Logo-youngadults-site

Unpregnant: een humoristische roadtrip naar een abortuskliniek

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Vanaf vandaag, 10 september, is de verfilming van Unpregnant – vertaald als Onverwacht bij uitgeverij Gottmer – te zien via het streamingplatform HBO Max in de Verenigde Staten. Wanneer de verfilming van het boek in de lage landen te zien is, is vooralsnog onduidelijk.

Waar gaat Unpregnant over?

Cover van Onverwacht, de vertaling van Unpregnant

Exact één jaar eerder, namelijk op 10 september 2019, verscheen het gelijknamige boek van Jenni Hendriks en Ted Caplan. Het boek vertelt het verhaal van de zeventienjarige Veronica uit Missouri die ongewenst zwanger wordt nadat haar vriendje gaatjes prikt in het condoom. Ze denkt dat ze studeren aan de universiteit wel kan vergeten als ze het kind houdt. De dichtstbijzijnde abortuskliniek in Albuquerque is echter 1600 kilometer verderop. Ze wilt absoluut niet dat haar conservatieve ouders er iets van weten. Daarom beslist ze om met haar vroegere beste vriendin Bailey op pad te gaan om een einde te maken aan de zwangerschap.

De cast van de film bevat ook enkele bekenden. In de film vertolkt Haley Lu Richardson, bekend van haar rol in Five Feet Apart, de rol van Veronica en Barbie Ferreira, bekend van HBO-serie Euphoria, die van beste vriendin Bailey.

Abortus: een belangrijk onderwerp

Het boek en de film snijden een belangrijk onderwerp aan dat zich anno 2020 toch nog steeds in de taboesfeer bevindt: abortus. Het is dan ook een thema dat we niet al te vaak tegenkomen in films. Vorig jaar verscheen nog de controversiële anti-abortusfilm Unplanned. Mensen die tegen abortus zijn willen dat de film niet op het streamingplatform verschijnt door middel van petities.

Als je benieuwd bent geworden, kan je alvast de trailer van de film bekijken. Hopelijk kunnen we de film binnenkort dan ook in Nederland en in België bekijken.

Bron: https://www.epicreads.com/blog/unpregnant-movie-news/

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.