Logo-youngadults-site

Doe nu mee met onze nieuwe leesclub: ‘Het laatste licht’

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

We hebben er even op moeten wachten, maar het is weer zover: deze maand start er een nieuwe leesclub bij Young Adults! Op het programma staat het nieuwste boek van Jen Minkman: ‘Het laatste licht’. Lijkt het jou nu leuk om mee te doen? Lees dan zeker even verder!

Leesclub ‘Het laatste licht’

Deze maand lezen we ‘Het laatste licht’ van Jen Minkman. Deze ‘paranormal young adult’ is pasgeleden in een prachtig nieuw hardcover-jasje verschenen bij Dutch Venture Publishing. Naast een nieuwe cover bevat het boek bovendien een bonusverhaal ten opzichte van de eerdere uitgave van het verhaal. Dat klinkt goed toch? Dit is waar het boek over gaat:

Als Moira haar zus en broer helpt bij een Wicca-ritueel tijdens Halloween, verwacht ze niet dat hun bezwering ook echt zal werken. Ze komen in een mysterieus landschap terecht dat mijlenver weg lijkt van de steencirkel Meini Hirion in Wales waar ze met hun ritueel zijn begonnen. Natuurlijk moet het wel een illusie zijn… maar de knappe, donkerharige jongen die Moira tijdens haar trance ontmoet kan ze niet zomaar als droom wegwuiven. Hayko, de geheimzinnige vreemdeling, duikt daarna nacht na nacht op in haar dromen. Een vreemde kracht lijkt haar steeds weer terug te trekken naar het dromenland uit haar visioen, en de dingen die ze daar ziet beginnen steeds meer op nachtmerries te lijken. Maar waar Moira zich het meeste zorgen om maakt is niet dat ze in haar dromen met allerlei monsters en engelen moet vechten; het is het besef dat ze verliefd begint te worden op een jongen die helemaal niet bestaat. Wat als je écht kunt vallen voor de man van je dromen?

Ik wil meedoen met deze leesclub!

Superleuk! Voor deze leesclub selecteren wij 10 enthousiaste lezers. Wil jij graag deelnemen aan deze leesclub en ‘Het laatste licht’ lezen? Stuur dan een mailtje naar leesclub@young-adults.nl met de volgende gegevens:

  • Je naam en adresgegevens
  • Je sociale media-kanalen (Instagram, Facebook en/of TikTok)
  • Heb je toevallig ook een blog? Geef dan ook je website url even door.

Wat verwachten wij van deelnemers aan de leesclub? 

  • Minimaal twee posts op sociale media plaatsen 
  • Minimaal  één story op sociale media plaatsen (denk aan een unboxing van het boek)
  • Een recensie van minimaal 150 woorden schrijven
  • Een vragenlijst invullen, zodat onze leesclubcoördinator een leesverslag kan schrijven.
  • Enkele vragen op ons forum beantwoorden over het boek

Mocht je het boek al hebben (omdat je bijvoorbeeld de boekenbox van So Many Pages van afgelopen maand hebt gekocht ;)), maar wil je toch graag meedoen met de leesclub? Uiteraard kan dat! Iedereen is welkom om mee te praten over het boek op ons forum. De leesclub start op vrijdag 25 november en eindigt op vrijdag 16 december. 

Als je geselecteerd wordt, ontvang je een mail met daarin verdere informatie. Uiterlijk vrijdag 18 november wordt bekend gemaakt wie de deelnemers van deze leesclub zijn. 

Wie is Jen Minkman?

Jen Minkman (1978) schrijft young adultboeken voor uitgeverijen Dutch Venture Publishing en Hamley Books. Zij staat tevens aan het hoofd van uitgeverij DVP.

Jen werd geboren in Alphen aan den Rijn en verhuisde op 19-jarige leeftijd naar Den Haag voor haar studie aan de Haagse Hogeschool. Na een uitwisseling, stage en masterstudie in Salzburg, Brussel en Cambridge kwam ze terug naar Den Haag en werd lerares Engels op de middelbare school. Sinds 2016 is zij hoofd van uitgeverij Dutch Venture Publishing en sinds 2017 is zij fulltime auteur en uitgever. In augustus 2017 behaalde zij als eerste Nederlandse YA-auteur ooit een plekje op de USA Today bestsellerlijst. In 2020 verhuisde ze samen met haar man en twee vogels naar Utrecht, waar haar bedrijf nu ook gevestigd is.

Tot dusver zijn diverse boeken van haar hand verschenen in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Italiaans, Chinees en Afrikaans.

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Anina

Anina

Anina van As (23) houdt al haar hele leven van lezen en boeken. Hoewel ze geniet van een goede thriller en een liefdevolle roman, blijven YA-boeken altijd haar favoriet. Naast lezen vindt ze het leuk om creatief bezig te zijn, te sporten, series en films te kijken en is het haar droom ooit een eigen boek te schrijven. In het dagelijks leven werkt Anina als kleuterleerkracht op een basisschool in de buurt van Rotterdam. Hoewel de kinderen in haar klas nog een beetje te klein zijn om zelf te kunnen lezen, vindt ze het geweldig om prentenboeken voor te lezen en de kinderen die het willen te leren lezen. Naast haar baan doet ze de master Educational Needs.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.