Logo-youngadults-site

Nieuwe young adult boeken in maart 2022

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Er verschijnen weer heel wat nieuwe young adult boeken in maart 2022. We lijsten ze graag voor je op in dit artikel!

Gallant

Goed nieuws voor de fans van V.E. Schwab: haar nieuwste boek Gallant verschijnt deze maand in vertaling bij Boekerij.

Gallant - nieuwe young adult boeken in maart 2022

Er zijn een paar dingen die de tienjarige Olivia zeker weet: ze heeft geen familie, geen stem en één groot geheim. Als ze kon praten, zou ze het vooral willen hebben over de ouders die ze nooit heeft gehad, en hoe ‘anders’ ze zich voelt dan de andere meisjes in het weeshuis. Maar zelfs mét een stem zou Olivia zwijgen over de schimmen en wezens die alleen zij kan zien. Het enige wat haar leven draaglijk maakt, is het dagboek van haar verdwenen moeder, Grace. Ze brengt haar dagen door met het ontcijferen van haar moeders laatste boodschap, maar het lijken wel de woorden van een vrouw die haar grip op de werkelijkheid aan het verliezen is. De laatste zin luidt: ‘Alles komt goed, Olivia, zolang je maar wegblijft van Gallant.’

Dan ontvangt het weeshuis een brief van Olivia’s oom, die haar uitnodigt om zich te herenigen met de rest van haar familie op zijn immense landgoed. Het enige probleem? Het is precies de plek waar haar moeder haar tegen wilde beschermen: Gallant. Maar wat kan er nou zo erg zijn aan een huis? Natuurlijk zal Olivia gaan, vastbesloten om meer over haar verloren familie en haar moeder te weten te komen. Maar elke familie heeft een duistere kant; zo ook de bewoners van Gallant.

Heartstopper 4

Ook goed nieuws voor de fans van de Heartstopper graphic novels! Zo verschijnt komende maand het vierde deel bij Best of YA.

Heratstopper 4 - nieuwe young adult boeken in maart 2022

Het gaat heel goed met de relatie van Nick en Charlie. Charlie denkt zelfs dat hij er klaar voor is om dé vier o zo belangrijke woorden tegen Nick te zeggen: ik hou van je. Nick voelt hetzelfde, maar hij heeft andere dingen aan zijn hoofd – hij wil nog voor zijn vader uit de kast komen. Bovendien maakt hij zich zorgen dat Charlie een eetstoornis heeft. Wanneer het nieuwe schooljaar begint, leren Charlie en Nick wat liefde werkelijk voor hen betekent.

Luna, Het Volk van de Jaguar

Bij Hamley Books verschijnt dan weer het vervolg op Luna dat vorig jaar in mei verscheen.

Luna, Het Volk van de Jaguar - nieuwe young adult boeken in maart 2022

Luna is op de vlucht. Haar bestemming: het Amazonewoud. Ze hoopt dat ze daar veilig zal zijn en dat haar krachten er zullen groeien. Maar alles loop mis. Rampspoed en tegenslag volgen elkaar op en het noodlot lijkt haar te achtervolgen. Luna glijdt steeds dieper weg in de ellende. 

Dan duikt opeens de mysterieuze Wayra op die haar meeneemt naar zijn dorp. Al snel beseft Luna dat de bewoners iets voor haar verbergen. Maar wanneer ze de geheimen van het dorp begint te ontrafelen, komt ze oog in oog te staan met een groot gevaar…

Duisternis

Nog bij Hamley Books verschijnt het nieuwste boek van Eva Linden. Zij schreef eerder onder andere al Maanziek, Alpengloed en Avondster. Dit is haar eerste boek dat bij Hamley verschijnt.

Duisternis - nieuwe young adult boeken in maart 2022

Het keizerrijk Astonia kreunt onder de druk van de Duisternis. Op bepaalde plaatsen is de druk zo groot dat alle bomen sterven en alle rivieren droog komen te staan. Hele soorten worden uit hun territorium verdreven of op een bloederige manier afgeslacht. Bovendien is er de dreiging van de Cultisten, aanhangers van het occulte die zwarte magie bedrijven.

Een eeuwenoude voorspelling brengt zeven onbekenden bij elkaar in herberg De Verdronken Scheper. Zeven Zonderlingen die op zoek moeten gaan naar zeven delen van een magisch kristal dat de Duisternis kan verdrijven. ‘Duisternis’ is het eerste boek van een reeks die losjes gebaseerd is op het populaire rollenspel ‘Dungeons & Dragons’.

Thuis draag ik bij me

Een boek om naar uit te kijken is Thuis draag ik bij me van Cecile Korevaar. Het gaat namelijk over een zeer actueel thema: vluchtelingen. Cecile Korevaar legde zelf de vluchtelingenroute af om zo een nog realistischer verhaal te brengen.

Thuis draag ik bij me

‘Thuis draag ik bij me’ is een beklemmende, rauwe jongerenroman die de vlucht vanuit Syrië weergeeft zoals hij is: ongelooflijk zwaar, stressvol, mensonterend, verstoken van hoop – en soms zelfs met een dodelijke afloop. Door aangrijpende flashbacks begrijpt de lezer steeds beter waarom de hoofdpersonen Wassim, Laila en Romeo ondanks alle gevaren deze reis toch maken.
Met ‘Thuis draag ik bij me’ geeft Cecile Korevaar een gezicht aan de duizenden mensen op de vlucht. Een enorm waardevolle toevoeging aan de dialoog over vluchtelingen.

Supernerd 2: Forever Nerd

Emmy Van Ruijven, bekend van haar boekenblog Zon en maan, debuteerde een tijdje geleden met Supernerd. Nu komt ook het vervolg uit!

Supernerd 2: Forever Nerd

Ze dachten dat ze op tijd waren… De demonen van Het Legioen zijn echter sterker dan ooit nu hun leider uit de poort is ontsnapt. Alles en iedereen zou zo maar een demon kunnen zijn en daarom zijn Steph en haar vrienden nog altijd in groot gevaar. Steph zal alles op alles moeten zetten om de poort te sluiten en haar vriendin Rosie te redden voor alles verloren is. En dat is heel wat zwaarder dan de spelletjes waar ze zo dol op is. De wereld redden… eitje! Toch!?

Water

Lees je graag een boek dat zich in de toekomst afspeelt? Dan is dit nieuwe boek van Lara Reims, bekend van onder andere Lucht en de Rémi-trilogie, misschien wel wat voor jou.

Water

Wat doe je als de wereld op slot zit?

Lizzie zit op een eiland, op een kostschool. Daar probeert ze bij te komen van de gebeurtenis die het afgelopen jaar voor haar verpest heeft en haar bij haar ouders heeft weggejaagd. Maar dan gaat het eiland op slot. En offline. Alleen mensen met het goede paspoort mogen blijven, de rest wordt eruit geknikkerd. Lizzie heeft niet het goede paspoort. Maar op school is ze veilig, omdat ze nog geen zestien is. Tot één van haar klasgenoten haar geheim blijkt te kennen.

Dan vindt Lizzie die koffer. De zee werpt hem haar zo in de schoot. Er zit een chip, die op een onbegrijpelijke manier met haar hoofd lijkt te communiceren. Iemand vertelt haar dat ze weg moet van het eiland, zo snel mogelijk. Lizzie vlucht. Maar de wereld van vroeger blijkt niet meer te bestaan. Alles staat op zijn kop. Lukt het Lizzie om weer een thuis te vinden?

Een toekomstverhaal over kiezen, macht en invloed.

Eeuw van de Vhéi

Onlangs leerde je Valentijn Ringelberg nog beter kennen in onze Get to know-rubriek. Eeuw van de Vhéi is een nieuwe novelle in zijn De Raad van Vha’Rymn-reeks.

Ontrafel vier verhalen die de geschiedenis van Vha’Rymn vormden. Op Jho, een eiland ver weg van Vha’Rymn, wordt de jonge Umuli Acksol door de eilandsjamaan aan zijn nieuwe levenspartner gekoppeld. Toch blijkt uit een visioen van de sjamaan dat de Schepper meer voor hem in petto heeft, iets dat het eiland op haar grondvesten doet schudden. Velara werkt in de winkel van haar oom als ze bezoek krijgt van een toegetakelde vrouw.

Gelukkig weet ze haar een helpende hand te bieden, al blijkt het uiteindelijk een voorbode te zijn van een gebeurtenis die Velara’s leven – en dat van haar dochter – voor altijd zal veranderen. Als Vhéi groeit Yza op bij zijn Nomadenfamilie in de bergtempel van Nepherië. Hoe ouder hij wordt, hoe rustelozer zijn vleugels beginnen te worden. Ze snakken naar vrijheid. Zal het Yza lukken om zijn lotsbestemming te omarmen? Op boerderij Woestzicht heerst er een ziekte die bekendstaat als De Zwarte Kus. Het tast de gewassen aan en Nüro en zijn ouders zien hun inkomsten in rook opgaan. Toch lijkt er een lichtpuntje aan de horizon te verschijnen, een kans die grote gevolgen zal hebben.

De rest van ons leven

De rest van ons leven van Els Beerten, die met Allemaal willen we de hemel verschillende prijzen in de wacht sleepte, speelt zich af gedurende de Tweede Wereldoorlog. De belangrijkste thema’s zijn migratie en thuiskomen.

De rest van ons leven

Fredo Santoro migreert als kleine jongen van Italië naar Engeland. Daar groeit hij op in een warme Italiaanse gemeenschap van kappers en ijsverkopers, tot de Tweede Wereldoorlog uitbreekt en Mussolini de kant van de Nazi’s kiest. Italianen worden in Engeland plots verdacht, en de regering geeft opdracht alle mannen te deporteren. Fredo verstopt zich en ontsnapt aan de razzia’s, maar zijn vader niet.
Fredo is verloren na de dood van zijn vader, en duikt onder op het Engelse platteland, waar hij verliefd wordt op Penny. Als Penny’s verloofde terugkomt van het front, moet Fredo opnieuw vertrekken. Hij belandt in het arme zuiden van Italië, waar hij schoorvoetend de ware liefde vindt en zich ontfermt over een jongen wiens ouders in België in de mijnen werken.
Een verhaal over groeien, met alles wat daarbij hoort: missen, zoeken, een thuis vinden.

Naar welke van deze nieuwe young adult boeken in maart 2022 kijk jij het meeste uit?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.