Logo-youngadults-site

Recensie: Tussen twee vuren – Laura Diane

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Tussen twee vuren van Laura Diane

Toen ik voor het eerste hoorde over dit boek, Tussen twee vuren, werd ik meteen enthousiast! Hiervoor had ik nog geen kennisgemaakt met de schrijfkunsten van Laura Diane (al heb ik wel haar duologie in de kast liggen), maar was ik wel enorm nieuwsgierig geworden door de positieve berichten die rondgingen op Bookstagram. Dan speelt het verhaal zich ook nog eens af in één van de Disney parken. Als liefhebber van Disney moest ik dit wel lezen. Deze recensie mag ik schrijven voor de blogtour van Tussen twee vuren, waarvoor dank dat Young Adults mocht meedoen.

Cover

De hardcover van Tussen twee vuren is echt tof vormgegeven. Om te beginnen vind ik de kleurencombinatie heel erg mooi waardoor het kasteel, door het vuur, lijkt op te lichten. De illustratie op de cover combineert de magie van Disney met een vleugje duisternis, hiermee wordt meteen een bepaalde sfeer gecreëerd. Persoonlijk vind ik het erg fijn dat er meteen een sfeer ontstaat die jou, als lezer, meeneemt nog voordat het verhaal begint. Aan het binnenwerk is tevens aandacht besteedt door gebruik van zwarte bladzijden en een mooie plattegrond, waarmee het park nog meer tot leven gaat komen.

Verhaal

Tussen twee vuren speelt zich af in één van de parken van Walt Disney World: het Magic Kingdom, in het jaar 2038. Daar wordt de achttienjarige Ayla opgevangen met duizenden anderen nadat orkaan Andrea het zuiden van Florida heeft verwoest. Wie wil er nu niet wonen in een attractiepark?! Dat klinkt als een sprookje. Dan begint er voedselschaarste te dreigen en liegt de raad van bestuur over de ware oorzaak. Vastberaden om de waarheid te achterhalen gaat Ayla, samen met haar vrienden, op zoek.

Schrijfstijl

Tussen twee vuren begint meteen met actie. Zelf moest ik hier even doorheen omdat ik een beetje introductie miste van de personages. De schrijfstijl leest fijn, vlot en is ontzettend beeldend. Alsof het park tot leven komt en jij, als lezer, er middenin staat. De wereld is goed neergezet waardoor het boek als een film aan je voorbij lijkt te gaan.

De personages leer je gedurende het boek steeds beter kennen. Je leert meer over de karakters, beweegredenen en achtergronden waardoor het verhaal meer diepgang krijgt. Dat de schrijfster goed onderzoek doet om personages neer te zetten is zeker te merken.

Naast de magie van Disney, die is verweven met mysterie, zijn er ook realistische aspecten die naar voren komen. Thema’s die anno 2022 belangrijk zijn om bespreekbaar te maken, om te zorgen dat hier over gepraat wordt zonder een ’taboe’ eromheen. Hierbij kan gedacht worden aan: autisme, rouw, (angst)stoornissen en seksualiteit. De schrijfster weet dit mooi neer te zetten zonder dit specifiek in de spotlights te zetten.

Ervaring

Wat een tof boek is Tussen twee vuren en wat een mooie manier van schrijven heeft Laura Diane. In bovenste alinea’s valt onder andere te lezen waarom ik dat heb ervaren. Zij weet je echt mee te nemen naar een soort andere dimensie tijdens het lezen van haar boek. In het begin had ik wat moeite om mijn weg te vinden, maar zodra die weg gevonden is, kon ik niet meer stoppen met lezen!

Dan nog eventjes over de ‘easter eggs’ en verwijzingen. Dat is echt een waanzinnige toevoeging aan het verhaal. Mocht jij zie niet allemaal ontdekken, dan is er aan het eind van het boek een handig lijstje toegevoegd waarmee alles uitgelegd wordt.

Tussen twee vuren is niet afgerond en dat betekent dat er nog een vervolg gaat komen. Het liefst zo snel mogelijk, natuurlijk. Ik ben echt ontzettend benieuwd waar de schrijfster ons dan mee gaat verrassen. Een ontzettend tof en uniek verhaal met een mooie achterliggende gedachte. Dat bepaalde thema’s gewoon eens geaccepteerd moeten worden. Want het is zoals het is. Iedereen is zijn eigen ik op zijn of haar manier. Het boek krijgt van mij 4,5 ster.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Patricia Ista

Patricia Ista

Patricia (30 jaar) woont samen met haar vriend in Brabant. In het dagelijks leven is zij pedagogisch werker op een dagopvang en buitenschoolse opvang. Met veel liefde voert zij dit werk uit, maar vindt het heerlijk om bij thuiskomst naar een andere wereld te verdwijnen met elk een mooi verhaal om in te verdrinken, een wijze levensles of om heerlijk te genieten. Dit deed ze al op jonge leeftijd, met een zaklamp onder de dekens, om de nieuwste boeken van Floortje Bellefleur te lezen. Deze liefde voor boeken brengt zij graag over in haar werk.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.