Behind the scenes – May: uitgeverij, productenlijn en meer!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

type-writerDe afgelopen maanden ben ik heeeeeel hard aan het werk gegaan voor de website young-adults.nl, zoals je waarschijnlijk hebt gezien zijn er hier en daar wat vernieuwingen. Zo is het forum eindelijk in dezelfde stijl als de hoofdsite en de community. Daarnaast is de ster-rating terug en hebben de berichten op de frontpage eenzelfde lay-out. In deze Behind the Scene zal ik jullie het een en ander vertellen wat ik de afgelopen maand heb gedaan, want ik ben ook bezig geweest voor mijn nieuwe uitgeverij STORM PUBLISHERS en de YA Shop. 

STORM PUBLISHERS
Sommige van jullie wisten het wellicht al, andere nog niet. Ik ben bezig met het opzetten van een eigen young adult en new adult uitgeverij, waar boeken van Nederlandstalig schrijftalent worden uitgegeven. De website is nu bijna af en hieronder laat ik alvast een voorproefje zien:

storm-publsihers

Wat vinden jullie van de website?

The Next Entrepreneur
Ik doe met Storm Publishers mee aan The Next Entrepreneur. Hiermee kan ik een startkapitaal winnen om de uitgeverij een boost te geven en mooie boeken uit te geven, en gewoon zorgen dat iedereen te weten komt dat deze nieuwe uitgeverij bestaat. De kans om dit bedrag te winnen is natuurlijk erg klein, maar deze kans wordt vergroot wanneer ik zoveel mogelijk stemmen bijeen haal. Op dit moment heb ik bijna 500 stemmen, en sta ik vierde. Ik hoop met jullie hulp toch weer op de derde, of natuurlijk eerste plek te komen! Dus breng alsjeblieft je stem uit! Het is 1 klik en je kunt ook via verschillende apparaten stemmen, dus stem op school, op je werk, via je mobiel, thuis… laat je vrienden en familie stemmen. 1 appje in je groepschat of via whatsapp naar je telefoonlijst zou al enorm helpen – er zijn altijd mensen die toch even de moeite nemen om te stemmen 🙂 Je kunt hier stemmen, mocht je dit nog niet gedaan hebben.

De jongen uit het woudomslag-de-jongen-uit-het-woud-klein
Naast de bundels Dark Romance 3 en Dystopia 1, verschijnt deze zomer ook de eerste young adult roman bij Storm Publishers. Deze roman is geschreven door Jen Minkman, zij heeft al twee young adults bij een andere uitgeverij uitgebracht. Maar met dit prachtige en magische verhaal komt ze bij mijn uitgeverij. De omslag heb ik in mei ontworpen, en hoewel het iets heel anders is, hoop ik dat het zeker zal opvallen als die straks tussen de andere boeken in de boekwinkel zal liggen. 

Het verhaal
Julia knielde neer bij de roerloze gestalte en zag vol afgrijzen dat de linkerkant van zijn gezicht besmeurd was met bloed. Hij was met zijn hoofd op een puntige steen terecht gekomen. De hoofdwond zag er vreselijk uit.
‘Michael?’ fluisterde ze zachtjes. Ze legde een trillende hand op zijn voorhoofd. ‘Kun je me horen?’

Julia is al jaren verliefd op Michael, de knapste jongen van de school. Wanneer hij haar eindelijk ziet staan, zet hij haar na een paar afspraakjes op kille wijze aan de kant. 
Julia’s zomervakantie begint met een gebroken hart. Een paar dagen later krijgt Michael een motorongeluk en is hij door de klap compleet veranderd. Vanaf dat moment staat haar leven op zijn kop. Michael wil haar terug. Maar waarom is hij zo anders? En kan ze hem nu wél vertrouwen?

Eigen lijn producten via YA Shop
Naast Storm Publishers als uitgeverij ben ik ook bezig met het ontwerpen van een eigen lijn producten. Dit idee zit al in mijn hoofd sinds ik in 2011 begon met young-adults.nl, want ik dacht destijds dat dit een goed idee zou zijn om hiermee de website te promoten en te gebruiken als branding. Nu drie jaar verder is het idee nog steeds niet uit mijn hoofd weg te slaan en heb ik eindelijk de kans om toch mijn ideetjes uit te werken, ook al gaat het om kleine voorraden. Maar kopers van deze producten hebben dan wel een exclusief product in handen. Het eerste product wat ik zelf heb ontworpen is een IT-shirtje, zelf ben ik weg van dit soort shirtjes en draag ik ze graag. Dus nu ik mijn eigen lijn ontwerp, kan mijn geluk niet meer stuk. Hieronder vind je het eerste shirtje met de quote: You may call me Ms. Bookworm if you like. Het is lekker speels en een absolute musthave voor de echte boekenwormen onder ons. Ben jij dat? De shirtjes ga ik eind deze week bestellen, maar de voorraad is erg klein. Dus wil jij dat er een shirtje voor je wordt gereserveerd, bestel dan alvast je maat (we hebben S t/m XXL) via www.yashop.nl of stuur een mailtje naar ons info adres met je maat en adresgegevens. Wanneer het shirtje bij ons binnen is, krijg je een e-mail en kun je daarna betalen. 

you-may-call-me

Enne, wat vinden jullie van het shirtje? Zal je er 1 bestellen?

young-adults.nl
De website is nu zo’n beetje bijna af! De lay-out op de hoofdsite, de community en het forum is hetzelfde en ik ben hier wel tevreden over. Je kun de hoofdsite herkennen aan de kleuren hard roze en fel blauw, de community is donker blauw met fel groen en het forum heeft de kleuren donker paars en fel blauw gekregen.

Hoofdsite

hoofdsite

Community

community

Forum

forum

Sterren zijn terug!
Daarnaast is de ster-rating ook weer terug. Je kunt de boeken die je gelezen hebt en de films die je hebt gezien dus weer beoordelen met 1, 2, 3, 4, of 5 sterren en natuurlijk je mening/recensie in een reactie eronder plaatsen. De ster-rating vind je onder de titels van de boeken en films. Leuk om te weten: voorheen kon je alleen hele sterren geven, maar nu kun je ook halve sterren geven. Is het net geen 5, maar ook geen 4. Dan kun je nu dus 4.5 sterren geven. 

Lay-out frontpage
De lay-out op de frontpage is nu overal hetzelfde. De afbeeldingen zijn allen even groot en je kunt van elk bericht de eerste vier zinnen lezen. Via de knoppen LEES MEER of REACTIES ga je naar het bericht (of je kunt op de titel klikken).

In de afbeelding hieronder zie je de sterren en de lay-out van de berichten op de frontpages.

ster-rating

Dit is zo’n beetje waar ik de afgelopen maand hard aan heb gewerkt. Ik hoop dat jullie zo’n artikel als dit leuk vinden om te lezen. Dus laat dit vooral weten in een reactie hieronder. Tot volgende maand!

Liefs en groetjes, 

Natasja Storm

 

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

7 gedachten over “Behind the scenes – May: uitgeverij, productenlijn en meer!

 1. @Jacoline, ik ben er nog niet mee bezig, want ik moet eerst wat andere dingen af hebben, maar ik hoop wel binnenkort weer wat te organiseren 🙂
  @Kim, hahah geen idee, teveel energie denk ik 😛 maar ik vind het ook heeeeeel leuk om allemaal te doen.
  @Femke, Sanne en Lotte, superleukkkkk veel dank alvast!

 2. Iedereen bedankt voor de eerlijke reacties! Erg leuk om jullie meningen te lezen 🙂 en super dat jullie de moeite nemen om wat stemmen voor mij te werven, daar ben ik zo blij om! Heel erg bedankt!

 3. Supergaaf nieuws! Ook het shirtje vind ik ontwijs leuk, dus ik zal dan ook zeker zsm een bestelling plaatsen 🙂 Ga zo door, Natasja!

 4. Ik ga zoveel mogelijk stemmen! Dit is mijn favoriete website en hier voel ik me helemaal thuis!

 5. Super Natasja!
  Wist het allemaal wel, maar dit zo bij elkaar zien is gewoon wauw! Waar haal je de tijd en de inspiratie vandaan? Zo leuk om te lezen wat een drive je toch steeds hebt 🙂
  En natuurlijk ga ik ook nog even flink reclame voor je maken!

 6. Leuk artikel! ik zal proberen om zoveel mogelijk te stemmen!!

 7. Ik vond dit een super leuk artikel om te lezen. Ik zal inderdaad nog via mijn mobiel gaan stemmen en nog een paar mensen vragen te stemmen. En ik ben reuze benieuwd naar het boek van Jen Minkman en ik vind de cover onwijs aansprekend, ik zou hem zeker oppakken als ik hem in de boekenwinkel zie liggen. Wat betreft het shirtje… ik vind hem leuk, maar ik weet niet of ik er een zou bestellen. Ik weet niet of er nog meer leuke quote shirtjes komen, want dan zal er vast wél een keer een bij zitten die me leuk lijkt, want deze quote vind ik wel leuk maar niet geweldig. Maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Ik hoop vooral dat je doorgaat met al die leuke projecten, het is echt leuk om te lezen over wat je allemaal doet. En is er al enig idee wanneer er weer een nieuwe schrijfwedstrijd komt?

Geef een antwoord

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.