5 Reacties

De soundtrack van Breaking Dawn Part 2 bevat Green Day en Nikki Reed

Robert Pattinsons liedjes Never Think en Let me Sign waren op de allereerste Twilight soundtrack te horen, dus het is niet meer dan juist dat een van zijn collega’s haar afdruk op de ultieme soundtrack zet. Sorry mensen, maar Robert Pattinson zal ook op deze soundtrack niet meer te horen zijn. Hij blijkt erg verlegen te zijn als het op zijn muziek aankomt. Gelukkig hebben jullie iemand anders om je over te verwonderen! De soundtrack van The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2, die vorige donderdag onthuld werd, zal Nikki Reed – die Edwards zus Rosalie speelt – samen met haar man, American Idolster Paul McDonald bevatten.

Verder lezen De soundtrack van Breaking Dawn Part 2 bevat Green Day en Nikki Reed

Geplaatst op 1 Reactie

Leighton Meester heeft wilde muziekplannen na Gossip Girl

Even geleden kondigde de CW aan dat Gossip Girl zijn laatste seizoen gaat opnemen. Voor de acteurs die zes jaar lang in deze prachtige young adult-serie hebben gespeeld, is het afscheid hard. Voor ons ook, en we kijken uit naar een verpletterende finale! Maar Leighton Meester, die de verwende en bitchy Blair Waldorf altijd op een indrukwekkende manier heeft neergezet, blijft niet bij de pakken neerzitten. Integendeel, ze heeft al heel wat plannen gemaakt!

Verder lezen Leighton Meester heeft wilde muziekplannen na Gossip Girl

Geplaatst op 6 Reacties

The Vampire Diaries actrice Kat als zangeres!

Kijk jij The Vampire Diaries? Dan ken jij vast Kat Graham wel! Ze speelt namelijk in de serie de rol van heks Bonnie Bennett.

Kat zingt al sinds haar 14de en heeft al wat uitstapjes naar de muziekwereld gemaakt. Zo danste ze bijvoorbeeld als achtergronddanseres bij Missy Elliott en Pharrell Williams en in muziekvideos van Akon, Nelly, John Legend en Justin Bieber.
Ook heeft ze al eerder wat nummers uitgebracht, waaronder ‘Sassy’ en ‘I Want It All’. Helaas zijn deze nummers nooit echt een succes geworden.

Verder lezen The Vampire Diaries actrice Kat als zangeres!

Geplaatst op 4 Reacties

Snow White and the Machine!

We moeten nog tot de dertiende juni wachten tot Snow White and the Huntsman in de filmzalen te zien zal zijn. Maar we hebben eindelijk informatie over de soundtrack! Informatie die ons veel plezier doet!

Florence and the Machine is de eerste op de lijst! Met hun eeuwige bovennatuurlijke muziek lijken ze geknipt voor de toon van de film, die erg duister zal zijn. Al hun magie hebben ze gestoken in hun nieuwste nummer “Breath of Life”, speciaal voor Snow White and the Huntsman.

Verder lezen Snow White and the Machine!