Logo-youngadults-site

Onze Olga Hoekstra heeft de Coffeecompany Book Award 2014 gewonnen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Coffeecompany-Book-Award-2014-Olga-Hoekstra-300x300Gisteren werd de Coffeecompany Book Award 2014 uitgereikt in de Coffeecompany aan de Van Woustraat in Amsterdam. Olga Hoekstra wint met haar manuscript Dodenweg een uitgeefcontract en haar boek verschijnt dit najaar bij Xander Uitgevers. Hier zijn wij natuurlijk ontzettend trots op, want Olga is geen onbekende als het gaat om het winnen van schrijfwedstrijden. Vorig jaar heeft zij ook de Dark Romance schrijfwedstrijd gewonnen en eindigde in de top drie van de Dystopia schrijfwedstrijd. Daarnaast verscheen al eerder een verhaal in de tweede bundel van de Dark Romance-serie: ‘Ontluikende liefde’.

Talent gezocht en gevonden
De Coffeecompany en Xander Uitgevers zijn sinds november 2013 voor de tweede keer op zoek naar nieuw schrijftalent. Vijfenzeventig manuscripten heeft de jury ontvangen, waarvan de manuscripten van Sander Blom (Dodelijke erfenis), Jacqueline Coppens (Evenwicht) en Olga Hoekstra (Dodenweg) op de shortlist stonden.

Over Dodenweg
In Dodenweg komt rechercheur DeLohr zijn verleden tegen als hij op een zaak met een tweetal auto-ongelukken wordt gezet. Hoe meer hij te weten komt, hoe meer hij de grip op zijn eigen leven lijkt te verliezen. Echt een thriller die je moet lezen dus! 😉

Jury
De jury, bestaande uit Xander Uitgevers, Coffeecompany, de Groene Amsterdammer, Janneke Siebelink (bol.com), Ageeth Heising (Schönbach Literary Agency) en studenten van de master Redacteur/editor (UvA), hebben de manuscripten gelezen en een winnaar gekozen. Uit het juryrapport:

Olga Hoekstra heeft de bijzonder gave om spanning te creëren. Haar toegankelijke schrijfstijl zorgt ervoor dat iedereen van haar verhaal kan genieten. Nederland heeft een sterke thrillerschrijfster erbij

Olga Hoekstra is opgeleid als jurist en journalist. In 2011 begon ze met het schrijven van haar boek. Een dag per week werkte zij aan haar thriller. Daarnaast is zij moeder, heeft ze haar eigen tekstbureau en werkt ze als beleidsmedewerker bij een gemeentelijke instelling.

Dark Romance & Dystopiaontluikende liefde-klein
Je kunt Olga’s verhaal Engelenveer lezen in de Dark Romance bundel ‘Ontluikende liefde’. Daarnaast heest ze ook een vervolg hierop geschreven, getiteld Engelenbloed. Eind mei/begin juni verschijnt alweer de derde Dark Romance bundel, waarin Olga’s winnende verhaal De Koningsboom wordt opgenomen. Daarnaast deed zij ook mee met de eerste Dystopia schrijfwedstrijd. Hiermee eindigde ze op de derde plaats met haar verhaal Het Tribunaal. De Dystopia bundel zal in juni-juli verschijnen.

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Onze Olga Hoekstra heeft de Coffeecompany Book Award 2014 gewonnen

  1. Gefeliciteerd, Olga! Ik ben helemaal blij voor je! En natuurlijk supertrots; ONZE Olga is gewoon in de prijzen gevallen! 😀

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.