Logo-youngadults-site

De beste Young Adult films op Netflix

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Op Netflix zijn er heel wat films te vinden in het Young Adult genre. Vandaag zetten we enkele films die het kijken waard zijn op een rijtje.

To All The Boys I’ve Loved Before: P.S. I Still Love You (2020)

To All The Boys I've loved before: P.S. I Still Love You

Dit vervolg op To All The Boys I’ve Loved Before kwam in februari op Netflix. De films zijn gebaseerd op de gelijknamige boeken van Jenny Han. De eerste film gaat over Lara Jean die vijf liefdesbrieven had geschreven, maar die ze nooit wilde versturen… tot ze dan opeens toch verstuurd worden.

Sierra Burgess Is A Loser (2018)

Sierra Burgess Is A Loser young adult film

Sierra is een intelligente middelbare scholier. Ze is niet bepaald het mooiste meisje en heeft het niet makkelijk. Dan verwisselt ze van identiteit en belandt ze in een onverwachte romance. De populaire Veronica zorgt ervoor dat James het nummer krijgt van Sierra, maar James denkt dat hij chat met Veronica in plaats van met Sierra. Ze zal de hulp nodig hebben van Veronica om een relatie te krijgen met James.

Dumplin’ (2018)

Dumplin' (2018) Young Adult Film

Dumplin, gebaseerd op het gelijknamige boek, gaat over de openhartige, mollige Willowdean die door haar moeder Dumplin’ wordt genoemd. Will probeert de opmerkingen over haar gewicht te negeren en bij wijze van protest neemt ze deel aan één van de schoonheidswedstrijden van haar moeder. Daardoor volgen ook andere deelnemers haar voorbeeld.

The Kissing Booth (2018)

17 Facts About "The Kissing Booth" Every Fan Needs to Know

Elle Evans is een populair meisje, maar ze heeft nog nooit gekust met een jongen. Tijdens carnaval komt ze opeens bij een attractie terecht die ‘kissing booth’ heet. Daar staat ze oog in oog met de jongen waar ze al lang verliefd op is, namelijk de broer van haar beste vriend. Ze breekt daar echter een regel mee uit het vriendschapspact dat ze met haar beste vriend sloot. Volgt ze de regels of volgt ze haar hart? Ondertussen staat er ook al een vervolgfilm op Netflix én komt er nog een derde film aan.

All The Bright Places (2020)

All the Bright Places movie review (2020) | Roger Ebert

All The Bright Places – gebaseerd op Waar het licht is – gaat over Finch, die gefascineerd is door de dood, en Violet, die de dagen aftelt tot ze de stad waar ze opgroeide kan verlaten. Ze komen elkaar tegen op de rand van de hoge klokkentoren. Vanaf dat moment groeit er een vriendschap tussen de twee en leren ze elkaar steeds beter kennen.

Alex Strangelove (2018)

Alex Strangelove Young adult films

Alex Truelove heeft een vriendin genaamd Claire en een interessante toekomst. De eerste keer seks wilt hij met haar beleven. Dan verandert alles wanneer hij de homoseksuele Elliott ontmoet. Alex gaat op ontdekking en begint een zoektocht naar zijn seksuele identiteit.

The Half of It (2020)

The Half of It Young Adult films

De verlegen en introverte Ellie is een echte studiebol, maar ze zit krap bij kas. Wanneer ze te weten komt dat Paul verliefd is op Aster, besluit ze hem een handje te helpen door een liefdesbrief te schrijven in ruil voor geld. Tot ze dan opeens zelf verliefd wordt op het meisje waarnaar ze een liefdesbrief moet schrijven.

The Edge of Seventeen (2016)

The Edge of Seventeen Young Adult films

Nadine krijgt te maken met lastige perikelen uit de puberteit wanneer ze te horen krijgt dat haar oudere broer een relatie krijgt met haar beste vriendin. Ze voelt zich steeds eenzamer, tot een onverwachte vriendschap ervoor zorgt dat alles misschien toch niet zo erg hoeft te zijn.j

Every Day (2018)

Every Day

De zestienjarige Rhiannon leidt een typisch tienerleven. Wanneer haar vriendje Justin verward op school aankomt, besluit ze een dagje samen met hem te spijbelen. De dag daarna herinnert Justin er zich echter niets meer van. Het wordt nog vreemder wanneer onbekende mensen contact met Rhiannon opnemen. Ze heeft te maken met de mysterieuze A die elke dag een ander lichaam bewoont. Rhiannon en A voelen een onvergetelijke band en ze doen er alles aan om elkaar elke dag te zien. Ze voelen telkens meer en meer voor elkaar en dat eist zijn tol.

Let it Snow (2019)

Let It Snow | Officiële Netflix-site

Het is nooit te vroeg om een kerstfilm te kijken. Let it Snow – gebaseerd op het boek van John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle – gaat over een sneeuwstorm die een klein stadje treft op kerstavond. Dat heeft heel wat gevolgen voor de vriendschappen en de liefdeslevens van een groep jongeren.

Heb jij nog aanraders van Young Adult films op Netflix?

Bron: https://www.goodhousekeeping.com/life/entertainment/g26765931/best-teen-movies-on-netflix/

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.