Logo-youngadults-site

American Royals Majesteit, Katharine McGee

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
American Royals Majesteit

Eindelijk kon ik beginnen aan American Royals Majesteit, het tweede deel van de American-Royals serie. Nadat ik begin dit jaar het eerste deel dicht-sloeg wist ik meteen dat ik ook deel twee moest lezen. Wat een heerlijk verhaal bracht Katharine McGee. Liefde, drama, verboden liefdes, jaloezie en royals, dat klinkt toch goed? Vol verwachting begon ik zo snel mogelijk aan deel twee en voelde ik me al snel weer thuis in het Amerika waar een koningshuis aan de macht is, en dan niet met een koning, maar met een koningin.

DE COVER

Op de cover zien we een stralende koningin. Haar prachtige tiara en de parels om haar nek stralen klasse uit. De zonnebril die ze draagt en de gave oorbellen geven het geheel een stylish tintje. Dit is geen klassieke koningin zoals we gewend zijn, maar hoe is ze dan wel? De cover zorgt er voor dat je graag meer wil weten over deze vrouw.

AMERICAN ROYALS

American Royals Majesteit gaat verder waar deel één nog al schokkend eindigt. Beatrice wordt plotsklaps koningin en wordt geacht te trouwen met een man die ze nauwelijks kent. Haar zus Sam is geheel verontwaardigd te zien dat de man die ze leuk vindt gaat trouwen met haar zus. Nina ziet hoe Daphne prins Jefferson om haar vingers windt en het verhaal laat ons dan ook achter met talloze vragen. Deel twee zuigt ons meteen in het vervolg, Beatrice rouwt om haar vader en weet niet waar ze goed aan doet. Prinses Samantha doet dwars en zoekt een manier om Teddy jaloers te maken. Ook Nina probeert haar leven op te pakken na de breuk met Jefferson en zondert zich af van het koningshuis. En hoe het voor Daphne allemaal voor de wind lijkt te gaan zal ook zij voor verrassingen te komen staan.

PERSONAGES

American Royals is enorm verslavend en dat komt mede door de sterk neergezette personages. McGee heeft ervoor gezorgd dat ze allemaal van elkaar verschillen en weet dat voelbaar neer te zetten. Koningin Beatrice is een sterke vrouw, die wil opkomen voor haar rechten, maar daarentegen ook enorm onzeker kan zijn en kan twijfelen aan zichzelf. Haar zus Samantha is het tegenovergestelde en ze houdt wel van een feestje. Haar kan het niks schelen wat een ander van haar vindt en doet niet altijd wat er van haar als prinses verwacht wordt. Ze heeft het gevoel een soort reserve te zijn, en dat is door de schrijfster met kleine details goed neergezet. Prins Jefferson is een knappe prins, de droom van vele vrouwen in zijn land. Nina, de beste vriendin van Sam heeft het karakter van een slimme meid die voor haarzelf kiest. Na haar relatie met Jefferson, die door de media uitgebreid behandeld is, wil ze voor zichzelf kiezen. Ze stort zich op haar opleiding en houdt bewust wat afstand van het koningshuis.

SCHRIJFSTIJL

Doordat American Royals Majesteit geschreven is vanuit verschillende perspectieven leest dit boek zeer vlot. De perspectieven van Beatrice, Sam, Nina en Daphne zijn zo verschillend van aard dat je na ieder hoofdstuk echt nog even door moet lezen. Elke keer lees je weer meer over het verhaal en ben je zo nieuwsgierig hoe het verder zal gaan dat je blijft lezen. Door gebruik te maken van verschillende perspectieven wordt het verhaal aan alle kanten belicht en dat geeft je een inkijkje in het leven van de hoofd personages. De dialogen en de levendig omschreven situaties en personages zorgen ervoor dat je je onderdeel van het boek voelt en de vlotte schrijfstijl van Katharine McGee zorgt er voor dat je door het boek vliegt. Door de voelbare emoties komt het verhaal dicht bij en wil je alleen maar meer lezen. Het is dan ook echt jammer wanneer je er achter komt dat je op de laatste bladzijde bent belandt.

CONCLUSIE

Van mij krijgt American Royals majesteit vijf sterren. Wat een heerlijk boek is dit. Alleen maar genieten van een heerlijk liefdesverhaal, vol met emoties, jaloezie en vriendschap. Als je in bent voor een goede portie drama dan is dit boek een aanrader. De vlotte schrijfstijl en de sterke personages zorgen ervoor dat dit al vanaf de eerste bladzijde tot het eind genieten is. Het voelt alsof je kijkt naar je lievelingsserie en niet meer kan stoppen met lezen. En ja, aan het eind van het boek blijf je nog zitten met een aantal vraagtekens, want hoe gaat het nu verder met Beatrice, Sam, Nina en Daphne? Hopelijk lezen we dat ooit nog in deel drie!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Auteur foto

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.