Logo-youngadults-site

Voor mij nu al een “Onsterfelijke” serie

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Onsterfelijk

OnsterfelijkAllie is een ongeregistreerde. Geloof me, dat is niet gemakkelijk als je in een vampierstad woont. Als ze je oppakken, wordt je zonder pardon publiekelijk opgehangen. Maar Allie moet niet denken aan het alternatief; je laten registreren en iedere keer bloed af laten tappen voor die bloedzuigers! Toch zou dat het leven makkelijker maken, want alleen geregistreerden kunnen legaal aan voedsel komen. Allie en haar surrogaat familie moeten echter iedere keer op strooptocht. Tijdens één van die ondernemingen wordt de groep overvallen door rabdo’s; meedogenloze monsters die enkel worden gedreven door hun honger. In een poging om één van haar vrienden te redden, offert Allie zich op. Ze wordt echter gered door een vampier. Hij geeft haar de keuze: sterven of verder leven als bloedzuiger. Ze kiest voor het lot van vampier. Als ze daarna de menselijke Zeke ontmoet, merkt ze dat hij alles is wat ze wil. Maar wil hij haar wel als hij zou weten wie ze werkelijk is?

Spannende mix van Dark Romance en Dystopia
Dat komt niet vaak voor. Vaak zijn Dark Romance en Dystopia twee genres apart, maar in deze nieuwe serie van Julie Kagawa, die wij uiteraard al kennen van haar serie De IJzerfae, komen deze twee genres samen. Enerzijds zijn er de vampiers, maar anderzijds speelt het zich af in de toekomst en heeft die maatschappij te kampen met problemen. Deze problemen blijken wel degelijk een gevolg te zijn voor “oplossingen” voor problemen van nu. Een frisse en leuke combinatie, vond ik.

Totaal nieuw
Het komt nog wel eens voor dat, wanneer een schrijver met een nieuwe serie begint, de hoofdpersoon veel weg heeft van de hoofdpersoon uit de vorige serie. Daar had ik bij Blood of Eden totaal geen last van. Allie is een survivor, een stoere meid, met een duistere schaduwkant. Wat dat betreft vast herkenbaar, want ieder mens heeft zo’n schaduwkant. Verder vond ik Allie wat volwassener overkomen dan Meghan Chase. Maar ook Zeke lijkt in niets op Ash of Puck. Waar Puck vooral een grappenmaker was en Ash de mysterieuze onbereikbare jongen, is Zeke juist ontzettend vriendelijk, open en warm. Naast Zeke en Allie is er een keur aan andere leuke karakters, zoals Stick, Kanin, Ezekiel, Caleb en Ruth.

Onherkenbare wereld
Julie Kagawa heeft in deze nieuwe serie een totaal nieuwe wereld geschapen. Eén waar vampiers heersen in de vampiersteden en waar mensen buiten de steden worden bedreigd door rabdo’s. Wanneer Allie echter Zeke en zijn gezelschap ontmoet, leert ze dat zij op zoek zijn naar Eden, de laatste overgebleven menselijke stad. Op hun zwerftocht komen ze langs plaatsen die in niets meer lijken op onze eigen wereld. Kagawa beschrijft deze wereld erg beeldend, waardoor je deze helemaal voor je ziet.

Helaas was het boek alweer veel te snel uit. Gelukkig staat er met hoofdletters op de voorkant van het boek gedrukt: DEEL 1. Er komt dus meer! Volgens de laatste zinnen in Onsterfelijk verschijnt het tweede deel eind mei. Daar ben ik razend nieuwsgierig naar, want dit eerste deel sloot toch wel af met een open einde. Ik geef dit eerste deel van Blood of Eden vier sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

4 gedachten over “Voor mij nu al een “Onsterfelijke” serie

  1. Ik heb hem gelezen, maar hij viel me best wel tegen eigenlijkXD Hij is wel leuk:) , maar ik had er veeeeel meer van verwacht.

  2. Ik ga deze zeker uitproberen 😀

  3. Ik heb m in het engels, maar nog niet gelezen. Lijkt me wel een super serie. Dus ga er snel aan beginnen. Kei leuke recensie Marijke 😉

  4. Nou klinkt goed!! En je recensie ook!!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.