Logo-youngadults-site

Get to know: Lara Reims

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Deze week een interview met auteur Lara Reims.

Met welk boek debuteerde je?

Met Upgrade, het eerste deel van de trilogie over Rémi, een verhaal dat me erg dierbaar is. Een verhaal over een jongen die op zoek is naar zichzelf, en terecht komt in een wereld die zomaar morgen zou kunnen bestaan. Een wereld waar hij dingen leert die hij niet voor mogelijk had gehouden, vrienden maakt, en waar een spannende zoektocht begint naar zijn identiteit en de wonderlijke plek waar hij beland is.

Ben je momenteel bezig aan een nieuw boek? Welk? Wat kan je ons er al over vertellen?

Altijd ;). Na de trilogie heb ik twee boeken geschreven voor wat jongere kinderen, die het moeilijk hebben met de wereld en met zichzelf en die hulp krijgen uit onverwachte hoek. En nog een YA, Lucht, over Romi en Ciro die elkaar vinden dwars door sterrenstof en meteorietenregens heen.

Lucht is een stand-alone, maar wel verbonden met de trilogie en met het volgende boek dat in Maart verschijnt: Water. Ook een los te lezen verhaal, waarin lezers die eerdere boeken van mij gelezen hebben wel een paar personages zullen herkennen. Het gaat over Lizzie, een meisje dat vast komt te zitten op een eiland, waar ze bij probeert te komen van gebeurtenissen die het vorige jaar voor haar hebben verpest. Terwijl ze probeert een uitweg te vinden, komt ze terecht in een spannend verhaal waar onbekende krachten de wereld op zijn kop zetten. Een verhaal over je plek vinden, heimwee, en over een wereld waar ik me zorgen over maak.

Wat zijn jouw 3 favoriete Young Adult boeken van het moment?

De trilogie van Philip Pullman en het Boek van Stof, al heel lang, en nog steeds, omdat ze zo briljant en tijdloos zijn. En de boeken van Tonke Dragt, nog steeds. Bij Torenhoog en mijlen breed begon mijn liefde voor toekomstverhalen.

Wie is jouw grootste schrijfinspiratie?

De bovengenoemde auteurs dus, en alle auteurs van HamleyBooks, die altijd weer voor inspiratie zorgen. Maar mijn grootste inspiratie zijn de verhalen, die rondzweven, die ik moet vangen en op moet schrijven.

Doe je nog een andere job, naast schrijven?

Ik werk als auteur voor lesmethodes Frans en Nederlands, en als redacteur.

Hield je vroeger van lezen?

Ja! Ik wilde in de bibliotheek wonen en las die leeg. Ronja, Alleen op de wereld, Tonke Dragt dus… Nog steeds ben ik gelukkig als ik boeken om me heen heb.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Ik hoop dat ik dan nog steeds verhalen kan schrijven! Al mijn boeken zijn met elkaar verweven, personages duiken steeds weer op. Ik ben over de thema’s die erin naar voren komen, nog lang niet uitgeschreven.

En ik hoop dat ik dan weer wat dichter bij Nederland woon. Ik woon nu in Roemenië en de afgelopen tijd was het ver weg zijn best lastig. Tijd doorbrengen in verhalen, van mezelf en van anderen, is dan heel fijn.

DILEMMA:

Zou je liever hebben dat er een film van je boek gemaakt wordt of een serie?

Een film, in drie delen om te beginnen ;). Ze bellen maar, ik weet wel wie er mee mogen spelen.

FUN FACTS

Geboortedatum: 16 oktober, 1974
Lievelingseten: Bitterballen ;)
Lievelingsdier: Mijn kat! En onze twee cavia’s.
Ochtend- of avondmens: Ochtendmens. Dan schrijf ik het best.
Teenage crush: Pff, moeilijk…
Favoriete serie: Goede Sf-series: Dark, Star-Wars, en Black-Mirror. Maar ik houd ook erg van Grey’s Anatomy en Killing Eve.
Favoriete film: ET. ;-)
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (29) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.