Logo-youngadults-site

Q & A met Alyson Noel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Jullie kennen vast wel Alyson Noel – de auteur van de superpopulaire De Onsterfelijken-serie waar Ever verliefd wordt op Damen en ze samen allerlei avonturen beleven en waar jij als lezer meereist naar Zomerland. De gehele serie is al in het Nederlands verkrijgbaar, maar Alyson Noel had al snel een nieuw idee. Haar nieuwe serie heet Soul Seekers en gaat over de zestienjarige Daire die plotseling visioenen krijgt en bij haar grootmoeder in het dorpje Enchantment, New Mexico belandt. Haar visioenen blijken deel uit te maken van haar gave… Klinkt als een spannende nieuwe serie, niet waar? Daarom stelden wij Alyson Noel een aantal vragen. Dus als je meer wilt weten, lees dan snel het interview.

Wat inspireerde je om Soul Seekers te schrijven? En wanneer ben je op het idee van deze nieuwe serie gekomen?
Het idee voor The Soul Seekers groeide toen ik onderzoek deed voor de Onsterfelijken-serie. Ik lees veel metafysische boeken, en deed veel hands-on onderzoek, en was meteen geïntrigeerd door de vele vermeldingen van sjamanisme.
Ik wist meteen dat ik meer wilde leren over deze oude, oerpraktijken, dus toen ik het laatste deel Everlasting van De Onsterfelijken af had, ben ik begonnen met het uitschrijven van een nieuwe serie gebaseerd op thema’s van sjamanisme en Native American Lore, dat uiteindelijk The Soul Seekers werd.

Hoeveel onderzoek heb je gedaan van Soul Seekers?
Hoewel ik schrijf over paranormale gebeurtenissen en mystieke werelden, doe ik veel onderzoek voor mijn boeken, omdat ik ze graag zoveel mogelijk in de realiteit wil plaatsen. Voor Soul Seekers las ik veel boeken over sjamanisme, en nam ik deel aan een driedaagse “Inleiding tot Sjamanisme” cursus waarvoor ik afreisde naar de Lowerworld. Hier ontmoette ik mijn dierengeest, net zoals Daire Santos in Fated.
Ik reisde ook naar New Mexico, de plaats waar het verhaal zich afspeelt, en interviewde een Native Amerikaan over het leven in het reservaat, en de lokale tieners over hun middelbare school ervaringen. Dit alles was fascinerend en leuk en heeft echt geholpen om de wereld in de boeken vorm te geven en te definiëren.

Als je zou moeten kiezen tussen Dace en Damen, wie zou je kiezen en waarom?
Na er veel over nagedacht te hebben, ben ik bang dat dit een keuze is die ik onmogelijk kan maken! Ik hou van Damen’s verfijning, zijn brede ervaring, zijn oneindige liefde voor Ever, en zijn krachten van onmiddellijke manifestatie. Dat gezegd hebbende, Dace Whitefeather had me vanaf het moment dat hij op de pagina verscheen. Hij is vriendelijk, zacht, en heeft een trouwe ziel, die er alles aan zal doen om het meisje dat hij liefheeft te beschermen. Hij staat ook op het punt dat hij zich realiseert dat hij een enorme macht in zijn bezit heeft, en zijn reis belooft veel spanning. Oh, en zoals het blijkt, hij is ook smokin’ hot! 🙂

De onsterfelijken-serie en Soul Seekers gaan niet over de typische mythen die je tegenwoordig veel in young adults ziet, zoals vampiers, weerwolven en heksen.  Wat is de reden om over iets totaal anders te schrijven in dit genre?
Ik schrijf graag over bestaande mythologieën, thema’s die mij interesseren, en hoe ze kunnen vermengen met de moderne wereld. Voor de Onsterfelijken, was ik geïnteresseerd in het verkennen van de reis van de ziel en de zoektocht naar onsterfelijkheid door middel van alchemie. Terwijl Soul Seekers groeide vanuit mijn fascinatie voor Sjamanisme – een oude, oerpraktijk die duizenden jaren teruggaat, en mijn interesse in Native American Lore.

Zijn er karaktertrekken van Daire die gebaseerd zijn op die van jezelf of van iemand anders uit je omgeving?
Daire en ik zijn allebei opgevoed door alleenstaande moeders, en onze vaders waren afwezig in ons leven (die van haar is gestorven, die van mij is weggegaan). Hierdoor werden we beiden onafhankelijk en konden we al op jonge leeftijd voor onszelf zorgen.  We hebben veel gereisd, en we delen een Latijns-Amerikaans erfgoed. Maar Daire is veel moediger dan ik. Ik kan de helft van de dingen niet die zij nodig heeft om te slagen als Seeker.

Heb je ooit over iemand gedroomd die je later in het echte leven ontmoette? Zoals Daire in Fated.
Helaas is mij dit nooit overkomen. Maar er is nog steeds tijd, toch?!

Welke van de twee series is je favoriet?
Mijn boeken zijn als kinderen voor mij, wat het onmogelijk maakt om een favoriet te kiezen! Het schrijven van De Onsterfelijken-serie hielp me troost te vinden in het verlies van degenen die ik liefheb, terwijl het schrijven van Soul Seekers een leuke, interessante, verhelderende en fascinerende ervaring was.

Er waren geruchten dat The Immortals-serie zou worden verfilmd, maar niets gebeurde… Denk je dat The Soul Seekers een betere kans heeft om te worden verfilmd?
Tot nu toe ligt er op 15 boeken een optie tot verfilming, en terwijl sommige van de boeken in verschillende stadia van productie zijn (mijn volwassen boek, Fly Me To The Moon, werd door Ridley Scott’s Scott Free producties geoptioneerd, met Sharon Maguire van Bridget Jones ‘Diary als schrijver en regisseur), zijn er geen films tot nu toe, dat is de aard van Hollywood!

Terwijl ik de hoop niet heb opgegeven dat De Onsterfelijken nog steeds een film of tv-serie wordt, heb ik vrijwel geen controle over deze situatie. Hoewel ik zeer optimistisch ben over The Soul Seekers, omdat de producent die een optie heeft geplaatst een persoonlijk enthousiasme en interesse in het project heeft – iets wat je niet vaak ziet in Hollywood. En nadat ik meerdere keren met hem heb gesproken, en hem heb ontmoet, ben ik blij dat mijn boeken in zulke goede handen liggen.

Beschrijf een typische werkdag. Hoe begin je en wanneer stop je? Heb je enige rituelen?
Ik begin elke dag om 8:00 AM met Bikram yoga les, dan kom ik thuis, douch ik, ontbijten, en rond 10:30 of 11:00 zit ik achter mijn bureau met een kop groene thee. Dan steek ik een geurkaars aan, doe een kristallen ketting om die een lezer mij gaf, doe mijn oordopjes in, zet mijn afspeellijst aan en ik begin met schrijven. Mijn dagelijkse doel is om 10-15 pagina’s te schrijven. Soms haal ik het, soms niet. Maar ik neem altijd elke dag de moeite, zelf in het weekend en met feestdagen.

Zijn er young adults die je aanbeveelt aan jouw lezers?
De laatste tijd heb ik boeken gelezen voor onderzoek of volwassen boeken. Normaal gesproken lees ik geen boeken in het genre waarin ik op dat moment schrijf – wat betekent dat ik veel heb in te halen. Ik ben wel een fan van Perks of Being a Wallflower van Stephen Chobsky, en ik kijk uit naar de film zodra ik klaar ben met deze tour. Ik heb ook genoten van Gail Forman’s If I Stay en Where she went, en Lisa McMann’s Wake-series.

Is er nog iets dat je met je lezers wilt delen?
I just want to send a Big Sparkly Thank YOU for supporting my books! You guys are AWESOME!!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

2 gedachten over “Q & A met Alyson Noel

  1. ik ben dol op de boeken van Alyson Noel (het zijn de eerste echte boeken die ik ooit las), en de nieuwe reeks spreekt me zooooo hard aan! kan amper wachte op het volgende deel!!

  2. Leuk 🙂 Ik heb hem gelezen en kan niet wachten op deel 2!;-)

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.