Logo-youngadults-site

Wat we al weten over ‘De roos uit het beton’

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

25 februari 2021 verschijnt De roos uit het beton van Angie Thomas bij uitgeverij Moons. Het boek is een prequel op haar debuutroman The Hate U Give. Via Twitter deelde Angie Thomas de eerste pagina’s van haar nieuwste boek.

Het Verhaal

De roos uit beton speelt zich af voor The Hate U Give en zal rond Maverick Carter gaan. Maverick kennen we als de vader van Seven en Starr. Starr is het hoofdpersonage in The Hate U Give. Maverick Carter is zeker een favoriet personage van vele lezers; zijn familie komt altijd op nummer één. In De roos uit beton is Maverick 17 jaar. Zijn leven is lang niet perfect, maar hij denk wel dat hij het allemaal onder controle heeft. Tot hij erachter komt dat hij vader zal worden. Hij krijgt de kans om opnieuw te starten, maar als er King Lords bloed door je aderen loopt, is dat niet zo gemakkelijk…

Terugkerende personages

Natuurlijk is Maverick Carter niet het enige personage uit The Hate U give dat zal terugkeren. Angie Thomas’ nieuwe boek speelt zich dan wel veel eerder af, personages zoals King, Seven Carter en Mr. Lewis keren terug in dit nieuwe boek.

Het laatste wat we van King lazen in The Hate U Give, was dat hij gearresteerd werd. Hij moest de gevangenis in omdat hij Carters’ winkel in brand had gestoken uit wraak. In De roos uit beton leren we meer over Mav en King’s relatie. Wij zijn alvast benieuwd om te weten te komen wat er allemaal gebeurd is in het verleden tussen de twee.

Ook Seven Carter, broer van hoofdpersonage Starr Carter, is een belangrijk personage. Van The Hate U Give weten we dat hij zeer beschermend is naar zijn zus. Dat komt door zijn opvoeding. Aangezien hij de oudste is thuis, is hij het kind waarvan Mav vader zal worden in De roos uit het beton. Welke gebeurtenissen ertoe geleid hebben dat Mav zo een goede vader wordt, zullen we zeker te lezen krijgen in het nieuwe boek.

Nog een personage dat zeker terugkeert is Mr. Lewis, de kapper en een oude man die altijd klaagt over de gevolgen van gang geweld in Garden Heights. Hij heeft een moeilijke relatie met Mav, maar in De roos uit beton leren we dat er veel meer gaande is dan op het eerste zicht lijkt.

[Bron: Epic Reads, Bookstacked]

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Wat we al weten over ‘De roos uit het beton’

  1. […] je meer weten over het boek? Dat kan je hier lezen. Het is dus nog twee maanden wachten tot de vertaling in het Nederlands uit komt, maar tot […]

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.