De spannendste Halloweenboeken in tijden van Corona

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

De afgelopen maanden willen we het liefst ontsnappen aan de werkelijkheid, want het is momenteel geen fijne tijd om in te leven. Corona, of je het nu wilt of niet, achtervolgt je. Ook de dagen waar we normaal gesproken zo naar uitkeken, brengt toch (bij de meesten) een licht depressief gevoel naar boven. Spannende, griezelige dagen zoals Halloween, kunnen we niet vieren. We kunnen niet naar een feestje in de kroeg of bij iemand thuis een verkleedavondje houden en met vrienden of vriendinnen enge films kijken. De enige oplossing? De achtervolging van Corona te slim af te zijn door je te ‘verstoppen’ in een boek. Daarom heb ik samen met het Young Adults team gebrainstormd welke boeken nu echt Halloweenproof zijn. Welke verhaal geeft jou de kriebels en is je absolute Halloweenfavoriet?

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine – Ransom Riggs
Voor iedereen die De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine nog niet, kent even een korte uitleg. Na het overlijden van zijn opa gaat Jacob naar Schotland en vindt daar een huis vol met kinderen met buitengewone gaven. Ik vind het heerlijk om dit boek rond Halloween te lezen, omdat het toch wel een beetje creepy is met alle foto’s die in het boek staan.

Onbreekbaar – Kami Garcia
Onbreekbaar gaat over Kennedy die nooit in geesten geloofde. Totdat ze zag dat haar moeder er door een vermoord werd. Toen ik Onbreekbaar las, had ik echt een beetje de kriebels. Naast dat ik lichtelijke ghostbuster vibes kreeg van het boek, is deze paranormale YA perfect voor een spooky dag.

Harry Potter – J.K. Rowling
Zeg je Halloween, dan zeg ik Harry Potter. Vooral het eerste deel uit deze zevendelige-serie vind ik heerlijk om rond Halloween te herlezen. In Harry Potter en de steen der wijzen wordt je namelijk voor het eerst meegenomen in de wereld van tovenaars en heksen. Daarnaast maak je kennis met verschillende geesten.

Koninginnen – Kendare Blake
Bij Halloween denk ik ook aan heksen. En als ik aan heksen denk in een spannend boek, dan denk ik aan Koninginnen. . In dit boek staan drie heksen centraal, met ieder hun eigen krachten. Maar eentje kan er maar op de troon komen. Ik moet toegeven dat dit duidelijk het begin is van een serie (Three Dark Crowns), de opbouw is wel wat traag. Maar dat einde is geweldig.

Hazelwoud – Melissa Albert
Heeft Hazelwoud nog uitleg nodig? Want dit boek is het meest duistere sprookje dat ik ken. Vergeet alles wat je weet over de Disney-sprookjes en kom in het Hinterland als je durft.

Je hebt een nieuwe volger – Chinouk Thijssen
Tijdens Halloween wil ik maar een ding, een spannend boek lezen. Net nieuw is Je hebt een nieuwe volger van Chinouk Thijssen. Een boek waar ik al kippenvel van krijg wanneer ik de achterflap lees. De eerdere boeken van Chinouk Thijssen waren zo spannend dat Je hebt een nieuwe volger daar wel aan moet kunnen tippen. Een tip voor als je een boek in een ruk wilt uitlezen.

Clownsnacht – Danielle Bakhuis
Als jij aan Halloween denkt denk je dan ook aan de horrorclown van IT? Ik geef toe, ik vond IT helemaal niet zo heel eng. Clownsnacht van Danielle Bakhuis daarintegen lijkt mij griezelig goed. Deze thriller komt dan ook op mijn lijstje die ik wil lezen voor Halloween.

Anna Dressed in blood – Kendare Blake
Nog een boek van Kendare Blake, ja dat klopt. Anna dressed in blood is namelijk ook perfect voor deze tijd van het jaar. Als je de cover alleen al bekijkt ziet het er geweldig uit. Een zin zegt voor mij al genoeg “Hij doodt de doden” alleen daarom zou ik deze al gaan lezen.

Een vloek zo eenzaam – Brigid Kemmerer
Kennen jullie deze duistere hervertelling van Belle en het Beest al? Hoofdpersoon Rhen beleeft keer op keer dezelfde herfst, totdat hij het meisje ontmoet die de vloek kan opheven. Maar als zij niet gevonden wordt, vermoord Rhen iedereen. Het is duister maar ik hou ervan. Een vloek zo eenzaam verschijnt ook nog rond Halloween. Heb jij deze al besteld?

Een huis zonder einde – Danielle Bakhuis
Een huis zonder einde is (ook) net verschenen en staat al een tijdje op mijn lijstje. Als je alleen die cover al ziet, daar krijg ik kippenvel van. Het verhaal gaat over een spookhuis waar Samira en haar vrienden toegang tot krijgen. Betreden op eigen risico. Iselle heeft het boek overigens al gelezen en heeft die onderhuidse spanning gevoelt! Ze geeft het verhaal vijf sterren.

Seizoen van de heks –Sarah Rees Brennan
Wie kent er The chilling adventures of Sabrina nou niet? Deze serie is immers populair op Netflix. Maar wist je ook dat deze gebaseerd zijn op de boeken van Sarah Rees Brennan? Alleen hierom heeft Seizoen van de heks geen uitleg meer nodig.

Room service – Maren Stoffels
Zijn jullie bekend met de thrillers van Maren Stoffels? Net als Danielle Bakhuis en Chinouk Thijssen is zij enorm goed in haar lezers bang maken met haar spannende verhalen. Room Service is daarom echt een aanrader om tijdens Halloween te lezen.

[Bron: Young Adults Bol.com]

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Jaike van den Burgh

Jaike van den Burgh

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Het zinderende vervolg van Heks van vuur en oorlog is nu uit! De jonge heks Lara Polaris komt voor nieuwe uitdagingen te staan als zij de rol van rebellenleider op zich moet nemen. Klik op onderstaande knop.

Of bestel hem bij je favoriete boekhandel!

Volg ons

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “De spannendste Halloweenboeken in tijden van Corona

  1. […] Voor meer tips kan je ook terecht in ons eerder artikel over Halloween boeken. […]

Geef een antwoord

Join us

Get your account today