Logo-youngadults-site

Vijf boekenseries om in één ruk uit te lezen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Soms heb je gewoon zin om in een boekenwereld te duiken en daar voorlopig niet meer uit te komen. Wanneer je er echt goed in zat en het boek dan uit hebt, is het moeilijk om te bedenken wat je daarna gaat lezen. Ten minste, dat heb ik. Dan is het heerlijk als je gelijk met het volgende deel van de serie door kunt gaat en wat langer in het universum van dat boek kan blijven. Je weet dan dat je er voorlopig nog niet weg hoeft, omdat de rest van de serie nog op je ligt te wachten. Het beste is, wanneer de serie ook echt al af geschreven is en je dus niet eeuwen hoeft te wachten op de vervolgdelen. Hieronder volgt een lijstje met boekenseries om in één ruk uit te lezen.

De Edelsteentrilogie (Robijnrood, Saffierblauw en Smaragdgroen)

Dit is één van mijn persoonlijke favorieten. De boeken lezen erg vlot en zijn vrij luchtig geschreven. De serie volgt Gwendolyn, een meisje dat het tijdreis-gen geërfd heeft. Dit zorgt ervoor dat ze door de tijd kan reizen. Ze kan alleen niet helemaal kiezen waar ze heen gaat en het blijkt niet zo leuk te zijn als het klinkt. Zo komt ze bijvoorbeeld per ongeluk terecht in het Londen van 100 jaar geleden. Er is een speciaal hoofdkwartier dat ervoor zorgt dat ze geen ongecontroleerde tijdssprongen maakt en dat uitkiest waar ze heen gaat. Vaak naar een saaie kelder waar ze huiswerk moet zitten maken. Er is wel een pluspunt, ze ontmoet de knappe Gideon. Is het wel zo handig om door de eeuwen heen verliefd te worden?

De Hongerspelen-trilogie

Deze serie heb ik zelf binnen een paar dagen helemaal uitgelezen. Ik kan je vertellen, ik was blij dat alle delen er al waren toen ik begon met lezen, want ik zou niet weten hoe ik het wachten op een nieuw deel had moeten overleven. Ik kon steeds niet wachten om verder te lezen.
Katniss woont in district 12 in Panem. Elk jaar worden er 2 kinderen uit elk district gekozen om tegen elkaar te vechten in een arena, tot er één iemand overwint. Wanneer Katniss’ zusje gekozen wordt om mee te doen, neemt ze haar plaats in terwijl ze weet dat de kans dat ze het overleeft erg klein is. Toch wil Katniss er alles aan doen om levend de arena uit te komen.

De Lunar Chronicles

Ik heb deze serie onlangs uitgelezen. Toen ik was begonnen met deze serie waren nog niet alle delen uitgekomen en moest ik steeds wachten en uiteindelijk had ik het laatste deel nooit meer gelezen. Tot ik kort geleden nog steeds aan de serie dacht en deze toch besloot uit te lezen. Daar heb ik zeker geen spijt van gehad, want het is wat mij betreft een geweldige serie. Nu alle boeken uit zijn kun je deze ook heerlijk in één keer weglezen.
In een futuristisch New-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en wordt hierdoor minder goed behandeld. Ze woont bij haar valse stiefmoeder. Cinder is losjes gebaseerd op Cinderella. Gedurende de boekenreeks maak je kennis met meerdere personages die gebaseerd zijn op karakters uit sprookjes.

De Selectie serie

Deze serie is heerlijk om jezelf even in te verliezen. Het is niet te moeilijk om te lezen en je gaat er zo doorheen. Op sommige momenten voelt het misschien wat simpel aan, maar er worden ook belangrijke kwesties in behandeld zoals de verschillende rangen waarin de samenleving in verdeeld is, waardoor niet iedereen gelijk is.
Het verhaal gaat over America, een meisje dat meedoet aan de selectie. Samen met 34 andere meisjes strijdt ze om het hart van kroonprins Maxon. De winnaar van de selectie zal met hem trouwen. In eerste instantie wil America niet meedoen, maar toch komt ze in het paleis terecht. Gedurende haar verblijf ontdekt ze verschillende dingen die anders zijn dan ze verwacht had.

Academicus Vampyrus

Academicus Vampyrus is een zesdelige spanende boekenserie. De serie volgt Rose, een dhampier, die haar beste vriendin vampier prinses Lissa probeert te beschermen tegen Strigoi, (gevaarlijke vampiers). In het eerste boek gaan ze terug naar een speciale school, waar Rose leert hoe ze Lissa het beste kan beschermen. De serie volgt hun leven, terwijl ze worstelen met het kwaad, verboden liefdes en vriendschap.

Is er een serie die je nog mist op dit lijstje die jij in één ruk uitgelezen hebt en ook graag aan anderen wil aanraden? Ik ben benieuwd. Laat het ons weten in de reacties!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Louise Rademaker

Louise Rademaker

Louise Rademaker (26) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.