Logo-youngadults-site

Vijf eindes die je niet mag missen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

reading books-environmentHet young adult genre heeft een chronisch probleem: het creëren van sequels. Elke (fantasy) serie heeft op zijn minst 1 – zij het niet 2 of 3 – boeken. Nou ga ik hier natuurlijk niet over klagen. Hoe meer leesvoer, hoe beter, toch? Maar een vervolg, en daarna het derde boek, of zelfs nog een vierde of nog meer, is behoorlijk lastig om bij te houden. Want hebben wij niet duizend series die wij allemaal geweldig vinden? Hebben wij niet duizend series die nog moeten worden vervolgd/vertaald/gekocht moeten worden, voordat jouw boekenkast echt compleet is?

Ja, ik weet dat duizend series hierbij licht is uitgedrukt. En doordat wij allemaal van onze series op de hoogte moeten blijven, vergeten wij (ik, ahum) wel eens dat juist dat éne boek nog moet uitkomen/al is uitgekomen/vertaald wordt en binnenkort wordt gepubliceerd…ga zo maar door! Daarom heb ik (met behulp van mijn goede vriend het internet) een lijst gemaakt van 5 boeken die een serie compleet maken en die jullie gelezen moeten hebben, als jullie dat nog niet gedaan hebben.

Deze lijst is in niet-chronologische volgorde, want wat is het lastig om favorieten een cijfer van 1-5 te geven.

Let op! De beschrijvingen van de boeken kunnen spoilers bevatten voor degenen die nog moeten beginnen/bezig zijn met deel 1 of deel 2 of deel 3 of deel 54.

The Retribution of Mara Dyer door Michelle Hodkinretribution
Dit is het derde, en tevens laatste, boek in de Mara Dyer-trilogie. Hij moet nog vertaald worden naar het Nederlands, aangezien de publicatiedatum de hele tijd werd verzet. Hij zou eerst eind vorig jaar uitkomen, toen dit jaar juni, vervolgens is het dit jaar oktober geworden. Dat wordt nog even wachten, dus.

In deze psychologische thriller worden loyaliteiten verraden, schuld en onschuld mengen zich samen en het lot en toeval botsen in deze schokkende conclusie van Mara Dyer’s verhaal.

vertrouw me

Vertrouw me door Tahereh Mafi
En ook dit is het derde en laatste deel van een ontzettend goede trilogie met verschrikkelijk mooie kaften.

In dit deel is Omega Point vernietigd en weet Juliette niet of haar vrienden en de andere rebellen nog leven. Ook Adam lijkt verdwenen. Om het Herstel voor eens en altijd te vernietigen, is ze nu afhankelijk van Warner. De enige persoon van wie ze nooit had gedacht hem te kunnen vertrouwen, maar wel degene die haar leven redde. Warner is bereid Juliette te helpen – maar wat wil hij daarvoor terug?

Het stille blauw door Veronica Rossihet-stille-blauw-9789022559499
Dit boek, tevens het laatste boek van de trilogie, is helaas nog niet uit (nog even wachten, mensen. Nog meer 5/6 maanden te gaan!). Maar gelukkig komen Aria en Perry terug!
Perry en Aria hebben voor hun liefde gevochten en hebben de zware tests van hun leiderschap doorstaan. Nu zijn ze klaar om een laatste poging te ondernemen om de twee kampen samen te brengen in een nieuwe wereld. Het stille blauw is het verpletterende derde en laatste deel in de Wereld zonder hemel-trilogie. De eerste twee delen waren in de Verenigde Staten en Engeland een enorm succes en stonden daar wekenlang hoog in de bestsellerlijsten. Klinkt dat niet geweldig?

144e54231d3 hetexamenHet examen door Joelle Charbonneau
In boek drie van de Testing serie, de Verenigde Gemenebest wil de Rebel Alliance vechten om de test te vernietigen voorgoed te elimineren. Cia is klaar om de lading te leiden, maar zullen haar dodelijke klasgenoten haar in de strijd volgen?

In een gehavende en brute toekomst balanceert de Verenigde Gemenebest op de rand van een burgeroorlog. De rebellen weerstaan plots tegen een regering die regeert met wreedheid en sluwheid. Begaafde student en testen overlevende, Cia Vale, belooft om te gaan vechten. Maar ze kan het niet alleen.

Samensmelting door Veronica Rothsamensmelting
Een boek dat zowel positief als negatief werd ontvangen; wat denken jullie? Het einde is behoorlijk shockerend (maar mondje dicht hè?), maar het boek blijft gelukkig voortdenderen.

Wat als je hele wereld een leugen was?
Wat als een enkele keuze alles veranderde?
Wat als liefde en loyaliteit je dingen liet doen die je nooit verwacht had?

Zoals jullie al gezien hebben, heb ik enkel de boeken gebruikt die recent zijn verschenen/nog moeten verschijnen (en die mijn hartje hebben veroverd). Wat vinden jullie? Op welke boeken die jouw favoriete serie afsluiten, kun jij niet wachten?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Sanne

Sanne

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

3 gedachten over “Vijf eindes die je niet mag missen

  1. @1merel12: Dat is helaas nog niet bekend. Ben ook ontzettend benieuwd…

  2. Hoi , ik had een kleine vraag; is het al bekend wanneerT he Retribution of Mara Dyer vertaald uitkomt?
    alvast bedanktx

  3. De eerste delen van deze boeken had ik al gelezen, en de eindes stonden al op mijn lijstje. Maar van sommige (Het Stille Blauw, The Retribution of Mara Dyer) wist ik niet eens dat er nóg een vervolg kwam! Dank daarvoor 🙂

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.