Recensie: Als doden spreken – Mel Hartman

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Het is al een tijdje geleden dat dit boek uitkwam, maar Mel Hartman heeft van het tweede deel in ‘De Dodenreeks’ weer een prachtig verhaal gemaakt. Hoofdpersoon April Charles had het net weer rustig, wanneer er in haar leven nieuwe problemen ontstaan.
Een journaliste Annie Hemmings heeft ontdekt dat April geen mens is en wil nog meer bewijs bij elkaar zien te sprokkelen door een vriendin van April in gevaar te brengen. Door al deze gebeurtenissen dient April haar gave vaker en vaker te gebruiken, maar of dat goed voor haarzelf is?

Vervolg op ‘Als doden dromen’

‘Als doden spreken’ is het vervolg op het boek ‘Als doden dromen’. De twee verhalen lopen vlekkeloos in elkaar over. Nadat je het eerste deel hebt uitgelezen, wil je gelijk door in de tweede en met deze overstap kan dat makkelijk!
‘Als doden dromen’ en ‘Als doden spreken’ zijn op dezelfde fijne manier geschreven en veel personages komen overeen en zijn mee overgestapt naar het tweede boek. Dat is heel fijn, want dan zit je al een beetje in het verhaal doordat je weet wie er in voorkomen en welke personaliteiten die personen hebben. Ook de nieuwe personages zijn leuk om over te lezen. De diversiteit in het boek is hoog. Dit vind ik vooral een erg positief punt, omdat dit in veel boeken mist.

Schrijfstijl

Zoals hierboven al is benoemd, is het boek op een toegankelijke en fijne manier geschreven. In een verhaal dat zich niet in deze wereld afspeelt, maar in een andere is het al snel mogelijk dat de nieuwe dingen slecht of lastig uitgelegd worden. Bij ‘Als doden spreken’ is dit niet zo! In het eerste deel van de serie heeft de lezer al kennisgemaakt met Terr, maar ook in het tweede deel komen we nieuwe plaatsen en personages tegen die door Mel Hartman erg goed beschreven worden. Het boek leest daarnaast gemakkelijk weg en je bent al snel uren kwijt als je eenmaal in het verhaal zit.

Spanning en humor

In het verhaal is een goede combinatie van humor en spanning te vinden. Over het algemeen is het vooral spannend. April Charles maakt een hoop minder leuke dingen mee en moet daar maar mee zien te dealen. De humor in het boek maakt het verhaal wat luchtiger en laat je zelfs op de spannende momenten glimlachen. Een goede combinatie dus!

Als doden spreken’ is een must-read als je van een dystopie houdt. Het boek is uniek in zijn soort en leest snel weg. De stijl waarin het boek is geschreven is toegankelijk en makkelijk te begrijpen. De personages zijn divers en toegankelijk en nemen je mee in een wereld waar spanning, humor en vooral ook vriendschap bij elkaar komen! Ik geef ‘Als doden spreken’ 4  van de 5 sterren!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Marit Nekeman

Marit Nekeman

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een antwoord

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.