Logo-youngadults-site

10x nieuwe boeken in november 2021

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Na een maand waarin de publicatie van enkele Young Adult boeken werd uitgesteld door het nijpende papiergebrek, verschijnen in november weer heel wat nieuwe boeken. Daarbij zitten heel wat slotdelen van trilogieën.

Het is hier helemaal (niet) perfect!

Het nieuwste boek van Carlie van Tongeren werd afgelopen maand uitgesteld, maar op 17 november kunnen we eindelijk het nieuwste boek van de schrijfster van Het zusje van lezen!

Het is hier helemaal (niet) perfect! - nieuwe boeken november

Wat als reizen niet zo leuk is als het op Instagram lijkt?

Yara is net glansrijk geslaagd voor het gymnasium en heeft twee Grote Doelen: alleen op reis naar Indonesië om daar de wereld te verbeteren met vrijwilligerswerk én een succesvolle Instagram en reisblog. Ze creëert de perfecte Instagramfeed van een avontuurlijk en betrokken vrijwilligerswerkmeisje. Wat haar volgers niet zien, is dat haar reis tegenvalt: het project en de andere vrijwilligers, de klamme hitte en Yara zelf. Want hoe ver ze ook reist, ze neemt zichzelf en haar verleden gewoon met zich mee. Yara krijgt last van paniekaanvallen en de perfectie van haar Instagramfeed brokkelt af. Dan ontmoet ze Ro, die juist helemaal geen doel heeft. Kunnen ze elkaar weer een beetje op weg helpen?

Goden & Monsters

Ook goed nieuws voor de fans van Shelby Mahurin: het slotdeel in haar fantasy trilogie kan je vanaf komende maand in de boekhandel vinden. Let op voor spoilers als je onderstaande tekst leest! De eerdere delen in de serie Heks & Jager en Bloed & Honing vielen alvast in de smaak bij recensent Jennifer.

Goden & Monsters - nieuwe boeken november

Het epische slot van een van de spannendste fantasyseries van de laatste jaren. Eerder verschenen Heks & Jager en Bloed & Honing.
Lou is al haar hele leven op de vlucht: voor de verraderlijke heksen uit haar heksenkring én voor de heksenjagers van de koning, die niets liever willen dan haar op de brandstapel krijgen. Maar nu is het tijd om naar huis terug te keren. Lou vindt dat ze de confrontatie moet aangaan met haar verleden en moet opeisen wat haar rechtmatig toebehoort.
Haar vrienden, en vooral haar echtgenoot Reid, maken zich echter zorgen om haar. Het lijkt wel of ze niet langer de Lou is die ze kennen: het dappere meisje dat in staat was het hart van een heksenjager te veroveren. Er hangt een donkere schaduw over haar, en dit keer is er meer dan liefde nodig om de duisternis te verdrijven…

Jij wordt nog eens mijn dood

Van Karen McManus verscheen eerder onder andere al Een van ons liegt, Twee kunnen een geheim bewaren en Familie liegt nooit. Nu komt ze met een nieuw boek. Twee van haar vorige boeken worden daarnaast afgeprijsd naar €9,99.

Jij wordt nog eens mijn dood - nieuwe boeken november

Een epische spijbeldag van drie oude vrienden eindigt fataal

Ivy, Mateo en Cal waren ooit dikke vrienden. Nu zitten ze alleen nog op dezelfde school en hebben ze alle drie een verschrikkelijke dag… Ivy verloor een studentenraadsverkiezing, Mateo probeert school met twee drukke banen te combineren en Cal heeft alweer een blauwtje gelopen. Dus wanneer ze elkaar op de campus tegenkomen, besluiten ze om samen te spijbelen. Ze gaan met zijn drieën de stad in, net zoals vroeger. Behalve dat ze elkaar nog amper wat te zeggen hebben, totdat ze een andere student zien spijbelen en hem volgen naar de plaats delict van zijn eigen moord. Hun dag verandert van saai in dodelijk. En het wordt nog erger als blijkt dat ze allemaal een connectie met de dode student hebben. En ze verbergen allemaal iets. Was hun toevallige hereniging misschien toch niet zo toevallig?

Wie is Adam Westerman?

Nog bij Best of YA books verschijnt er een boek voor de fans van Boy 7. Henk Hardeman schreef eerder ook al Hoe ik mijn vader redde en heel wat kinderboeken. Dit is zijn Young Adult debuut.

Wie is Adam Westerman? - nieuwe boeken november

Als Adam Westerman bijkomt in het ziekenhuis, heeft hij geen idee wat er gebeurd is. Zijn zus Lotte geeft hem raadselachtige hints en zijn vader verzwijgt alles liever. Alleen zijn beste vriend Harm helpt Adam bij zijn zoektocht naar de waarheid. Maar wie kan hij vertrouwen? Een bezoek aan een verlaten flat en een herdenkingspagina op Facebook roepen herinneringen op die Adam onmogelijk kan hebben. Maar van wie zijn die herinneringen dan? En wie is Adam Westerman?

Als doden slapen

Bij Hamley Books verschijnt op het einde van de maand het langverwachte derde deel in de Dodenreeks van Mel Hartman! Na Als doden dromen en Als doden spreken komt Als doden slapen in november uit.

Als Doden Slapen

April Charles is nog niet bekomen van haar vorige avontuur of er wordt haar weer om hulp gevraagd. Dit keer door niemand minder dan Hecate, een hogere elf. Hecate heeft verontrustend nieuws: van de groep miljardairs die van Terr een pretpark voor volwassenen wilde maken, is er één ontsnapt, die nog duisterdere plannen lijkt te hebben. April heeft haar geliefden eindelijk opgebiecht dat ze geen mens is en neemt hen mee naar de droomwereld, in de hoop dat ze haar dan beter zullen gaan begrijpen. Samen met haar vrienden gaat April op onderzoek uit, terwijl ze ondertussen nog steeds vecht met haar persoonlijke demonen. Zal April haar geliefde droomwereld en haar relatie kunnen redden zonder zichzelf te verliezen?

Bloed

Goed nieuws voor de fans van Holly Black: de vertaling van het tweede deel in de Faerie-trilogie verschijnt namelijk komende maand bij uitgeverij Boekerij nadat in augustus het eerste deel Water verscheen. De eerste druk wordt ook weer een limited edition, dit keer met rood op de snee.

Bloed

De zeventienjarige Valerie is haar leven zat en besluit van huis weg te lopen naar New York. Daar kan ze ontsnappen aan haar verleden en het leven dat haar heeft verraden. Vol hoop op een betere toekomst en met een nieuwe identiteit voegt ze zich bij een groep krakers die zich in het ondergrondse metrostelsel hebben verscholen.

Maar Vals nieuwe vrienden hebben iets magisch. Wanneer een van hen haar weet over te halen om de schuilplaats van een mysterieus schepsel op te sporen, komt ze achter hun ware gezicht. Val zal verscheurd -worden tussen haar gloednieuwe affectie voor het eervolle wezen waarop ze moest jagen en haar angst voor de monsters waar haar vrienden langzaam in veranderen.

Nieuwe horizon

Zin in een portie dystopie? Dan zit je goed met deze verhalenbundel van Dutch Venture Publishing. Je vindt er onder andere verhalen in van Vanessa Gerrits, die onder andere de Vleugels-trilogie en Vivian van Leeuwen, die op haar boekenblog The Book Review artikels en recensies schrijft.

Nieuwe horizon

Een bundel met verhalen van oude rotten in het vak en nieuwkomers, allemaal met een futuristisch tintje en geschreven voor young adults.

Wat als je voor elk klein vergrijp al de doodstraf zou krijgen, het concept reality TV iets te ver door zou schieten naar een dystopie, of je genen verregaand gemanipuleerd zouden worden? In deze verhalen word je door ruimteprinsessen meegenomen naar de sterren, worden er handelsoorlogen uitgevochten, wagen mensen het om hun veilige wereld te verlaten en winnen ze ondanks barre omstandigheden elkaars hart.

Durf jij voorbij de nieuwe horizon te kijken?

Oculta

Vanaf komende maand vind je Oculta in de boekhandel, het vervolg op Nocturna, van Maya Motayne. Overigens zal er later ook nog een derde deel verschijnen in de serie.

Oculta

Nadat ze Castallan hebben gered, hebben Alfie en Finn elkaar maanden niet gezien. Alfie bereidt zich voor op zijn rol als erfgenaam en op een internationale Vredesconferentie, terwijl Finn rondreist en geniet van haar vrijheid.
Dan wordt Finn leider van een machtige Castallaanse misdaadfamilie en moet ze de legendarische Oculta-competitie organiseren, en ontdekt Alfie dat het syndicaat dat verantwoordelijk is voor de moord op zijn broer terug is en de conferentie als doelwit heeft.
Finn en Alfie zullen opnieuw moeten samenwerken om hun vijanden te stoppen en een nieuwe oorlog te voorkomen.

Een eed zo duivels

Na Een vloek zo eenzaam en Een hart zo vurig verschijnt in november bij Blossom Books de vertaling van het slotdeel in de Vervloekt-serie.

Een eed zo duivels

Brigid Kemmerer overtuigde YA-liefhebbers met ‘Een vloek zo eenzaam’ en was in een klap niet meer weg te denken uit het rijtje met populaire fantasyauteurs. Met dit laatste deel rondt ze de trilogie over Rhen, Harper, Grey en Lia Mara op magische wijze af. Extra juicy is dat de vier personages die in de eerdere boeken een eigen stem kregen, in dit laatste deel lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Wie zal er zegevieren?

Grace and glory

Er verschijnt komende maand nog een limited edition, namelijk Grace and glory: het derde deel in de Harbinger-serie van Jennifer L. Armentrout!

Grace and Glory

Trinity heeft de strijd en haar beschermer verloren. Zelfs met demonen én wachters aan haar kant is het niet zeker dat ze de Harbinger kan verslaan. Lucifer terugbrengen op aarde om mee te vechten is een héél slecht idee, maar ze hebben geen keus: hij is de enige die machtig genoeg is. Naarmate Trinity en Zayne een gevaarlijk bondgenootschap aangaan en Lucifer de hel laat losbarsten op aarde, dreigt de Apocalyps. Of ze nu winnen of verliezen, één ding is zeker: niets zal ooit nog hetzelfde zijn.

Naar welke young adult boeken die in november in de boekhandel te vinden zijn kijk jij het meeste uit?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.