Tips om de lockdown te overleven

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Herinner je je nog maart 2020? Ja, inderdaad, die maanden dat we niemand mochten zien, dat we niets mochten doen, alleen maar thuis zitten en buiten sporten. Het is weer zo ver. Corona is back (of is het nooit weg geweest?) en dus is de lockdown ook terug. Zowel in Nederland als in België is er een lockdown. Wat die precies in houdt, verschilt voor de beide landen een beetje. Wat wel hetzelfde blijft zijn deze tips voor jou om de lockdown te overleven!

Decoreren van je huis

Ik weet het, het is nog lang voor het Kerstmis is. Maar is het ooit té vroeg om te beginnen met je huis gezellig te maken? Dacht het niet!

Om een echte kerstboom in huis te halen is het wel wat te vroeg, die overleeft het waarschijnlijk niet tot Kerstmis zelf… Maar je plastieken kerstboom kan je al van onder het stof uithalen en mooi decoreren. Laat je vooral gaan, want nu we met z’n allen binnenzitten is gezelligheid toch iets dat het een beetje aangenamer maakt!

Wist je trouwens dat het bewezen is dat als je nu al je kerstboom zet, je gelukkiger zou worden? Dat blijkt uit een onderzoek van The Journal of Environmental Psychology. Als dat niet mooi meegenomen is!

Lekker kokerellen

Om in het kerstthema te blijven… Je hebt nog een zestal weken om je kerstmenu op punt te stellen! Beter dat je die zes weken dus nuttig besteedt in de keuken en gaat experimenteren met al dat lekker eten. Zo kan je op kerstavond zelf een verbluffend lekker menu tevoorschijn toveren. En je gezinsleden zullen ook wel blij zijn dat jij je bezig houdt met kokerellen, zo hebben zij namelijk elke dag een heerlijke maaltijd.

Netflixen

Je kan natuurlijk in de kerstsfeer blijven als je lekker gaat chillen met een filmpje erbij. Hier vind je alvast een lijstje met kerstfilms die we nog mogen verwachten op Netflix.

Als je liever wat weggaat van die kerstsfeer, dan kan je altijd kiezen voor een leuke Young Adult film op Netflix. Lees hier welke Young Adult films wij aanraden. En anders kan je natuurlijk nog altijd een van de vele series bingewatchen.

Als je onze vorige tip ten harte hebt genomen, kan je nog een lekkere kop chocolademelk maken na het koken. Zo kan je op het einde van de avond op de bank neerploffen, voetjes omhoog en genieten van een film of serie met die overheerlijke kop chocolademelk!

Lezen

Natuurlijk is lezen iets dat je altijd kan doen. Aangezien er op deze website een heleboel boeken worden gerecenseerd, is het niet meer dan logisch dat dit één van mijn tips is. Er is waarschijnlijk wel een boek dat je op je to-read lijstje hebt staan, maar waar je niet aan toe komt door al het werk dat je te doen hebt. Dan is het nu een uitstekende kans om weer wat tot rust te komen en eens een boek te lezen.

Virtueel afspreken

Videobellen is natuurlijk niet hetzelfde als afspreken met je vrienden in real life. Maar met elkaar kunnen praten is beter dan helemaal geen contact, right? Wat dacht je ervan om elke week op hetzelfde moment een videobelmoment in te plannen met je vrienden?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (26) komt uit een stadje in België. Momenteel studeert ze lerarenopleiding secundair onderwijs in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Heb je het al gehoord? De Ash Princess-serie van Laura Sebastian wordt toch nog afgemaakt in het Nederlands! Wil jij een exemplaar kopen plus originele boekenlegger en artwork-kaart? Klik op onderstaande knop.

Of bestel hem bij je favoriete boekhandel!

Volg ons

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een antwoord

Join us

Get your account today