Familie liegt nooit – Karen M. McManus

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Familie liegt nooit van Karen McManus

‘ “Familie gaat voor, altijd.” ‘

Sinds de lockdown wil het lezen niet zo lukken… Niet zo lukken, omdat ik de rust niet kan vinden om een boek te lezen. Twee kleine kinderen continu om je heen én thuiswerken is gewoon geen goede combinatie. En dát is een understatement.
Gelukkig ben ik sinds de kerst vrij en ging het lezen ineens heel vlot. Ineens was ‘Familie liegt nooit – Karen M. McManus’ uit. En nu zit ik hier. Met een laptop op schoot. Een verhaal te typen… Om jullie te vertellen wat ik van dit boek vond. Dat kan ik, in één woord: fantastisch! Máár ik vind het ook wel leuk om daar een toelichting bij te geven. So here we go.

‘De geheimen van de familie Story hebben iets gevaarlijks én iets verleidelijks: ze kronkelen zich zo diep je hart en je ziel in dat het idee ze te moeten prijsgeven voelt alsof je een deel van jezelf weggeeft.’

 ‘Familie liegt nooit’ is dus in één woord fantastisch. Het was voor mij mijn eerste kennismaking met Karen M. McManus en ik snap niet waarom ik niet eerder een boek van haar gelezen heb. Haar schrijfstijl is vlot en daardoor zit je meteen in het verhaal. Een verhaal met een groot mysterie, want welk geheim draagt de familie Story met zich mee?
Karen M. McManus wisselt per hoofdstuk van vertelperspectief. Er wordt afgewisseld tussen Milly, Aubrey, Jonah én Allison (in 1996) en dit zorgt ervoor dat je de hoofdpersonages goed leert kennen. Het onderscheid tussen de personages is ook echt goed gedaan. Ieder personage heeft zijn/haar eigen karaktereigenschappen. En sommigen zijn heerlijk bijdehand. Zo kon ik soms heel erg genieten van de uitspraken van Milly.

‘ “Ik had gedacht dat je eruit zou zien zoals je praat…” Ik ben niet van plan te happen en te vragen wat ze daar precies mee bedoelt, maar ze is niet meer te stoppen. “Als een tuinkabouter met constipatie.” ’

Ik bedoel: dát is toch gewoon hilarisch? Ik vond het in ieder geval érg grappig. Én stiekem nog steeds. Het verhaal wordt heel beeldend verteld, waardoor je het echt zo voor je ziet. Bijna iedereen weet wel wat er bedoeld wordt met: ‘Draco Malfidus-blond haar’. Toch?
Dit was trouwens het moment waarop ik mijn e-reader een knuffel gaf, want een boek dat refereert naar Harry Potter krijgt van mij gewoon een knuffel. En dit was overigens niet het enige moment waarop ik mijn e-reader wilde knuffelen. Nee, nee. Er was nog een knuffelmoment: het moment dat het nummer ‘Africa – Toto’ langskwam… Zucht. Zo’n mooi nummer… Maar ik dwaal nu af. Sorry.

Gaande het verhaal wordt het mysterie stukje bij beetje ontrafeld en gaan puzzelstukjes in elkaar vallen. Het verhaal is daardoor onwijs spannend. Spannend waardoor je tijdens het lezen echt adrenaline aanmaakt. Je wilt gewoon weten hoe het verhaal afloopt en je sprint door de pagina’s heen. Ik kon het boek op een gegeven moment ook niet meer wegleggen en wilde de laatste 100 pagina’s aan één stuk doorlezen. En toen, toen kwam die plottwist. Eentje waardoor ik niet meteen kon slapen, maar alles ging overdenken. Overdenken, omdat ik nog vraagtekens had. Een heerlijk boek. Een heerlijk boek dat van mij 4 sterren krijgt.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Iselle Koopmans

Iselle Koopmans

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Familie liegt nooit – Karen M. McManus

  1. […] Karen McManus verscheen eerder onder andere al Een van ons liegt, Twee kunnen een geheim bewaren en Familie liegt nooit. Nu komt ze met een nieuw boek. Twee van haar vorige boeken worden daarnaast afgeprijsd naar […]

Geef een antwoord

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.