Logo-youngadults-site

Graphic novel of the month: Dwaallicht

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Graphic novels zijn hot! Gelukkig zijn er al heel wat moderne stripverhalen op de markt om te lezen. Maar welke moet je nu kiezen? Iedere maand geven wij je een aanrader op het gebied van graphic novels.

Veel graphic novels zijn alleen in het Engels verschenen, maar gelukkig zijn er steeds meer Nederlandstalige graphic novels. ‘Dwaallicht’ is een graphic novel van Nederlandse bodem, geschreven door Jen Minkman en geïllustreerd door Bibi van Leeuwen.

Fenna logeert iedere zomer bij haar oma in Tsjechië. In het bos ontmoet ze Esther, een geheimzinnig meisje dat uit een fantasiewereld lijkt te komen. Fenna wordt verliefd op Esther en deze gevoelens lijken wederzijds te zijn, maar voordat de meiden echt nader tot elkaar kunnen komen, vertrekt Fenna weer naar Nederland. Door omstandigheden kan ze niet meer terugkeren naar Tsjechië. Na vijf jaar heeft Fenna genoeg gespaard om terug te keren naar misschien wel de liefde van haar leven. Maar of Esther ook vijf jaar op Fenna heeft gewacht…

Het verhaal is mooi met een magisch randje. Fenna is een heel normaal meisje en ontmoet de mysterieuze Esther, die zich voordoet als een magisch wezen. De band die tussen de twee meiden ontstaat is liefdevol en bijzonder. Hoewel de personages niet heel erg uitgediept worden, vond ik dat er voldoende diepgang in het verhaal zat. Ik vond het wel jammer dat het personage Maarten niet iets meer verdieping kreeg, omdat hij toch een belangrijke rol in het leven van Fenna lijkt te spelen. Het verhaal gaat een kant op die ik niet verwacht had en eindigt mooi en hoopvol. Ik heb dan ook genoten van deze graphic novel!

Het verhaal is goed te begrijpen door de duidelijke afbeeldingen en bijbehorende tekst. De illustraties in deze graphic novel zijn werkelijk prachtig, hoewel ik wel denk dat ze beter tot hun recht waren gekomen in kleur.

‘Dwaallicht’ is zeker een aanrader voor iedereen die houdt van mysterie, magie en sapphism met een hoopvol einde in stripvorm! Een fijne graphic novel die je binnen no-time uitleest. Ik geef ‘Dwaallicht’ dan ook 4 sterren.

Illustraties: ❤️❤️

Verhaallijnen: 🎃🎃

Beoordeling: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Anina

Anina

Anina van As (23) houdt al haar hele leven van lezen en boeken. Hoewel ze geniet van een goede thriller en een liefdevolle roman, blijven YA-boeken altijd haar favoriet. Naast lezen vindt ze het leuk om creatief bezig te zijn, te sporten, series en films te kijken en is het haar droom ooit een eigen boek te schrijven. In het dagelijks leven werkt Anina als kleuterleerkracht op een basisschool in de buurt van Rotterdam. Hoewel de kinderen in haar klas nog een beetje te klein zijn om zelf te kunnen lezen, vindt ze het geweldig om prentenboeken voor te lezen en de kinderen die het willen te leren lezen. Naast haar baan doet ze de master Educational Needs.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.