Logo-youngadults-site

The Duff: Designated Ugly Fat Friend

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

The DuffThe Duff: Designated Ugly Fat Friend. Misschien dat sommigen van jullie het boek al kennen, misschien sommigen van jullie nog niet. Het is namelijk een Amerikaanse roman die, helaas, nog niet naar het Nederlands is vertaald. Het boek gaat in ieder geval door CBS Films verfilmd worden met Mae Whitman (Arrested Development, Parenthood) als de zeventienjarige Bianca Piper. Ze is cynisch en loyaal, weet dat ze lang niet zo knap als haar vriendinnen is. Wanneer de populaire playboy van school, Wesley Rush, haar de bijnaam The Duff geeft, gaat het allemaal mis. Wesley schijnt een goede luisteraar te zijn, en ook zijn leven staat behoorlijk op z’n kop. Voor ze het weet begint ze gevoelens voor Wesley te krijgen.

De film gaat echter iets anders worden dan het boek. Er worden nieuwe personages aan de verfilming toegevoegd die niet in de originele roman uit 2010 voorkomen. Schrijfster Kody Keplinger maakt zich hier in ieder geval geen zorgen om: net zoals John Green vindt zij het belangrijker dat de film dezelfde thema’s als het boek blijft behouden en dat de film gewoon goed wordt. Ze heeft immers geen zeggenschap in het productieproces en weet dat verfilmingen over het algemeen veranderingen moeten doorstaan. Ze is juist benieuwd naar de twist van het verhaal!

Mae Whitman

Mae Whitman zal hoofdpersoon Bianca Piper gaan spelen. Hiervoor heeft de actrice stemmen ingesproken voor Family Guy en speelde ze mee in Arrested Development, The Perks of Being a Wallflower en Parenthood. Bianca is cynisch, komisch en loyaal, alhoewel het thuis niet helemaal goed gaat. Wanneer ze gevoelens begint te krijgen voor Wesley, degene die haar op een vernederende manier de bijnaam The Duff heeft gegeven, komt ze erachter dat de dingen behoorlijk anders gaan dan verwacht.

Bella ThorneBella Thorne zal het nieuwe personage Madison gaan spelen. Wie Madison precies is, is nog niet bekend gemaakt. Bella Thorne ken je misschien van Shake It Up, Blended en Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day. Wat ideaal is, is dat ze de rol van een puber gaat vertolken. Een keer geen leeftijdsverschil tussen acteur en karakter.

Robbie Amell

Robbie Amell, de neef van Stephen Amell (bekend van Arrow), zal de rol van Wesley gaan vertolken. Robbie heeft onder andere meegespeeld in True Jackson VP, The Tomorrow People en Zach Stone Is Gonna Be Famous.

Ken JeongKen Jeong is een acteur die je hoogstwaarschijnlijk wel kent van The Hangover films, Community en Despicable Me. Hij zal de favoriete leraar van Bianca gaan spelen.

Skyler Samuels

Skyler Samuels gaat de beste vriendin van Bianca spelen. Haar personage is tevens de jongste yogalerares van de stad en ook nog eens een PETA-activist. Samuals is bekend van The Nine Lives of Chloe King en heeft een paar kleinere rollen in tv-series als Drake & Josh, That’s So Raven en The Suite Life of Zack and Cody gespeeld.

Overige namen zijn Allison Janney en Romany Malco. Janney zal Bianca’s moeder gaan spelen en Malco de schooldirecteur. Bianca A. Santos gaat een personage genaamd Casy spelen en Nick Eversman die van Toby.

Duff

Volgens IMDb gaat de film over een zeventienjarig meisje die erachter komt dat ze op haar middelbare school bekend staat als The Duff. Bianca vraagt de hulp van haar buurjongen voor een sociale make-over, zodat ze de jongen van haar dromen kan verleiden.

Of er een vertaling gaat komen, is nog onbekend. Wat ook nog onbekend is, is wanneer de film hier in de bioscoop komt/en of die hier überhaupt wel in de bios gaat draaien (je weet maar nooit).

Wat denken jullie van de plannen?

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Sanne

Sanne

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.