Logo-youngadults-site

Spannende boeken om rond Halloween te lezen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Nog op zoek naar spannende boeken om deze week tijdens Halloween te lezen? Zoek niet verder: ontdek de leukste en spannendste Young Adult boeken in dit artikel.

Verlaten huis

Een onderwerp dat vaak terugkomt in spannende Young Adult boeken is een groepje vrienden die naar een verlaten huis gaan. Denk maar aan het horrorverhaal Het huis zonder einde van Daniëlle Bakhuis over een groep vrienden die naar een verlaten huis gaan, waar ze dingen beginnen te zien de er niet zijn. Ook het onlangs verschenen Lock down past goed in dit thema. Daarin huren ze een boerderij af om zich te foucssen op hun examens. Tot slot is er van eigen bodem ook In het duister van Tamara Arts waarin vijf vrienden hun zomervakantie doorbrengen in de Ardennen.

Op onderzoek uit

Mag het verhaal toch iets minder eng zijn? Dan zijn er natuurlijk ook nog spannende young adult thrillers waarin het hoofdpersonage zelf op zoek gaat naar de dader. Zo is er bijvoorbeeld Dit is ons verhaal over Kate die een bijbaantje krijgt bij een assistent-officier van justitie en besluit om zelf mee een moordmysterie op te lossen. Ook Pippa gaat in Moordgids voor lieve meisjes op zoek naar een moordenaar in haar profielwerkstuk. In Twee kunnen een geheim bewaren gaan Ellery en Malcolm op onderzoek uit na een onrustwekkende verdwijning.

Engelse boeken

Uiteraard zijn er ook heel wat Engelse boeken die de moeite waard zijn om te lezen! Alleen al voor de cover zou je The Bone Houses moeten lezen in deze periode van het jaar. Ook House of Salt and Sorrows past in dit rijtje. Het gaat over Annaleigh die spookachtige visioenen krijgt over de dood van haar zussen. Daarnaast hebben we ook nog Cemetery Boys: een boek geschreven door Aiden Thomas over Yadriel die een geest heeft opgeroepen, maar hem niet kwijt geraakt.

Voor meer tips kan je ook terecht in ons eerder artikel over Halloween boeken.

Welke boeken ga jij rond Halloween lezen?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.